Hur gick det med målsättningarna för 2013?

2013-12-31 10:48:00

Årets sista dag och dags att utvärdera mina 13 målsättningar för 2013.

 

Jobb
- Disputera

- Ordna jobb eller annan sysselsättning innan årets slut 


Fritid
- Operera bort födelsemärken

- Skicka 50 plagg till en insamling

- Sticka ett par sockar

- Göra endast genomtänkta inköp under året De flesta i varje fall

- Fortsätta rensa bland mina saker inför framtida flytt

- Freestyletävla med Hedvig

- Gå på Björkstadens lydnadsträning minst 1 gång/månad Kompenserades med att vara ledare tre gånger

- Skvallerträna Hedvig för att ta tag i problemet med hennes skällande

Träning
- Bli starkare och lite mer fit genom regelbunden träning och bättre kost. Kosten har varit förskräcklig

- Träna minst 180 min per vecka (varav minst 90 min intensiv träning)

- Springa 5km under nuvarande personbästa tid, alternativt springa minst 8km. Även några sekunder är en förbättring!

 

Ja, men 10/13 (9 st + två halvor) är väl inte så illa pinkat! Resterande två som jag inte ens varit i närheten av att klara skyller jag på december som inte alls blev den lugna månad som jag hade sett fram emot efter att ha jobbat hårt resten av året. De får nog följa med mig till 2014...


Sista återbruksutmaningstillfället

2013-12-30 20:08:40
När julklapparna var klara hann jag med lite handarbete till Loki. Det blev två omlottklänningar, en liten klänning (som egentligen bara saknade knappar), en omlottskjorta (till ett framtida bebisset) och ett par omlottbyxor. 
 
 
 
Jag har också sytt en klänning till mig själv av ett linne och en gammal trasig klänning, som jag ska ha i Loki där kläderna bör täcka knäna. Ett gäng tillklippta näsdukar och två färdiga ligger också på sybordet, men de kändes för tråkiga för att visa upp. Näsdukar ska bli ett enkelt inledningsprojekt när jag startar sykursen.
 
Tack till Lola, Jenny, Ester och Lena som skänkt materialet som blivit dessa kläder. Och tack Jessica som hållit i återbruksutmaningen varje vecka. Ibland behövs det lite extra pepp för att sätta sig vid symaskinen.
 
 
 
 

Julhelgen

2013-12-28 13:49:00
 
Jag och Hedvig är tillbaka i ett grått och regnigt Umeå efter en trevlig julhelg i Nordmaling och Holmsund. Enligt traditionen blev det blöta (dopp i grytan) dan före dopparedan och sedan uppesittarkväll hos fam Strömberg. Julafton bjöd på julfirande i Holmsund och Nordmaling, fina presenter, god mat och gott fika. I årets julklappsspel med tema teknik gav jag bort en minihögtalare i form av en cool panda och fick istället ett skruvmejselset, en pannlampa (perfekt för Afrika) och nya cykellysen. Precis vad jag behövde! På juldagen besökte vi Strömbergs igen för julmiddag. Annandagen blev som för många andra återvändardag, men utan utgång. Jag och Hedvig åkte bara hem till Umeå igen.
 

God Jul!

2013-12-23 08:36:19
 

I tidningen

2013-12-22 16:35:34
 
I torsdag hade jag städat vardags-pyssel-rummet för då kom en journalist och en fotograf från VK hit och gjorde ett reportage om mig och den kommande volontärresan till Loki. Jättekul och ännu trevligare att köpa tidningen och läsa det fina reportaget igår. Tack alla som hört av sig på olika sätt, för den respons jag fått! Är om möjligt ännu mer peppad på att både jobba vidare hemma och att åka iväg nu...
 

Ett ♥-ligt tack!

2013-12-21 00:46:00
Såhär i juletid känner jag mig lite extra tacksam för att folk tror på och gillar det jag gör. Tack till Linn, Lena, Kie, Monica, Kristina, Lisa, Agneta, Emma, Jessica, Annika och Anna för att ni budat på Auktion 1-7 till förmån för syprojektet i Loki. Och tack Birgittalogen i Umeå, Anders och Mitzi Bylund, Eva och Elisabet Strömberg, Lisa och Daniel för att ni lämnat bidrag till syprojektet utan att köpa något.
 
Sammanlagt har projektet nu fått ihop 5905kr att köpa symaskiner för.
Det är helt fantastiskt och mer än jag hade kunnat drömma om när jag startade detta insamlingsprojekt i oktober.
 
Men mina alster hade inte inte kommit till utan mina materialsponsorer. Denna gång Tina O, Lena N, Eva L, Frida och mamma. Ett litet extra tack till Cecilia för att vi (pysselgänget) fick komma och göra glassmycken med dig och till Kyrkkaffe-Anna och ni andra som länkat till auktionerna och hjälpt till på så sätt.
 
♥-ligt tack till alla!
Utan er hade jag inte fått ihop en endaste krona.
 

Auktion 7: Till förmån för syprojektet i Loki

2013-12-09 11:28:00
Även denna vecka har jag sytt ett par byxor som auktioneras ut till förmån för syprojektet i Loki och därmed är en ett indirekt bidrag till värme i Klockarbarns utmaning. Samma modell som sist (Auktion 5 som avslutas tisdag 10/12. Mönster från Stoff & Stil) och även denna gång sydd av ett gammalt gardintyg (skänkt av mamma).
 
 
Utropspris: 120kr (inkl frakt)
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv det bud du vill lägga. Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt. Auktionen avslutas måndag 17/12 kl 24.00
 
Naturligvis kan man om man vill, buda även om man inte har någon att ge ett par byxor till. I så fall kan jag ta med mig dem till Kenya och ge till en pojke eller flicka där. Som tack för bidraget lovar jag att göra mitt bästa för att maila en bild tillbaka!
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.
 
 

Auktion 6: Till förmån för syprojektet i Loki

2013-12-06 11:23:59
För några år sedan blev en vän till mig sjuk i cancer. Samma år medverkade jag på julmarknaden på Olofsfors bruk och hade ett ris fullt med tomtar som jag sålde till förmån för Barncancerfonden. Det blev ett gäng tomtar över som jag nu tänkte sälja till förmån för syprojektet i Loki, Kenya. Eftersom tomtarna är allra finast tillsammans säljs de också så. Den som vill virka egna tomtar hittar mönstret hos Fröken Elsa.
 
 
 
 
Utropspris: 150kr (inkl frakt) för 5 tomtar
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv det bud du vill lägga. Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt. Auktionen avslutas fredag 13/12 kl 24.00.
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.
 
 
Ps. Missa inte Auktion 5 - ett par jättefina byxor i storlek 86 som avslutas tisdag 10/12 kl 24.00.

Auktion 5: Till förmån för syprojektet i Loki

2013-12-02 18:52:00
Måndag och återbruksutmaning, men det enda jag haft tid att sy den senaste veckan är ett par byxor som nu ska auktioneras ut till förmån för syprojektet i Loki Kenya.
 
Byxorna är sydda i ett tjockare bomullstyg (troligtvis en gammal 70-tals gardin, som jag fått av Frida).
Storleken är 86.
 
 
Utropspris: 120kr (inkl frakt)
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv det bud du vill lägga. Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt. Auktionen avslutas tisdag 10/12 kl 24.00
 
Naturligvis kan man om man vill, buda även om man inte har någon att ge ett par byxor till. I så fall kan jag ta med mig dem till Kenya och ge till en pojke eller flicka där. Som tack för bidraget lovar jag att göra mitt bästa för att maila en bild tillbaka!
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.

RSS 2.0