Överraskad

2013-03-28 13:25:02
Så har jag fått min beskärda del överraskningar. Den första var till en början av den otrevliga sorten och gick till såhär.
 
Igår kväll kl 21 låg jag hemma i soffan och tittade på Efterlyst tillsammans med Hedvig. På tv hade de precis pratat om ett våldtäktsförsök på en döv tjej, som blivit förföljd i källaren på sitt bostadshus. Plötsligt hör jag hur någon öppnar min ytterdörr och är på väg in i lägenheten. Hedvig flyger upp och springer skällande ut till hallen. Jag hinner tänka "Stängde jag inte dörren när vi var ute?" och "Vem är på väg in i min lägenhet?!?" samtidigt som jag tar mig upp ur soffan. Väl ute i hallen möts jag av Olle och en bukett röda tulpaner! Lättnad och total chock! Sötnosen, som lurat mig totalt via telefon och försiktigt frågat vad jag skulle göra om han var en miljardär med ett jetplan och kunde komma och hälsa på mig för en kväll.
 
Nästa överraskning fick jag när jag efter en sovmorgon med Olle kom till jobbet. En påskhare på handtaget till min kontorsdörr. Ända från Tyskland hade han kommit. Tack Saskia!
 

Wiiihooo!

2013-03-27 12:38:00
Ett av mina absoluta favoritprogram - SVTs Historieätarna, kommer i en andra säsong. Public service när den är som allra bäst - kunskap och underhållning i ett.
 
Foto: ThelmaLouise/SVT
 
Den som inte kan vänta så länge, kan under tiden njuta av den brittiska föregångaren - The Supersizers. Den roade jag mig med att titta på när jag vaknat alldeles för tidigt på helgmornarna när den gick på svensk tv. Underbar den med!

Symötestisdag - IRL och leverans till Loki

2013-03-26 20:06:27
I söndags hände något mycket trevligt. Jag har haft en hel del mailkontakt med Birgitta i Loki (Kenya) den senaste tiden och för ett par veckor sedan berättade hon att hon skulle komma till Sverige för att träffa sina barn och barnbarn. Passande nog bor en son i Umeå, precis som jag. Därför frågade jag om vi inte kunde träffas en snabbis under helgen så att jag kunde lämna över klänningarna jag sytt. I påsen som jag packade fanns även mönster, material och några andra plagg. Det var otroligt roligt att få ett verkligt ansikte på någon man bara haft kontakt med via internet. Och jag blev inte mindre sugen på att åka iväg som volontär några månader nästa vinter, om det nu inte löser sig med jobb eller annan sysselsättning förståss...
 
 
 
 Fem omlottklänningar och två omlottskjortor till Loki.
 
 
 
I Loki behövs fortfarande skolfaddrar. Den som vill ge ett barn eller en ungdom möjlighet till utbildning kan läsa mer om hur man gör på Birgitta och KeAs hemsida.
 

Matplanering

2013-03-21 13:39:57
Jag är en väldigt planerande människa, som har ganska svårt för att vara spontant. Förutom när det kommer till en sak - mat. Vad som ska lagas och ätas till middag verkar jag ha väldigt svårt för att planera. Därför har jag bestämt mig för att styra upp även den delen av mitt liv, så att jag inte glömmer bort att äta nu när det är mycket annat som också ska hinnas med. På söndagar skrivs hädanefter ett matschema, som sedan följs sådär lagomt slaviskt.
 
När jag i söndags skulle skriva mitt första matschema kände jag mig väldigt sugen på min hemmagjorda sushi, så det hamnade såklart på listan. Igår var det dags och eftersom jag egentligen lagade finmat på en helt vanlig onsdag, slog jag på stort och lyxade till det med en cider på samma gång. Bara 2,25% dock, men det fick det att kännas lite mer som en fredagkväll.
 
Inga avancerade smakkombinationer denna gång.
Kallrökt lax eller räkor med paprika och pepparrots-philadelphia.
 

Överraskningar

2013-03-20 22:57:00
 
Finns det något roligare än att få en oväntad överraskning i brevlådan?
Idag damp det förhoppningsvis ner ett vadderat kuvert på tre ställen i Sverige. Ett innehöll en Välkommen-till-världen-present som jag både sytt och köpt. De två andra innehöll ett av de två röda armbanden jag visade på förra veckans symöte.
 
Jag har kommit på att jag ska försöka bli ännu bättre på att visa uppskattning för personer i min närhet. Det behöver inte vara svårare än att jag ska uttrycka alla de där fina kommentarerna som hela tiden formas i hjärnan, men som oftast inte kommer över mina läppar. Det finns ju faktiskt inget bättre än att göra någon annan glad.

Symötestisdag - Redo för badhuset

2013-03-19 15:11:00
 
Hur jag än försökte ville gårdagens pysslade badhuspåse inte göra sig på bild. Ljuset blev lixom aldrig det rätta för att framhäva det fina mönstret. Tyget är egentligen duschdraperityg från Stoff och Stil som jag inte kunde låta bli att beställa hem en halv meter av pga de otroligt gulliga ugglorna. Tanken var att det skulle bli en regnjacka till Hedvig, men när jag höll det i handen insåg jag att varken materialet eller färgen passade till en regnjacka. Istället passade jag på att byta ut den tråkiga och dessutom sönderslitna H&M plastpåsen som jag normalt har mina badkläder i. Mönstret är samma som jag använder när jag syr skopåsar. Jag gjorde den bara mycket större, så att även handduken får plats.

Helgens aktiviteter

2013-03-17 22:54:00
Helgen har varit trevlig. Alldeles för kort bara, som vanligt.
I fredags jobbade jag över eftersom jag inte fick lugn o ro att jobba förrän kl 17, o gick sedan o la mig tidigt. Inte mycket till fredag med andra ord. I lördags fick brorsdöttrarna sin efterlängtade julklapp - en heldag på Leos lekland. Själv fick jag ett träningspass på köpet o träningsvärk efter att ha ålat o krupit omkring. Riktigt roligt hade vi.
 
 
 
Kvällen avslutades med en riktig tjejkväll med utgång. Tyvärr är utelivet i Umeå inte vad det varit.... O idag har jag suttit lite vid symaskinen, tagit en långpromenad till djuraffären med Hedvig o Sofia, tränat o slöat i soffan. Redo för en ny arbetsvecka.
 

Doktorandlivet - dagen D!

2013-03-14 17:20:01
Ja, så kom den. Dagen när experimenten fick anses vara klara och det var dags att börja skriva. Avhandling. Min bihandledare frågade mig idag om jag fortfarande kände mig stressad. Men jag känner mig lugn som en filbunke. Delvis beror det nog på att jag och min student jobbat på väldigt bra och faktiskt blev färdiga med experimenten två veckor tidigare än beräknat. Detta trots att vi båda dessutom varit sjuka och missat totalt 6 dagar.
 
En annan anledning är nog också att jag skrivit i min kalender att jag inte ska börja skriva avhandlingen förrän efter påsk. Och varför känna sig stressad när man ligger så bra till. Nej, jag känner mig lugn och skriver på mitt manuskript så länge. En viktig del av avhandlingen det med, iofs...

Symötestisdag - Armband

2013-03-12 12:51:00
Tisdag igen?!? Ja, och därmed symöte hos Husmorsskolan.

Denna vecka tänkte jag visa ett pyssel som jag gjort efter inspiration från mitt favoritmärke när det gäller smycken - svenska Timi. Jag fick ett fint armband av O♥ förra julen som tyvärr var för stort för mina tunna handleder. Men nu har jag gjort ett liknande. Svarta glaspärlor i två olika storlekar och en liten silverfärgad fågel. Jag använde en resårsnodd istället för att länka ihop pärlorna, så kan jag ta av och på mig armbandet själv.När jag ändå var igång gjorde jag även två röda armband med hjärtan, men de är inte till mig utan är tänkta att bli presenter.

Tre år!

2013-03-07 09:30:34
 
Och förlovade i 2 år.
Det firar vi med en lite längre helg i Uppsala/Stockholm. Vi ska hälsa på Olles syster med sambo, men har även bokat en hotellnatt i Stockholm och köpt biljetter till Cirque du Soleil.

Doktorandlivet - Snöstorm och lördagsjobb

2013-03-02 15:09:24
Jag trotsade vädret idag och begav mig till jobbet. Några timmar vid mikroskopet och sedan datorn, och äntligen är jag redo att gå vidare med lördagens göromål. Efter att ha skrivit klart min Kempeansökan tycker jag nämligen att jag har gjort mig förtjänt av lite träning och sedan lördagsmys med världens sötaste Bolonka.
 
Trevlig helg på er!

Skolfadder

2013-03-01 19:41:00
Ofta tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som är född i Sverige. Ett rikt och tryggt land, med många möjligheter. Jag har fått studera helt gratis, ja faktiskt till och med fått pengar för att studera. Det är långt ifrån alla förunnat.
 
Jag föredrar egentligen att skänka kläder och saker jag skapat med mina egna händer till välgörenhet, men så läste jag på Kyrkkaffebloggen att det behövdes skolfaddrar till barn i Loki. Ni vet den där byn i Kenya, som jag designat dockkläder och sytt kläder till. För endast 200kr betalar man skolavgiften för ett år och skoluniformen till ett barn vars föräldrar annars inte har råd att låta honom/henne gå i skolan.
 
Foto: Birgitta Arnlund
 
Är du intresserad av att göra samma insats?
Skicka ett mail till birgitta.arnlund@gmail.com

RSS 2.0