Bebispaketsrapport från Loki

2014-11-28 14:30:00
Jag har fått en liten rapport från utdelningen av bebispaket på kliniken i Loki, som jag gärna vill dela vidare. 
 
 
 
Foto: Gunilla Andersson, sjuksköterska från Aneby som arbetat i Loki i höst för Läkarbanken
 
Tack vare hjälp från många håll får alla nyfödda bebisar på kliniken ett paket med skjorta/body, byxor, mössa och filt. Väldigt uppskattat bland mammorna! Vi jobbar vidare för att detta ska fortsätta och nästa leverans sker när Birgitta åker till Loki vid jul. 
 

Bebispaket till Loki

2014-11-25 18:58:00
Jag jobbar för tillfället för fullt inför nästa leverans av bebispaket till Loki. Den 6 december tar jag tåget ner till Örebro för att träffa Birgitta och samtidigt överlämna bebispaketen. Hittills har jag fått ihop 19 paket med hjälp av Maria M, Maria P, Gunilla, Elin, Elisabeth, Lena och mamma Marie. Jag har fått många bodys, omlottskjortor, mössor, strumpor och filtar skickade till mig. Det som saknas för att få kompletta paket är byxor, så där ligger fokus i produktionen just nu. Tur att omlottbyxorna är snabba och enkla att sy och dessutom ganska roliga.
 
 
En liten tygbit som jag fått av Doris räckte till ett komplett sett med skjorta, byxa och mössa.
 

Att lösa ett kommunikationsproblem

2014-11-18 19:52:20
Man skulle kunna tro att vi har fusk-julpyntat men det är liiite smartare än så. Hedvig skäller nämligen gärna när hon inte borde, men har inte förstått hur man säger till när man är jättekissnödig och måste gå ut (hejdlöst bus är ibland svårt för matte att koppla ihop med kissnödig hund). Jag har därför sytt ett band med bjällror som hänger på dörren, med förhoppningen att de ska öka kommunikationen mellan hund och matte.
 
 
Än så länge ringer hon iaf för godis...

Erikshjälpen, köksplanering och sushi

2014-11-17 09:50:49
I lördags startade jag dagen med ett informationsmöte på Erikshjälpen i Spånga. Jag har nämligen bestämt mig för att volontärjobba där en lördag i månaden. Sedan mötte jag upp J på IKEA för att titta på kök. Han var ett tålmodigt smakråd, även om han knorrade en del innan det var dags att åka hem. Det blev ju nämligen inte bara en sväng på IKEA utan även en del julklappsshopping, inköp till jobbet och dessutom handling på MAXI. Jag tror dock att kvällens hemmasnickrade sushi och EM-kvalet i fotboll slätade över det hela.
 
 
 

Soppmaskinen

2014-11-14 10:20:00
 
Jag har en liten förkärlek för köksmaskiner som man egentligen inte behöver, men som gör livet lite lättare. När jag bodde i Umeå hade jag en mixer som jag ofta använde för att göra soppa, men precis innan jag skulle flytta tog den sitt sista andetag och fick åka till mixerhimlen. Sedan dess har det ätits väldigt lite soppa och jag har saknat det. Men så såg jag att icahemma hade erbjudande på en soppmaskin och slog till. Jag menar, vem kan stå emot en maskin som både lagar och mixar soppan och som dessutom kan göra frozen yogurt?!?
 
Igår blev det zucchinisoppa med oregano och lök. Mycket gott!

Omlottskjortor och mössa till Loki

2014-11-11 22:10:29
De senaste veckorna har jag lagt all min tid vid symaskinen på att sy väskor, sminkväskor och nyckelband som mamma ska sälja till förmån för det nya syprojektet. Jag som egentligen tycker att det är väldigt tråkigt att göra samma sak alltför många gånger, var väldigt glad i söndags när jag fick sätta saxen i tunt bomullstyg och sy två omlottskjortor och en mössa. Kläderna fick bilda bebispaket med byxor, filtar och mössa som jag fått skickade till mig, och ska skickas med Birgitta till Loki i december. Det är härligt att se hur högen med bebispaket växer. 
 
 

Och så var det redan November...

2014-11-07 10:07:00
Galet, ja faktiskt helt galet hur fort tiden går! 
För min del pga mycket jobb, men även mkt roligt. Tänkte visa via instagram vad jag haft för mig de senaste veckorna. 
 
Torsdag 30 oktober hade jag bjudit med mig Helene (och hennes mamma) på "Till häst genom Västerbotten". Killarna från Klungangänget bjöd som vanligt på skrattfest och ännu bättre var att vi fick med oss boken hem (signerad dessutom!) och kan fortsätta njuta av deras tokerier.
 
 
 
Allahelgonahelgen bjöd på dansläger på Kulturama. Jag hängde på några killar som jag lärde känna på Herräng i somras och fick en riktigt trevlig dans. Totalt tio timmar dans och många nya tekniska utmaningar att träna vidare på. Uppladdningen och urladdningen bestod av äppelsmulpaj med grädde. För det är ju viktigt att kolhydratladda har jag hört! 
 
 
Efter tre veckors upphåll (pga NY, jetlag, sjukdom och mycket jobb) gjorde jag comeback på personalgymmet igår. De nya träningskläderna och träningsväskan fick betyg godkänt och jag hoppas att jag hinner med en sväng på Forever21 i Berlin för att köpa fler. 
 
 
Samtidigt passade den första snön på att falla i Stockholm och orsaka förseningar i kollektivtrafiken. Jag har dock fått inse att jag inte är någon riktig norrlänning. Det gjorde mig nämligen ingenting att snön försvann lika snabbt som den kom och att jag ännu kan använda höstjackan utan att frysa det minsta. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0