Tusen tack och grattis!

2013-10-31 13:28:00
Den första auktionen till förmån för sykursen i Loki, Kenya är avslutad! Grattis och tusen tack till Linn och Lena som bjöd högst och därmed vann klänningarna. Och ett stort hurra för mina fantastiska fd svärföräldrar som är med och sponsar utan att lägga bud!
 
Tillsammans blev det hela 775kr till insamlingen! Helt fantastiskt bra! Ja, faktiskt så bra att vi funderar på om vi inte ska köpa vanliga symaskiner. Skolan i Loki ska nämligen få el. Så håll ögonen öppna för det kommer fler auktioner framöver!

Symötestisdag - Haremsbyxor till Norah

2013-10-29 19:41:00
I helgen fick jag träffa lilla Norah (senaste kusinbarnet) för första gången. Söt som socker var hon och som present hade jag sytt ett par haremsbyxor i pippityg och köpt en body till.
 
 
Pst! Imorgon (30/10) är sista dagen på min auktion till förmån för sykursen i Loki, Kenya. Kolla in den här!
 

Att testa fram en byxmodell

2013-10-21 11:07:05
Senaste veckan har jag försökt testa fram en bra byxmodell. Jag har utgått från mönstret från Stoff och stil som jag sytt byxor av tidigare, men gjort extra långa benmuddar istället för att sätta resårband i benen. Detta för att byxorna ska kunna användas längre. Orginalmönstret är storlek 110, men dessa byxor blev nog en eller några storlekar större.
Utan att ändra benlängden på mönstret
 
Kortade av benlängden på mönstret lite.
 
Testade också att använda omlottbyx-mönstret från Stoff och Stil i storlek 86 och sätta muddar på det.
 
 
Jag tycker att alla byxorna blev bra, men jag jobbar vidare med den optimala byxmodellen...
Kanske vore det en idé att sy shorts också? Precis som tidigare plagg får dessa åka med till Loki, Kenya.
 
Materialen kommer från Morbror Bertils påslakan, är gåvor från Ingela (blommiga tyget med röd botten och mudden på två av byxorna) eller är nyköpt mudd.
 
TIPS!
Jag försöker just nu finansiera inköpet av batteridrivna minisymaskiner till min sykurs i Loki genom att lägga ut auktioner. Kolla in den första auktionen här!
 
 
 
 
 
 
 

Auktion 1: Till förmån för syprojekt i Loki, Kenya

2013-10-21 10:49:00
I slutet av januari åker jag till Loki i nordvästra Kenya för att hålla sykurs för kvinnorna i byn. För att underlätta sömnaden hoppas jag kunna ta med mig minisymaskiner som kan drivas med batterier (uppladdningsbara som ska kunna laddas via solceller). Varje symaskin kostar 135kr, men då tillkommer kostad för batterier och solcellsladdare. För att finansiera detta projekt kommer jag att lägga ut auktioner på bloggen. Denna första auktion gäller två klänningar som jag sytt. Materialen är återbrukade, men hela och rena!
 
 
Klänning 1: Vinröd klänning med tryckta hjärtan i storlek 104.
Tjockare bomullstyg och dragkedja i ryggen.
(Ser nu att nederkanten råkat vika upp sig. Det är inget fel på trycket där.)
Utropspris: 100kr
 
 
 
Klänning 2: Vit klänning med rosa prickar och detalj med broderade hjärtan i storlek 110.
Tunt bomullstyg och dragkedja i ryggen.
Utropspris: 100kr
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv Klänning 1 eller Klänning 2 samt det bud du vill lämna.
Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt.
Auktionerna avslutas torsdag 31/10 kl 24.00
 
Naturligvis kan man om man vill, buda även om man inte har något att ge kläderna till. I så fall kan jag ta med mig klänningen till Kenya och ge den till en flicka där. Som tack för bidraget lovar jag att göra mitt bästa för att maila en bild tillbaka!
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.
 

Att välja

2013-10-17 09:37:00
 
Läste en bra text för några dagar sedan om valet att tänka positivt eller negativt i en jobbig situtation. Idag såg jag bilden ovan. Båda stämmer väldigt bra in på mitt liv just nu. Många förändringar på gång och många viktiga val för framtiden. Inte alltid så lätt att göra kloka val, men jag har bestämt mig för att försöka göra val som gör mig glad och lycklig.

Prick-hjärtig klänning

2013-10-15 21:05:00
Det finns ingenting som är roligare att sy än små söta klänningar. Den här gången kombinerade jag ett prickigt bebislakan och en dragkedja som jag fyndat på loppis med en liten broderad duk som Tina skickat. 
 
 
 
Klänningen får åka med till Loki, Kenya.

Färdiga bebisset

2013-10-14 11:10:00
I helgen blev de första bebisseten klara. Helt igenom matchande med omlottskjorta, byxor, hätta och filt. Jag har ytterligare tre byxor och en skjorta som ska få bilda set, men just nu vill jag ha lite variation och experimenterar därför med nya byxmodeller och syr en klänning. Just dessa kläder har storlek 62 och ska få åka med till Loki, Kenya.
 
 
 
Tygen kommer mestadels från gamla påslakan och är sådant jag fått eller köpt på loppis.
Tack Lena, Ingela och Mitzi för att ni bidragit!

Submittat

2013-10-11 15:19:00
De senaste veckornas stora göromål har varit att få iväg avhandlingens manuskript på granskning. Nu är det gjort och det är bara att vänta och vänta och vänta och vänta.... och vänta på att det eventuellt ska komma tillbaka med snälla kommentarer och inte totalt rejektat. För då måste vi börja om igen... Håll tummarna!
 
 

Symötestisdag - Pannband

2013-10-08 09:45:00
Hösten är här och det blev således dags att värma öronen. Mina stickade pannband som jag använt i flera år har töjt ut sig och vill inte alls sitta uppe, så jag bestämde mig för att sy pannband istället. Enklast möjliga modell i dubbel trikå. Varför göra det svårt för sig?
 
 
Blev lite besviken över att pippimönstret var precis för brett för att båda färgerna skulle få plats på samma sida, men då kan man å andra sidan välja om man vill ha rött eller blått.
 
Och angående de stickade pannbanden, så funderar jag på om inte de oxå ska få sig en tur i symaskinen. Det borde ju inte vara något problem att sy in dem?
 
 

Påbörjade bebisset

2013-10-07 19:46:53
Jag har, precis som många andra, fastnat för de snabbsydda haremsbyxorna. Den senaste veckan ritade jag om modellen så att den ska passa bättre till bomullstyg. Sedan kom jag på att det skulle vara fint att sy matchande mössa och omlottskjorta till alla de byxor jag redan sytt så att jag kan ge bort hela set om det skulle födas några barn i Loki medan jag är där. Söndagen blev tyvärr inte så produktiv som jag hade tänkt, men en mössa blev det i alla fall. Färdiga set hoppas jag kunna visa nästa vecka. Beroende på plats i resväskan, så funderar jag på om varje set ska få en filt också.
 
 
Tygen kommer från gamla påslakan som jag antingen köpt på loppis eller fått av Lena. Den beiga mudden har jag fått av Mitzi.
 
 

Knitting Peace

2013-10-05 15:15:29
Igår såg jag och kusinerna Cirkus Cirkör-föreställningen Knitting Peace. Underbart bra! Ja, faktiskt bättre än de Cirque du Soleil-föreställningar som jag sett...
 
 
Efteråt fortsatte trevligheterna med efterrätt på TC. Ett perfekt sätt att avsluta kvällen!
 
 
 

Det börjar sakta sjunka in...

2013-10-04 10:10:02
 
En vecka sedan jag och Joan satt i Naturvetarhuset och diskuterade min avhandling. Ofattbart både före, under och efter. Men jag gjorde tydligen bra i från mig och kan numera titulera mig doktor. Doktorandtjänsten är slut och i tisdags började jag min korta tjänst som forskningsassistent. Två månader, under vilka jag ska avsluta det jag jobbat på de senaste två åren. Sen får vi se vart det bär av...

RSS 2.0