Symötestisdag - Välgörande kanin

2014-09-30 07:55:00
Just nu experimenterar jag med ett mönster för att skapa en kanin som jag ska sälja i min webshop till förmån för det kommande syprojektet.
 
Den första kaninen blev så söt att jag knappt vill skicka iväg henne, men hon är redan beställd. Kanske måste jag sy en tvilling till mig själv? Nummer två (även den en beställning), med några mindre förändringar började jag sy igår. Den har fått mönstrad nos och det ska bli spännande att se hur den kommer se ut i jämförelse med den första. Jag ser fram emot att sy fler kaniner och har många idéer angående färger, mönster och kläder. 
 
 
 
Hjärtligt och lekfullt  heter shopen om någon är intresserad av att stödja nästa syprojekt. 

Svamp

2014-09-29 10:09:27
 
I närheten av mitt hem har jag hittat ett kantarellställe. Tre gånger har jag besökt det och varje gång kommit hem med en liten påse svamp. Denna gång gjorde jag en ny bekantskap - Taggsvamp och fick även med mig en liten påse lingon till kommande skavgrytor och älgpizzor. Gott! 
 

Veckans återbruk

2014-09-22 22:19:00
Ikväll sätter jag ihop bebispaket som ska skickas till kliniken i Loki och delas ut till nyfödda.
En liten stuvbit som jag fått av Doris blev ett fullt set med skjorta, byxor och mössa.
 
 
Ett set med tröja och trosor uppdaterades med hjälp av bitar från en limskadad klänning.
Filten har mamma sytt av ett flanellpåslakan.
 
 
Maria Petterson skickade ett randigt tyg i rödorange som fick bli en mössa och bilda ett paket tillsammans med ett begagnat set med byxa och tröja (som mamma sponsrat) samt en filt som Elin Beck-Friis virkat. Fler av Elins fina filtar fick bli paket tillsammans med kläder som jag visat på bloggen tidigare.
 
 
 
 

En helg i Umeå

2014-09-22 09:25:00
Försöker kicka igång mig själv efter en intensiv helg "hemma" i Umeå. Det blir lätt mycket inbokat när man inte åker hem så ofta och när man dessutom veta att nästa resa inte blir förrän till jul. Den här gången blev det tjejkväll fredag, massage, födelsedagsfirande x 2, middag med mamma, ett glas vin med M och lite Lindy hop lördag och sedan pärlning och fika med G samt middag hos pappa på söndag. En väldigt rolig och trevlig helg om jag sammanfattar den.
 
 

Visst röstar ni också idag?!?

2014-09-14 13:17:00
 

Symötestisdag - Rävbyxor

2014-09-09 11:41:00
Förra veckan visade jag en äppelsjal och denna gång blir det ett par rävbyxor. Hittade tyget bland stuvarna på Ohlssons tyger när jag egentligen skulle köpa ett helt annat tyg i våras. Blev kär och kunde inte gå hem utan att ta det med. Tre små nyfödda pojkar har fått varsitt par och än finns det lite tyg kvar...
 
 
 
 

IRL & FUCK CANCER!

2014-09-08 11:15:00
I 13 år har jag haft en vän som jag aldrig träffat. Det började med ett dagboksinlägg på Lunarstorm (eller var det kanske till och med föregångaren Skunk?). Under alla år har vi flyttat med varandra genom internet och följt varandra på avstånd. Igår träffades vi för första gången IRL och det kändes som det mest naturliga i världen. Med ett kortare avstånd i det verkliga livet ska det nog inte dröja 13 år till vi ses nästa gång. 
 
 
Jag och Jenny
 
 
Vi pratade, pärlade, fikade och hade trevligt. Ung Cancer blev ett helt gäng armband rikare. 
 
 

Ett halvår i Stockholm

2014-09-04 15:32:03
Tiden går fort som man brukar säga!
 
För exakt ett halvår sedan hämtade jag och Hedvig nycklarna till vår nya lägenhet och flyttade därmed till Stockholm. Det har varit ett bra halvår på många sätt och jag trivs bättre än vad jag hade kunnat drömma om. Men det finns en del saker med Stockholm och stockholmare som jag nog aldrig kommer vänja mig vid:
- Man kan inte cykla överallt.
- Att folk inte har regnjacka när det regnar. Paraply....
- Att man kan stå och vänta på bussen för att sedan åka till en hållplats några hundra meter bort. Använd dina ben för F*N! 

Veckans återbruk - Bebiskläder till Loki

2014-09-04 11:40:00
I början av oktober åker KeA till Loki igen, vilket betyder leverans nummer två av bebispaket till den lilla kliniken. Förra gången innehöll alla nio paket jag gjorde, en kombination av begagnade och sydda kläder. Denna gång tänker jag att det ska vara större andel sytt (delvis också pga att jag inte har så mycket begagnat kvar). I lördags sydde jag klart två gula set med omlottskjorta, omlottbyxa och mössa. Tygerna är ett skänkt påslakan (Tack till dig som lämnade en påse på dörren), en liten stuvbit (Tack Doris!), samt en loppisfyndad gardin.
 
 
Fördelen med att sy bebiskläder är att man inte behöver särskilt stora tygbitar. Man kan dessutom gärna använda olika tyg till olika delar. Jag försöker dock vara så noga jag kan med färgmatchningen för att seten ska bli så fina som möjligt. 
 
 

Symötestisdag - Äppelsjalen

2014-09-02 09:29:42
Det blir väldigt lite sytt till mig själv just nu, men igår letade jag fram det tunna bomullstyget med äpplen som jag köpt på rea för minst ett år sedan men ännu inte satt saxen i. Det blev den allra enklaste formen av sömnad. Sicksack och raksöm och vips så hade tyget blivit en tubsjal. En perfekt färgklick och humörhöjare när jag begav mig till gymmet innan jobbet imorse.
 
 

En magisk konserthelg

2014-09-01 11:50:00
Åh, vad mycket roligt den här helgen bjöd på!
I fredags åkte jag till Grönan och såg Melissa Horn. Har inte alls varit särskilt förtjust i hennes musik, även fast jag nästan uteslutande lyssnar på musik på svenska nuförtiden. Men vilken fantastiskt konsert! 
 
 
I lördags hade jag köpt biljetter till Propagandafestivalen fast jag insett att jag skulle få gå dit ensam. Jag kunde helt enkelt inte låta bli när Veronica Maggio skulle stå på scen. Efter ändlösa timmar av lyssnande, skulle jag äntligen få se henne live igen (senast på Sundsvalls gatufest 2011). Och sååå fantastiskt underbart! Ja, Icona Pop och First Aid Kit var också bra.
 
 
I söndags hade jag tänkt gå på RIX FM festivalen, men istället dansade jag bugg, boogie woogie och West Coast Swing i Tullinge. Roligt och inspirerande! I framtiden blir det kanske inte bara Lindy hop som svänger mina lurviga.
 
Det enda jag saknar här i Stockholm är någon som alltid har tid och möjlighet att hänga med på mina upptåg. Men jag har lärt mig att ha inställningen att hellre göra saker ensam än att inte göra dem alls! 

RSS 2.0