Att ta emot filtar och bebiskläder i verkligheten

2015-03-15 11:31:03
Välgörenhetsarbete är roligt delvis för att man får kontakt med nya människor, som man säkerligen inte skulle ha fått kontakt med annars. Igår när jag jobbade på Erikshjälpen i Spånga fick jag dessutom träffa en av dem som handarbetar till bebispaketen i Loki i verkligheten. Jag hade nämligen insett att Carola inte bodde alltför långt ifrån mig och föreslagit att hon kunde lämna sina bidrag till mig när jag jobbade för att slippa betala för frakten. Jag fick tre stora kassar med 11 virkade filtar, 10 sydda filtar, 7 skjortor och 12 byxor med tillklippta mössor som jags ska sy. Carola passade även på att köpa mer material och då jag hade hitta massor av flanell i butiken som hon missat så köpte jag det och lämnade till henne så att hon kunde sy fler filtar. Själv har jag för tillfället varken tid eller ork att sy så mycket som jag skulle vilja.
 
 
Några av filtarna som Carola hade virkat till Loki.
 
Jag tycker att det är fint att välgörenhetshandarbeta av material från secondhand. Det är dubbelt välgörande då pengarna går till välgörenhet och materialet blir något som skänks till någon behövande. Men det är också bra att ta vara på de resurser som finns och på så sätt vara snäll mot miljön. Win, win, win!

Kommentarer
Postat av: Klockarbarn

Håller helt med dig. Win, win, win!!!
Dessutom har man ju råd att göra fler plagg att dela med sig av om inte man måste köpa nytt material utan kan köpa bättre begagnat.

2015-03-15 @ 16:04:32
URL: http://www.klockarbarn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0