Hedvigs freestyledebut

2013-02-27 17:49:39
 
I lördags trotsade vi min influensa och åkte till ridhuset i Färsta för att göra debut i freestyle. Min dåliga form och nervositet verkade dock smitta av sig på Hedvig som inte alls var sitt glada, spralliga jag. När det väl var vår tur och vi gick in på planen ville hon inte göra ett endaste trick rätt. Till skillnad från många andra som också hade en dålig dag, ville jag inte bryta utan försökte desperat få henne intresserad av att göra programmet, men utan resultat. Att vi i alla fall försökte resulterade i en sjätte plats och faktiskt många fler poäng än vad jag hade förväntat mig. Snälla dommarkommentarer och tröstpris fick vi också!
 
Vi får helt enkelt kämpa på med "scenskräcken" och fortsätta ha inställningen att vi håller på med freestyle för att det är roligt och utvecklande, inte för att vi ska prestera.

Symötestisdag - Fler omlottklänningar

2013-02-26 17:10:00
Tisdag igen och symöte hos Husmorsskolan som vanligt (trodde jag iaf, men Maja verkar ha varit sjuk precis som jag). Den senaste veckan bara försvann pga influensan som slog till i onsdags. Jag som aldrig är sjuk annars, var helt säker på att det var en efter-stress-förkylning jag fått, som snabbt skulle vara över. Det var väl också därför jag inte riktigt ville inse att jag var sjuk och jobbade (inte fulla dagar dock) på hela veckan. Vila gjorde jag på kvällarna och därför har det inte blivit mycket handarbetat.
 
Det var faktiskt först igår, när jag hade vett att vila hela dagen som jag faktiskt också satte mig vid symaskinen en stund och sydde klart en klänning som jag påbörjat. Så nu hänger totalt tre omlottklänningar klara att skickas till Loki, Kenya. De två senaste går i grönt och gult, och tygerna kommer från påslakan som jag ärvt efter min morbror B. Att sy klänningar av Bs påslakan känns som ett fint sätt att bevara hans minne.
 
 
 
 
Jag testade att mixa två olika tyg i den ena klänningen, men jag tycker nog att varianterna med bara ett tyg blev bättre. Mönstret kommer från Stoff och Stil.

Doktorandlivet - Och så kom förkylningen med feber

2013-02-21 14:55:00
Kände mig krasslig redan igår när jag vaknade med ont i hals och huvud. Men en ipren gjorde att jag höll ut hela dagen på jobbet. Trodde och hoppades att det skulle stanna där men när iprenen slutat verka på eftermiddagen insåg jag att jag hade feber. Så inte blev det något av den planerade freestyleträningen inför tävlingen på lördag. Istället var det soffan som gällde.
 
I dokorandlivet är det svårt att vara sjuk. Det passar liksom aldrig.
Så trots att jag varit hemma idag har jag suttit med data hela dagen och dessutom varit på ett informationsmöte i 2 timmar. Den där planerade vilan blev det visst ingenting av... Tur att det finns alvedon och ipren. Nu ska jag göra klart det sista och sedan slänga mig i soffan.

Doktorandlivet - Snittfri-dag

2013-02-20 13:58:28
Jag tycker om doktorandlivets onsdagar, för onsdag är min snittfria-dag under veckan. Resterande dagar sitter jag ihopkrupen över kryostaten och snittar vävnad med händerna i -25 grader. Idag har jag istället haft tid att sitta vid datorn, funderat över data och räknat statistik.
 
Doktorandlivet har blivit trevligare och mindre stressigt denna vecka. Jag har under de senaste veckorna jobbat mycket och intensivt, och i måndags bestämde jag mig för att det fick räcka. Jag har nu sollat bort mindre viktiga arbetsuppgifter och slutat stressa på lunchen. Prioriteten framöver ska ligga på mat, träning och vila. Inga konstiga prioriteringar egentligen, men sådant som lätt blir lidande när man har mycket att göra.  

Symötestisdag - Linne

2013-02-19 21:58:00
Alla hjärtans dag var på många sätt en riktigt skitdag för min del. På kvällen började jag därför sy ett linne till mig själv som uppmuntran. Tyget (påslakanet) är samma som på den omlottunika som jag visade på förra veckans symöte. Jag förälskade mig i de vita rosorna och kunde helt enkelt inte låta bli. Modellen ritade jag efter ett linne i garderoben. Vinkeln på fotot får linnet att se kort och brett ut, men det går ner över höften. Kantbanden är remsor av samma tyg.
 
 
Jag får helt enkelt tacka J igen för tyget! Även en välgörenhetsfantast som jag, behöver något för att hålla upp ångan ibland.

Alla ♡-dag

2013-02-14 21:31:35
Vilken dag det blev... och det var tyvärr inte positivt menat.
Obeskrivligt mycket att göra på jobbet. Stressig lunch, då det dessutom visade sig att jag fått blommor levererade hem som inte var mina. Lämnade tillbaka dem till blomsteraffären och fick sedan vänta hela kvällen på de blommor som O♥ skickat till mig. 
 
 
Finaste O♥ som skickat mina favoritblommor - Tulpaner. 
Den lilla perfektionisten i mig kunde dock inte låta bli att ta bort de små, trötta anemonerna som förstörde hela buketten och påminde mig om att jag idag känner mig precis så. Liten och trött.
 
 

Björnkram - Esther

2013-02-13 22:57:50
Den senaste Björnkramen - Esther är på väg till en förskola i Gambia.
 
Läs mer om Esther genom att trycka på bilden.
 
 
 
 

Symötestisdag - Omlottklänning

2013-02-12 20:50:00
När Anna berättade om Sykursen i Loki på Kyrkkaffe-bloggen kunde jag inte låta bli att starta ett litet projekt som jag planerat och jobbat lite på sedan i höstas. När jag skickade mina sydda dockkläder och mönster till Birgitta, skickade jag även med några klänningar och bäbisskjortor till barnen i byn. Loki har fått en speciell, liten plats i mitt hjärta och jag har därför mailat Birgitta och frågat om jag får skicka mer kläder dit. En del kommer att vara köpta saker, men tanken är också att jag ska sy klänningar genom återbruk av påslakan och utrensade kläder från min egen garderob. I söndags fick jag äntligen några timmar över och kunde testa ett mönster som jag köpt från Stoff och stil. En omlottklänning i storlek 104 såg sitt ljus. Igår sydde jag klart ännu en, sånär som på knytbanden.
 
 
Tyget kommer från ett påslakan som jag fått av snälla J. Älskar både modellen och 70-talsmönstret, så denna klänning kommer det nog bli många varianter av. Gillar speciellt att omlottmodellen som gör klänningen kan användas längre.

Doktorandlivet - Kulmen

2013-02-07 19:02:00
 
Igår var det dags för mitt onsdagsseminarium. Årets tillfälle att uppdatera hela institutionen om vad jag pysslar med på dagarna. Efter förra veckans mastodontexperiment var timingen minst sagt dålig, men egentligen skulle jag ha det mitt under experimentet. Så det hade kunnat vara ännu värre. Några av våra nya data kunde jag i alla fall presentera, vilket var kul. Men fortfarande återstår en ofantlig mängd analys. Och förmodligen krävs det dessutom ett experiment till... Det här skulle ju vara mitt sista...!

Symötestisdag - Kudde och täcke i miniformat

2013-02-05 18:19:00
Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar till imorgon kväll. Då är den intensiva arbetsperioden med gigantiskt experiment och seminarie över, och jag kan återgå till en normal vardag igen. Är det något jag har saknat under dessa veckor så är det att ha tid och ork för att pyssla. Några små saker har det i alla fall blivit.
 
Igår sydde jag en kudde och ett täcke till den Björnkram som jag ska tillägna min mormor som nyligen gått bort. Hon arbetade bland annat som sömmerska och ett år fick alla barnbarn (10 stycken) varsin hjärtformad kudde med volangkant. Med den i minnet sydde jag igår en kudde i miniformat till Esther-nallen.
 
 
Väldigt pillrigt pga storleken, men resultatet blev faktiskt ganska bra.

Fredag, lördag, söndag...

2013-02-04 17:13:21
I fredags brände vi av sista intensiva dagen på experimentet och sedan gick jag på trevlig doktorandfest med mexikanskt tema på Origo.( För övrigt lite konstigt att jag aldrig varit där förut med tanke på att jag tillhörde NTK under utbildningen.)
 
 
På lördagen hade jag svårt att slappna av efter att ha jobbat 12,5 dagar i sträck. Som tur var fanns det både disk och ett skitigt badrum att ta tag i. Då jag dessutom bjudit in till middag och utgång var jag långt ifrån sysslolös.
 
 
Söndag var det dags för jobb igen. Ingen rast, ingen ro.
Sortering av prover, snittning och massa analys betades av innan jag kunde smita hem vid halv åtta på kvällen.
 
 
Lite lön för mödan väntade dock hemma i lägenheten - "nya" teakmöbler. Tack!
 
 
 
 
 

RSS 2.0