En julklapp till mig själv

2012-12-25 22:57:00
Jag minns knappt när jag hade ett par riktiga vinterskor senast. Visst fick jag ett par fodrade skinnstövlar i julklapp för ett par år sedan, men annars tenderar jag att gå i gympadojor året om. Sedan Hedvig kom in i mitt liv har jag dock fått inse att det inte fungerar längre. Så idag har jag investerat i ett par fodrade kängor från Merrell, som en liten julklapp till mig själv.
 
 

På resande fot

2012-12-20 00:42:00
Den som har missat att jag är på resande fot, hittar mig här.
 

Symötestisdag - Björnkramar

2012-12-11 14:19:00
Det blev som vanligt brått att komma iväg när vi skulle åka resans första sträcka till svärföräldrarna i Sundsvall, i söndags. Varken virkpåsen eller bilderna till dagens symöte kom med. Jag trodde att jag skulle klara mig fint utan virkningen, men redan igår kände jag abstinens o lånade garn o nålar av svärmor. 
 
Tanken var att jag ändå skulle kunna presentera mitt nya projekt, även om jag glömt bilderna hemma. Projektideen föddes när jag sydde till Ge lite tröst o har fått namnet Björnkramar. En björnkram är en Fabler-björn från IKEA som fått kläder o kanske även andra tillbehör. Björnkram-nallen får ett namn o skickas ett barn i Sverige som behöver en björnkram. Den allra första björnkramen fick sitt namn efter min farmor Sigrid och hon kommer att delas ut till ett av de 1808 barn som lever i barnfattigdom i min hemstad Umeå via Västerbottens kurirens julklappskampanj.
 
Sigrid fick bland annat en spetssmönstrad klänning som den röda på denna bild, fast ljusgrön.
 
 
Min ide är att Björnkramar ska få en egen blogg där varje björn får ett eget inlägg o en kort presentation. En mailadress används för att anmäla intresse för att ta emot en björn.
 
 Sist men inte minst undrar jag om det finns någon eller några flitiga handarbetar där ute som vill vara med o hjälpa till med mitt projekt? Jag har i nuläget ytterligare nio nallar som saknar kläder. Vill man får man gärna köpa en nalle på ikea för 9kr o klä den. Gör man det innan jul skänker IKEA foundation dessutom 10kr till barns utbildning - dubbelt bra alltså! När jag kommer tillbaka efter julledigheten ska jag renskriva mina mönster o skicka till den som är intresserad.

Magsjuka

2012-12-11 10:50:56
17 år sedan sist och det hade inte kunnat komma mer olägligt...
Nu hoppas vi att O♥ inte blivit smittad, så att vi tar oss iväg som planerat.

VK-klappen

2012-12-07 10:31:00
Jag har under en tid letat en bra julinsamling för barn i Sverige som lever i barnfattigdom. Så läste jag på den lokala dagstidningens sida att de dragit igång just en sådan insamling. Givetvis vill jag vara med, trots att jag bojkottar julen i år. Tyvärr har jag inte möjlighet att lämna in mina klappar, men det gick tydligen lika bra att skicka in dem med posten. Hurra!
 
Förutom julklappar skänker jag 50kr till UNICEF och deltar samtidigt i Popetotroras fina tävling!
Gör det du med!

Utvärdering av novemberutmaningen

2012-12-06 10:49:00
Jag vill börja med att poängtera att syftet med novemberutmaningen inte var att gå ner i vikt. Syftet var en bättre planerad vardag vad gäller mat och träning, dvs en lite sundare livsstil. 5 veckor med ökad träning, ett lite större hälsotänk och bättre planering kring maten, visade sig faktiskt ge lite resultat. Jag reserverar mig för felmätningar.
 
Vikt: - 0,8kg
Fettprocent: + 0,1%
Mått mage: ± 0cm
Mått rumpa: - 2cm
Mått lår: - 3cm
Mått överarm: + 2cm
 
Inför julbeach 2012 hade jag nog stora förhoppningar om mitt magmått, men när man inte är överviktig krävs det nog lite större insats helt enkelt. Nu tar träningen juluppehåll, men under 2013 blir det nya tag. Och då har jag säker några semsterkilon som behöver utmanas.

Sticka och skicka

2012-12-05 23:31:00
Trots insamlingens namn har jag inte stickat ett enda plagg.
 
 
Det blev däremot sytt och virkat en del. Nämligen
5 lappfiltar
8 Värma liten-tunikor
3 Koftor
1 Byxor
1 sydd mössa
8 virkade mössor
 
Totalt 21 plagg och 5 filtar, och därmed har sammanlagt 176 plagg, filtar och leksaker skickats till välgörenhet i år.

Återfunna!

2012-12-04 14:31:25
Det fanns ingen tjuv. Det fanns bara en väldigt misslyckad postservice.
För ca en vecka sedan dök min tröja upp och idag kom påslakanet från snälla J.
Så jag kan fortsätta ha hopp om mänskligheten!
 

Trött måndag

2012-12-03 09:01:00
Bara 5 arbetsdagar kvar tills jag får återse mitt ♥ och får ta min efterlängtade julsemester. Men innan dess har jag en massa roligt att se fram emot på kvällarna den här veckan. Jag är helt fullbokad med pyssel, julfester och barnvaktande, så vips kommer det vara helg igen.

Den årliga "julfesten"

2012-12-02 21:34:02
 
Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans med kompisgänget igår. Jag skulle dock ha låtit bli att hälla i mig de där två shotarna och resterma av fördrinken precis innan utgång, så hade nog kvällen avslutats roligare.
 

RSS 2.0