Disputationsfest i omsydd klänning

2015-05-11 09:32:00
Sista omgången av Klockarbarns återbruksutmaning och jag tänkte först att jag inte hade något att dela med mig av, men så kom jag på att jag inför min vän Maris disputation i fredags faktiskt sydde om en klänning. Jag har tyvärr ingen bättre bild än denna från instagram, men den får duga.
 
 
Köpte en grå klänning från Riley på secondhand och tänkte att jag enkelt kunde sy till den, då den var lite för stor.
 
Jag började med att korta av axelbanden ca 8 cm genom att nåla in, sy raksöm och sedan sicksacka. Jag hade hoppats att det skulle räcka för att midjan också skulle kännas bättre, men klänningen satt fortfarande för löst. Pga en dragkedja i sidan kunde jag inte bara sy in klänningen på ett enkelt sätt, utan tvingades sprätta upp midjebandet för att kunna sy in i ryggen. Det blev två kilsömmar på överdelen och två bredare veck på kjolen bak innan jag sydde tillbaka bandet i midjan. 
 
Till styling bestämde jag mig för att använda ett halsband som jag köpte i Aten i samband med en kurs under doktorandtiden (och som aldrig blivit använt), men det glömde jag ju såklart när jag skulle iväg... Attans! Men nästa gång jag ska använda klänningen ska jag komma ihåg det! 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Läckert halsband och läckert vecka klänning. Som syovan så hängde jag inte riktigt med i din beskrivning, har du sytt vecken i halsringningen själv också?

Svar: Hej Katarina!Nej, jag lämnade framsidan orörd. Sydde bara veck i ryggen för att minska omkretsen på klänningen.
Linda

2015-05-11 @ 12:33:45
URL: http://www.lekfulltmedkatarina.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0