Symötestisdag - Bebispresenter

2012-07-31 20:52:00
Inte mindre än 7 barn har fötts i min nuvarande och gamla bekantskapskrets under sommaren. Så mitt i allt virkande, stickande och syande till bebisar i Gambia har jag tagit lite paus och sytt till svenska bebisar. Inte för att det nödvändigtvis behöver göras annorlunda, men den här gången var jag sugen på att sy klänningar. Mönstret finns gratis hos Fru Flatebös.
 
Det söta uggletyget hittade jag bland stuvarna på Ohlssons tyger. Otroligt fint, men svårare att sy i än jag hade trott och inte blev det lättare när jag insåg att jag måste göra klänningen vändbar. I sann Project runway-anda fick jag helt enkelt "Make it work" och gjorde veck i sidorna. Den lilla virkade ugglan som jag visat upp på ett tidigare symöte får också följa med.
 
 
 
Den andra klänningen, i blommig manchester (även det från Ohlssons tyger) trilskades inte lika mycket. Den ville utan problem kantas med snedslå.
 
 
 
Slutligen fick en leksak som jag sydde i våras bli en present tillsammans med världens sötaste body från Åhlens. Jag kunde helt enkelt inte låta bli den, för prickigt är ju det finaste!
 
 
 
Ja, och nu återstår det bara att se var presenterna dyker upp. Jag har nämligen fortfarande inte lyckats bestämma mig för vilken flicka som ska få vad.
 
Pojkarnas presenter får ni se nästa vecka!

2012-07-30 22:05:42
 
Är det inte fantastiskt vad lycklig man kan vara över att få dela vardag med en liten brun lurvtuss. Det ryms mycket kärlek i 3,5kg.

Sista semesterdagen

2012-07-29 23:31:40
 
Så var semestern över för den här gången...
Jag och H kom hem till en skitig lägenhet. Det finns nog ingenting (förutom att diska) som jag ogillar lika mycket som att städa. Men jag måste erkänna att det var väldigt skönt när det var klart! Då hade vi dessutom gjort oss förtjänta av hundbus och en stund vid symaskinen, Hedvig och jag.

Doktorandlivet - Farväl CD11c-DTR projektet!

2012-07-20 10:03:44
Eftersom artikeln är accepterad och jag inte kan fortsätta jobba vidare på CD11c-DTR projektet håller jag just nu på att rensa bort prover och avsluta. Det känns väldigt vemodigt. Jag har andats detta projekt i tre år, och nu är det bara slut... Ett projekt med stora förhoppningar, som gjorde ett gigantiskt magplask men som ändå kom tillbaka och blev något i slutändan.
 
Undra hur det kommer kännas när jag ska städa bort alla mina saker nästa höst... Och gå vidare ut i världen, ensam... (skrämmande!)

Guldlock

2012-07-19 12:03:00
 
Hedvig har fått guldiga slingor av solen i sommar - min alldeles egna lilla Guldlock!

Doktorandlivet -

2012-07-19 09:01:36
Idag måste jag rensa bland mina prover i frysen här på jobbet. Ångest! Inte bara för att jag måste bestämma vilka prover som ska sparas och inte (tänk om jag kastar något jag borde spara!), utan säkert också lite för att jag är något av en samlare. Saker kan ju vara bra att ha... Önskar nästan att det fanns obegränsat med plats så att jag bara kunde fortsätta samla prover och ta tag i det här när det är dags för sista städningen efter disputationen. Men jag antar att det är lika bra att göra en rensning nu. Samtidigt rensar jag skrivbordet på kontoret och försöker få lite ordning bland alla artiklar och papper. Det brukar jag försöka göra en gång per termin.
 
Hemma har jag också planer på rensningar. Både garderoben och förrådet skulle jag behöva gå igenom ordentligt. Men det tar ju betydlig längre tid och får nog vänta tills jag har en ensam helg i slutet av september.

Bröllopsfest

2012-07-18 23:48:49
I mars gifte sig min bror och idag var det dags för bröllopsfest. Jag fotograferade lite under vigseln i rådhuset och hade gjort en fotobok som minne (och present).Doktorandlivet - Mellanlandning

2012-07-17 15:54:38
Jag mellanlandar på jobbet en vecka "mitt i" semestern. Man skulle också kunna säga att jag arbetstränar. För det händer inte så mycket sådant här
 
 
Istället rensas det på skrivbordet, i kylen och frysen. Det görs backup och funderas på vad som ska hända till hösten. Jag har inte varit så hoppfull om att hinna göra några fler coola experiment, men jag kan ha hittat en lösning. Håll tummarna för att de andra också tycker att det är en genialisk idé!

Borta bra, men hemma bäst...

2012-07-15 21:47:50
Vi är åter på hemmaplan och försöker anpassa oss till en vecka vardagsrutiner och återställd dygnsrytm. Uppdateringarna kommer kanske därför inte vara särskilt frekventa.

Hedvig - 1 år

2012-07-06 10:01:26
 
Idag fyller finaste Hedvig 1 år. Snart får vi kramas igen.

♥ prickigt!

2012-07-01 04:32:46
Min gamla, randiga necessär som jag köpte i Köpenhamn för flera år sedan gick sönder och åkte i soporna. Schampo, balsam, krämer mm fick därför åka till USA i två plastpåsar. Praktiskt men inte alls snyggt, så de är nu utbytta mot en ny, prickig necessär från Forever 21. Självklart uppdaterade jag sminkväskan i samma veva. Kunde inte låta bli att matcha!
 

RSS 2.0