Återbruk - Jeans blir jeansjacka

2015-04-27 19:10:00
En hög sönderklippta jeans efter två tidigare återbruksprojekt fick komma fram förra veckan.
 
 
Efter lite pusslande lyckades jag klippa ut delarna till en jeansjacka i storlek 86. Tanken är att den ska få en huva också, med foder i ett annat tyg. Om jag lyckas få ihop delar dvs...
 
 
 

Prickigt och blommigt

2015-04-21 18:16:00
Köpte fina bomullstyg för ett tag sedan som passar väldigt bra ihop. Först sydde jag en kanin till yngsta brorsdottern som fyllde 2 år. Sedan blev det en dansklänning till mig själv. 
 
Och efter det en klänning i storlek 110 som jag tänkte försöka sälja till förmån för mitt syprojekt. 
 
 
Jag misstänker att det här inte är det sista ni kommer få se av den här kombinationen...
 
 
 
 

Harlequin-byxor

2015-04-20 20:42:00
I söndags var jag bjuden på Ms första födelsedagskalas. Jag hade sytt ett par harlequinmönstrade byxor i min absoluta favoritmodell - Omlottbyxor. 
 
 
 
 
Tyget kommer från ett gammalt påslakan och har blivit bebiskläder, klänning, huva till en jeansjacka, omlottbyxor och säkert mer vid det här laget.

Hipp hipp hurra!

2015-04-18 19:01:30
Idag fyller yngsta brorsdottern 2 år. Jag hälsade på förra helgen när jag var i Umeå och firade henne då. Hon fick en kanin jag sytt i present. Blommig med prickiga öron och trampdynor.
 
 

Omsydda byxor

2015-04-13 20:44:00
Måndag och dags för Klockarbarns återbruksutmaning.
 
I lördags köpte jag ett par rutiga byxor på PMU. De satt bra i midjan och över rumpan, men benen var lite för vida så jag bestämde mig för att sy om dem. Några sömmar senare har jag fått ett par nya dansbyxor! Betydligt enklare än att sy ett par helt nya byxor.
 
 

Rosklänning

2015-04-05 19:04:00
Sedan jag startade syprojektet i Loki har jag inte sytt några klänningar till välgörenhet eftersom jag inte velat konkurrera med syprojektetes köp-och-skänk-koncept, men jag har verkligen saknat att sy små klänningar och idag kunde jag helt enkelt inte låta bli. Jag var bara tvungen att sy en klänning av det underbara, blå rosentyget (gardintyg från 50-talet) som jag fått av Doris. I midjan sydde jag fast en bit spets som jag fått efter min kompis Sofias mormor. 
 
 
Denna klänning är till salu, till förmån för det nya syprojektet.
Storlek 104, 260kr inkl frakt. 
Lämna en kommentar om du är intresserad!

Loki-rapportering

2015-04-03 16:32:00
Åhh, jag har ju glömt visa bilderna Birgitta skickade från sitt senaste besök i Loki i feb/mars.
 
På bilden nedan klipper Symprose och Jennifer ut förkläden, tror jag. Birgitta skickade förkläden till mig som jag ska sälja för syprojektet. Jag brukar ta med dem som present när vi är bortbjudna på middag och samtidigt sprida lite information om syprojektet.
 
 
Sygruppen har också kommit igång med shortstillverkningen. Visst var dessa snygga?!
Tidigare har de sytt klänningar som delats ut till flickorna i byn. Nu är det även pojkarnas tur. Ett par shorts kostar 50kr och då får även den som sytt lön och syprojektet får pengar till material och mer utbildning. 
 
 
 

GLAD PÅSK!

2015-04-02 11:00:00
Skärtorsdag och MASSOR att göra på jobbet. Men lite påskledigt ska jag unna mig. Vi åker till Js landställe i Stallarholmen några dagar. Där ska jag ha det lugnt och skönt, gå promenader, läsa bok och virka.
 
Kanske blir det fler sådana här söta påskharar. Jag har fått lite dille på dem...
 
 
Mönstret finns hos Kungen och Majkis.
 

RSS 2.0