Efterlysning!

2013-05-28 10:14:00
Mitt klänningsskapande till barnen i Loki har gett mig nya idéer och jag skulle bli evigt tacksam om någon ville hjälpa mig. Jag skulle vilja göra fina dekorationer på enkla klänningar och efterlyser därför spetsdukar. Gärna färgglada, men alla storlekar, färger och former är välkommna!
 
Om någon vill skänka dukar, men tycker att det är dyrt med porto, kan jag tänka mig att betala det själv. Jag hade gärna köpt dukar på secondhand, men här i Umeå är priserna tyvärr alldeles för höga då butikerna tar överpriser.
 
Tack på förhand!
 

Underbara Ava

2013-05-27 17:45:15
 
I fredags fick jag en spontan förfrågan om att följa med till stugan i Ava över helgen. Jag skulle egentligen jobba i lördags, men jag kunde efter en sekunds tvekan inte tacka nej. Jag och Hedvig fick en underbar helg tillsammans med några av dem som ligger oss varmast om hjärtat. Stort tack för det!

Symöte - En hälsning från Loki

2013-05-21 13:09:00
Idag hade jag hoppats få visa och dela med mig av mönstret till en liten virkad mössa som jag arbetar med, men tid och energi ville inte riktigt vara med mig. Istället visar jag bilder som jag hittade på min mail imorse. Birgitta hade skickat en hälsning från Loki, där hon delat ut några av klänningarna jag sytt. Bästa tänkbara start på dagen med andra ord! Som ni kan förstå var det jättekul att se det jag sytt på barn och inte bara på galgar, hängandes i min syhörna. Glädjande för både själ och hjärta!
 
 
I helgen besökte jag Stoff och Stil när jag var i Malmö och köpte då ett nytt mönster på byxor och tröjor, så i framtiden blir det förhoppningsvis lite mer variation på kläderna. Blev dock lite besviken på mig själv för att jag inte köpte mönstret till omlottklänningen i en större storlek, men man kan inte tänka på allt jämt...

Schlagerhelg i Malmö

2013-05-21 08:45:00
I fredags tog jag ledigt från avhandlingsskrivandet och åkte ner till Malmö och hälsade på min vän A.
På kvällen tog vi plats i Malmö arena och såg Eurovision song contest juryfinalen. Samma roliga och fantastiska show som visades på tv i lördags.
 
 
På lördagen bjöd Malmö på rikigt sommarväder, 28 grader och strålande sol. Vi njöt (och svettades) på bryggorna i Västra hamnen. Både god sallad och italiensk glass hann vi festa loss på. Den riktiga ESC finalen såg vi hos vänner till A och M. Mycket trevligt!
 
På söndagen slog vädret om och jag och A åkte till Stoff och Stil och shoppade loss. Jag fick med mig ett nytt mönster och bra-att-ha-småtjafs hem. När det var dags att ta flyget hem till Umeå igen konstaterade jag att jag måste besöka Malmö oftare än vart fjärde år!
 
 

Symötestisdag - Sydd hätta

2013-05-14 18:52:21
På den gamla goda Värma liten-tiden experimenterade jag lite med sydda hättor och gjorde ett mönster efter en av hättorna från min barndom. När jag remakade min kollega Js omlottkjol fick jag några mindre tygbitar över, när omlottklänningen och en omlottskjorta var klar. Av dem sydde jag en ny modell av hättan med en kanal längst ner och ett knytband igenom. Tyvärr blev hättan för stor för att passa omlottskjortan i storlek och för liten för att passa klänningen, men då kanske ett tredje syskon kan få vara med och matcha. Man får se det positiva i sina små misstag... :) 
 
 

En ledig dag

2013-05-09 22:26:37
Efter 10 dagars jobb med mitt viktiga experiment behövde jag inte ens fundera över om jag skulle vara ledig resten av veckan. Dagens ösregn gjorde att jag dessutom ställde in alla former av planer för dagen och bara tog det lugnt hemma. Imorse letade jag fram ett gäng tyger och några linnen som jag rensat ur garderoben och resten av dagen roade jag mig med remake. Slutresultatet blev tre klänningar som ska skickas till Afrika (tror jag). Den första klänningen (vit med röda blommor) har jag sytt sedan tidigare, från en omlottkjol som jag fått av min kollega J, som tyckte att jag skulle sy något annat av den.
 
 

Symötestisdag - Cirkuslinne

2013-05-07 11:43:00
Jag har tidigare nämnt att jag i vintras längtade efter färgglada och mönstrade kläder. Detta resulterade i att jag beställde några roliga tyger från Stoff och Stil. Det ena har nu förvandlats till ett linne - ett cirkuslinne närmare bestämt. För det är vad tygets många mönster och färger får mig att tänka på. Till skillnad från mitt tidigare linne, fick detta knäppning fram. Det var mer pillrigt än jag trodde, men bra träning inför nästa linne-projekt. För fler roliga linnen ska det bli.
 
 
Sen sist har jag också pysslat klart en Björnkram som nu söker nytt hem. Så om någon känner ett barn i Sverige som har det lite extra svårt pga ekonomiska eller andra orsaker, maila mig på lindawestermark@hotmail.com.

Björnkram söker nytt hem!

2013-05-02 19:55:00
 
 
Här sitter Knut Otto och hunden Spana och väntar på napp...
(Klicka på bilden för att få veta mer)

RSS 2.0