Symötestisdag - Handarbete i miniformat

2014-03-25 15:26:02
 
Många veckor sedan jag bidrog med något på ett symöte senast. Tiden har helt enkelt inte riktigt räckt till under tiden i Kenya o efter flytten till Stockholm, men i veckan besöker jag mamma i Norrland o medan hon jobbar går symaskinen o virknålen varma. Jag har sytt några bebispresenter, men också ett antal plagg till Björnkramarna som jag hoppas snart blir klara för leverans. Antalet kläder ökar o tillsammans med kläder som Tina skickat hoppas jag kunna klä ett helt gäng björnar. Jag tror faktiskt att jag måste göra ett besök på IKEA för att köpa fler. Kul!

Retrotapet i hallen

2014-03-17 23:33:36
Jag börjar se slutet på hallrenoveringen. Ikväll kom min barndomsvän H och hjälpte mig tapetsera en vägg i hallen. Jag har valt att behålla 50-tal blandat med modern inredning och valde därför en grafisk retrotapet i vitt, svart och lite limegrönt. Är jättenöjd med resultatet och funderar nu på om jag ska matcha soffbordet genom att tapetsera bordskivan med samma tapet. Man ser nämligen hallväggen från soffan, så jag tror att det skulle kunna ge en fin koppling mellan rummen.
 
 

Det nya livet

2014-03-15 11:42:00
Den 3 mars gick flyget till Stockholm och dagen efter kom alla saker. Vi har sedan dess hunnit installera oss och trivs bra i Ritorp (Solna), Hedvig och jag. Just nu är det stort fokus på att komma i ordning och tiden har inte riktigt räckt till för att blogga. När jag inte söker jobb, tar vi långa promenader och löpturer i vårt vackra område eller målar och funderar på kommande förändringar i vårt hem.
 
 
Brunnsviken i solnedgång
 
 
 

Kenya - Kursavslutning och hemresa

2014-03-05 23:55:21
Sista dagarna i Loki hade jag fullt upp och jag hann aldrig skriva om sykursernas avslutning och hemresan. Jag vet att många av er läst Birgittas och Annas rapporteringar, men jag tänkte också skriva en egen.

Under sykursens sista dagar pågick febril aktivitet hos symaskinseleverna. Jag och Birgitta hade individuella samtal med alla där vi föreslog ett eller två projekt som var svåra nog för dem att klara av ensamma. Peter#1 och Simprose ska fortsätta sy väskorna som jag visat tidigare och har även fått beställningar på omlottklänningar. Emily ska sy armband som jag och Birgitta designat där man kombinerar en bit tyg med pärlarmband. Peter#3 och Susan ska sy leksakselefanter och förvaringspåsar. Tygerna som används är afrikanska och varorna ska säljas i Sverige och Loki. Om någon är intresserad av att beställa kan ni lämna en kommentar så förmedlar jag vidare kontakt. En del av intäkterna går tillbaka till den som sytt och en del går till syprojektet för inköp av material och förhoppningsvis fler sykurser i framtiden.

Jag hade några riktigt fina sista dagar i Loki. På torsdagen anordnade vi avslutningsfika med diplom och presentutdelning. Till och med jag fick presenter i form av armband och en ring. Fina tacktal fick jag också av Peter#3 och Easther. På kvällen bjöd Birgitta och KeA på god mat på Proland, och det blev tillfälle att både avtackas och tacka tillbaka. På fredagen var det dags att åka hem och jag hade tänkt hinna besöka Shangan och Bageriet, som jag bara sett från utsidan. Men jag kände att jag inte var riktigt klar med sykursen så jag spenderade min sista förmiddag tillsammans med symaskinseleverna. Tyvärr blev det väldigt stressigt när jag senare skulle åka till flygplatsen, så jag hann aldrig åka förbi skolan för att säga ett sista hejdå och hämta upp sakerna de sytt som skulle med till Sverige. Tur att det finns vanlig post även i Kenya! Sedan var det bara en kväll framför tvn på hotellet i Nairobi kvar, innan det var dags att sova några timmar före flygresan hem till Sverige. Tack vare den goda servicen på Turkish Airlines gick resan förvånansvärt smidigt och jag orkade dansa Lindy hop med mina vänner efter en dusch och lite mat.

Nu väntar nya äventyr i Kungliga huvudstaden!

RSS 2.0