Återbruk för värme

2013-09-30 16:43:06
Veckans bidrag till Klockarbarns utmaning blir en omlottklänning o en Värma liten-skjorta. Båda sydda av gamla påslakan.
 
 

Haremsbyxor

2013-09-23 19:36:00
Jag är ju själv lite smått förälskad i haremsbyxor och kunde därför inte låta bli att testa modellen som många andra redan sytt till Klockarbarns återbruksutmaning. Följde mönstret som anges vara för 0-3 månader men tycker att de blev väldigt små och tajta i benen. Det tredje paret blev därför ett test där jag la till 1-2 cm åt alla håll. Tycker själv att dessa byxor blev bättre. Nu finns idéen om att rita om mönstret för att kunna använda det även till bomullstyger. Men det får vänta till helgen eller nästa vecka, för just nu är det fullt fokus på fredagens disputation (som jag för övrigt inte ens har förstått att den verkligen ska bli av...).
 
 
 
Trikåtygen har jag fått av Lena och mudden har jag antingen fått av Mitzi eller köpt själv.
Jag har inte bestämt vart dessa byxor ska åka, men det är möjligt att de får följa med till Loki, Kenya

Doktorandlivet - Bara en vecka kvar...

2013-09-20 09:28:00
 
En vecka kvar till disputationen...
Bara en vecka kvar tills jag ska stå där och försvara vad jag skrivit i min bok.
 
Idag ska gruppen grilla mig med frågor om det jag gjort.
Just nu känns det okej, vi får se hur det känns i eftermiddag...
 

En klänning i Loki

2013-09-18 14:34:50
För en vecka sedan skickade Birgitta en hälsning från Loki och berättade att lilla Birgitta fått en av klänningarna jag sytt. Visst blev hon tjusig?
 
 
Just den här klänningen blev min absoluta favorit av de klänningar jag sydde under semestern. Tyget kommer från en kanga som blev över från designprojektet till IKEA-dockorna som delats ut i byn. Lite extra roligt att den fick bli något annat och komma tillbaka.
 
Just nu planerar jag själv för en månads volontärarbete i byn i början på nästa år. Det ska bli otroligt roligt att göra en insats på plats och inte bara hemma vid symaskinen.
 

Nygammal jacka

2013-09-17 17:12:00
Jag har bestämt mig för att jag varannan vecka syr något till någon annan (hjälparbete) och varannan vecka syr till mig själv. Förra veckan skulle jag egentligen ha sytt något till mig själv, men istället blev det ytterligare två par byxor som ska få åka med till Loki, Kenya i januari. Men något har jag faktiskt gjort till mig själv. Jag bestämde mig nämligen för att min beiga jacka gjort sitt i våras och köpte en ny. Men så började jag använda den igen nu på sensommaren eftersom den var lagomt varm och kändes lite snyggare än träningsjackan. Beige har dock aldrig varit min färg, så för nån vecka sedan köpte jag textilfärg och gjorde vad de inte rekommenderade - färgade jackan. Trådarna var såklart i polyester och behöll därför sin orginalfärg, men resten av jackan blev fint blå. Och jag fick en nygammal jacka!
 
 

Återbruksutmaning - Fler byxor

2013-09-16 09:46:26
Klockarbarns återbruksutmaning för värme motiverar mig att i alla fall hitta lite tid att sitta vid symaskinen (vilket egentligen är det roligaste jag vet). Den senaste veckan blev det två byxor av samma modell som förra veckan. Även dessa ska delas ut till barn i Loki, Kenya.
 
 
De bruna byxorna är sydda av morbror Bertils gamla gardiner och de ljusblå av ett påslakan i tjockare kvalitet som jag fått av Lena. Muddarna har jag fått av Mitzi. Tack!
 

Återbruksbyxor

2013-09-09 21:03:00
Igår testade jag byxmönstret i storlek 110 från Stoff och stil som jag köpte i våras. Enkel och snabb modell som föll mig i smaken. Det blir fler av dessa till barnen i Loki, Kenya.
 
 
 
Tyget kommer från ett påslakan som jag fått av Lena och mudden har jag fått av Mitzi.
Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten och konstiga vinkeln, men det blir inte bättre med plattan utan dagsljus...

Symötestisdag - en blommig, kort kavaj

2013-09-03 18:49:00
 
Svägerskan hade satt ihop en presentkorg till mig när jag fyllde år i somras. En presentkorg helt i min smak. Bland annat låg där ett blommigt sweathirttyg som jag genast bestämde skulle bli något till mig själv. Jag funderade ett tag på om jag skulle kopiera favoritkavajen eller favorithuvtröjan och bestämde mig till slut för att tyget skulle bli en kavaj. Så nu har den hemmasydda delen av garderoben utökats med ännu ett plagg, som premiäranvändes idag. Jag gillar den!

Fjällen

2013-09-01 22:40:52
Det var en nöjd Bolonka och en nöjd matte som hoppade på bussen i Tärnaby och åkte tillbaka till Umeå igår. Nöjda för att vi hade 13 liter kantareller och en fin helg tillsammans med S i bagaget. Nu är vi laddade för alla utmaningar som september bär med sig.
 
 
 

RSS 2.0