Symötestisdag - Min barndoms tomtar

2011-11-29 19:32:17
Då jag har haft mycket på jobbet och varit besökt Sundsvall under helgen har jag inte hunnit färdigställa något av de många projekt jag har igång just nu. Jag trodde med andra ord inte att det skulle bli något inlägg från mig detta symöte. Istället gick jag upp på vinden och hämtade ner allt julpynt som jag ännu inte hunnit ta fram. Där i lådorna hittade jag fina tomtar, som under min barndom fått pryda mammas kökssoffa. Numera får de sitta på en stol i min hall. Och visst passar de utmärkt för ett symöte så här nära jul?


De två stickade tomtarna gjorde min moster till mig och min bror och bebistomteluvan har mormor sytt.

Hos Husmorsskolan finns fler julinspirerade hantverk och annat fint.


Första Sundsvallssnön

2011-11-28 23:19:31
Såhär såg vår första advent ut. Första snön vräkte ner och var så rolig att det var svårt för Hedvig att vara stilla. Faster Maja tog det hela med lite mer ro. Hon har ju varit med förr.

Ja, och här i Umeå är det fortfarande snöfritt och det tycker vi är skönt, Hedvig och jag.
Då slipper vi snöbollar i "armhålorna" (Hedvigs) och kan fortsätta våra lunchpromenader i Gamliaskogen ett tag till.

Lyxig födelsedag

2011-11-27 20:13:36
För att fira Os födelsedag hade jag bokat bord på Restaurang Casiopeija på casinot i Sundsvall. Det slogs på ovanligt stort med 5 rätters meny, olika vin till varje rätt och därtill champagne och aptitretare som inledning på kvällen. Man skulle nästan kunna tro att älsklingen fyllde jämt, trots att han inte blev mer än 27 år.

Som anslutning testade vi turen vid rouletten och födelsedagsbarnet gick hem en tusenlapp rikare. Jag gick hem med ett tomt bankkonto... Men det kan väl en fantastisk kväll vara värd?

Om vägens till mannen hjärta går via magen...

2011-11-24 23:40:24
... går vägen till kvinnans via blommor och choklad.

Jag är lite extra kär i honom idag... ♥

Budapest darkness

2011-11-24 09:12:37
Veckans uppgift på fotokursen är att välja tre bilder i ett tema och skriva bildtexter till. Dessa laddas upp på kurshemsidan och där ska man sedan kommentera andras bilder. Jag har valt temat Budapest darkness och eftersom jag inte visat några bilder från resan tänkte jag att jag kunde lägga upp dem här.

Budapest by night med Elisabetbron över Donau, kungliga slottet och Mattiaskyrkan.

Förutom att njuta av stadens termalbad var en av anledningarna till resan

att se tyska Rammsteins konsert med häftig scenshow.Ytterligare en häftig show hann vi med - Kinesisk cirkus i Stadsparken.

Pyroteknik byttes mot enastående akrobatik.


Spökhund

2011-11-23 19:31:54

Grannen S känner av en närvaro i sin hall. Jag och Hedvig har varit på besök två gånger. Hunden verkar också känna av något som hon inte gillar. Till att börja med vill hon inte ens gå i närheten av huset och än mindre gå in. Jag får bära henne upp för trapporna medan hon skakar och inne i lägenheten blir hon orolig. Första gången skällde hon, denna gnydde hon oroligt. Jag har planer på en kantarellspårarkurs, men Hedvig kanske blir en spökhund istället?

 


Doktorandlivet - Backup

2011-11-23 14:43:19
Jag börjar förstå varför jag inte gör backup på mina data särskilt ofta. Har hållit på flera timmar och tjafsat med gamla filer som inte vill bli borttagna och mappar som av någon anledning blivit skrivskyddade och vägrar byta namn. Och än har jag inte lyckas lösa det...

Hoppas att jag glömmer detta till nästa gång!

Symötestisdag - En liten pippimössa

2011-11-22 12:33:51
Ingen tisdag utan symöte, så här kommer mitt bidrag. Den senaste veckan har jag stickat min första mössa! Eller ja, det var kanske inte helt sant, för får några år sedan gjorde jag ett gäng Åre-mössor. Men jag tycker inte riktigt att de räknas då de bara är en rektangel som man syr ihop. Nej, denna mössa stickades med ihoptagningar.

Jag har ju fått pippi på det sk pippimönstret och ville göra en bebismössa med det. Tyvärr hittade jag inget bra mönster, så det slutade med att jag stickade på frihand och resultatet blev såhär.

Jag tycker att det är svårt med mössor och är osäker på om den blev lite kort. Vi har ju så olika huvudform och helst skulle man ju vilja prova på personen i fråga. Extra svårt tycker jag att det är med små barn. Funderar därför på om denna ska få öronlappar och knytband. Har också en liten tanke om att fodra med fleece så den blir vintervarm.

 

Om någon vet av ett mönster som passar för pippimössor så tar jag gladeligen emot tips.

Annars kan ni titta in hos Husmorsskolan och se vad de andra gjort till detta möte.


Två favoriter på samma dag

2011-11-19 22:27:10
Idag har vi unnat oss både frukost-lunch och middag utan att lyfta ett finger själva. Frukost-lunch på Umeås bästa café, Göteborg och hämtmiddag från Amphigas, som serverar fantastiskt thaimat. Även Hedvig är lycklig idag då hon fått ett oxöra att tugga på.

Ibland är livet lite extra bra!


Trevlig helg!

2011-11-18 15:56:25
Det ska i alla fall vi ha,
för vi har bästa hussen hos oss i helgen.
Underbart!


Eden

2011-11-17 21:09:39

 

När mamma fått ärva tallrikar ur Rörstrands serie Eden blev jag alldeles till mig. Snälla mamma gav då mig och O♥ två mattallrikar och två djupa tallrikar i förlovningspresent. Jag älskar dem!

Ja, och Adam och Eva levde väl förmodligen lyckliga i alla sina dagar... Det har vi också tänkt!

Titta husse vad jag kan!

2011-11-17 10:32:00

Efter lagomt mycket tvång blandat med uppmuntran vågar jag äntligen gå nerför trapporna själv!


Matte är jätte glad och stolt, trots att hon insett att mitt nyfunna mod även resulterar i att jag inte bryr mig om ifall hon går in när vi är ute. Jag vågar faktiskt vara ute på gården alldeles ensam och jag skiter i om hon visslar. Jag gör helt enkelt lite som jag vill!


Tandlös

2011-11-16 19:27:24


Jag har tappat min första mjölktand.
Men inte får jag någon guldpeng från tandfen, för tanden har jag tappat bort.

Symötestisdag - Massaker och ofärdiga projekt

2011-11-15 11:57:00
Det pågår en massaker hemma hos oss - en leksaksmassaker. Hedvig har fått för sig att alla leksaker ska bitas sönder i småbitar och helst ätas upp efteråt. Det känns därför inte särskilt roligt att pyssla till henne just nu. Några av de leksaker jag virkat har jag till och med lagt undan. Jag försöker laga det som går och resten åker i soporna.  Än så länge går mina egna saker fria. Jag hoppas att det fortsätter så. För detta öde önskar jag inte dem...Annars har jag tyvärr inga färdiga projekt att visa upp denna vecka. Det stickas på pippitröjan till mig själv och kluras på julklappar till släkten. För som vanligt ger jag gärna bort mjuka, egenhändigt gjorda klappar.

De andra symötesmedlemmarna kanske har något färdigt att bjuda på? Kika in vad de gjort hos Husmorsskolan.

Kramar

2011-11-14 23:01:49

Hedvig har fått stå ut med många kramar idag. Nästan så många att det var risk för att jag skulle krama ihjäl henne (visst ser hon lite förskräckt ut? haha!).

Borta bra, men hemma med Hedvig allra bäst!

2011-11-14 09:17:53
Det finns en sak som jag hatar när jag reser - När det krånglar.

Jag är hemma, men min väska är på Arlanda. Där har vi krånglet. När vi checkade in i Budapest frågade tjejen om jag ville checka in hela vägen och det lät ju smidigast tyckte jag. Vad hon glömde säga var att jag ändå måste hämta ut väskan på Arlanda och ta den genom tullen själv. Så, väskan kom aldrig fram till Umeå. Förmodligen kommer JAG själv dessutom få åka ut till Umeå flygplats och hämta den. Funderar starkt på att be dem skicka hem den i en taxi, även om jag måste betalade för det.

För övrigt var det skönt att komma hem. Sova i min egen sköna säng och slippa få ont i nacken av en stenhård säng med värdelös kudde. Allra bäst är det att kramas med världens underbaraste lilla Hedvig igen. Hemma är inte så dumt, när man testat hur det är borta ett slag.

Hundratusen

2011-11-10 06:27:00
För tillfället får jag känna mig rik. Jag har 100.000 i min väska. Det ni!

Det är ganska fantastiskt det där med pengar när man reser. Allt som oftast får man känna sig rik. Som nu när jag växlat drygt 3000 svenska kronor till 100.000 ungerska forint. Eller som när jag och O♥ blev miljonärer efter ett bankomatuttag i Vietnam. Det händer ju inte varje dag.

Det ska bli ett rent nöje att sätta sprätt på dessa pengar!


Hejdå matte, vi ses på söndag!

2011-11-09 17:29:07

Hedvig har packat väskan och åkt på stugsemester, men det var inte utan gnäll hon lämnade mig. Och det kändes ärligt talat bra i mattehjärtat, för då är jag nog inte så hemsk ändå... Och hon kommer nog sakna mig lika mycket som jag kommer sakna henne.

 

Behöver jag säga att det känns väldigt tomt här hemma?


Symötestisdag - Piffad godisburk

2011-11-08 18:50:49
För en tid sedan köpte jag en burk godis, som jag naturligtvis åt upp. Själva burken kunde samlargenen i mig inte bara slänga bort. Jag fick en idé om att den kunde fyllas med annat godis.


Så igår tog jag fram ett blågrönt garn som matchar färgerna i mitt kök och virkade ett överdrag till burken. Jag började med att göra luftmaskor så att de räckte runt burken och virkade ihop dem till en ring. Sedan virkade jag det första varvet fasta maskor runtom luftmaskringen och var noggrann att jag inte vred maskorna. Därefter virkade jag helt enkelt fasta maskor runt, runt, runt och mätte eftersom mot burken. En bit upp virkade jag ett varv med hål genom att byta ut två fasta maskor per hål mot två luftmaskor. När jag virkat klart vände jag ut och in på arbetet och fick på så sätt det fina, diagonalt randiga mönstret i virkningen. I hålvarvet satte jag ett satinband och knöt en rosett. Slutligen återstod bara att fylla burken med nya, smaskiga godisar. Inte mina egna dock...


Gratis är gott!

2011-11-07 22:02:55
När mamma flyttade fick jag med mig en massa saker hem till mig. Bland annat dessa bruna kaffekoppar i glas. Tillräckligt stora för att även dricka te i. Inte kunde jag motstå dem, även fast jag har hyllor och skåp fulla med koppar.


Nya smaker

2011-11-07 21:34:03
Jag glömde helt bort att jag skulle handla på vägen hem och eftersom jag inte ville lämna Hedvig ensam ytterligare en gång fick jag improvisera lite med det som fanns hemma. Så istället för ungsstekt falukorv med äpple blev det sushi. Jag har tittat på den japanska sojaflaskan med trånande blick varje gång jag öppnat kylskåpet och att äta sushi på en måndag kan ju inte göra det till en sämre dag.

Kräftstjärtar eller kallrökt lax tillsammans med pepparrotscremé var inte alls dumt i rullarna.


Doktorandlivet - Abstractskrivning till tonerna av Rammstein

2011-11-07 15:56:53
Ja, inte trodde jag att jag skulle finna mig själv lyssna på Rammstein samtidigt som jag försöker sammanfatta min senaste artikel i ett abstract. Men här gäller det att vara effektiv och förbereda sig för Budapest på bästa sätt. Texten till artikeln ska vara klar och jag vill gärna hinna lyssa in mig på konserten. Är ju inget Rammstein-fan egentligen (kanske blir?), men har man köpt dyra biljetter så har man...

Tålamodskrävande

2011-11-06 23:22:00
I förrgår var jag billig efter att ha bitit sönder dragkedjan på mattes bästa ryggsäck. Igår var jag gratis tillsammans med den nerkissade soffan. Idag var jag ovärderlig, tills jag hittade ett oemotståndligt (och farligt) kycklingben att tugga på när vi tränade inkallning och vägrade komma hur mycket matte än ropade och visslade.


Men, det är tur att jag finns, för vem skulle annars träna mattes dåliga tålamod?!

Hedvig - 4 månader

2011-11-06 22:17:19

4 månader idag och väldigt busig efter en heldag på lab. Jag är dock otroligt tacksam över att Hedvig förstår vad som gäller på jobbet och anpassar sig (dvs sover) så att jag kan göra det jag måste. Väl hemma försökte jag ta ett foto dagen till ära och lyckades till slut fånga detta när hon under ett ögonblick var stilla.

 

Viktmässigt närmar hon sig 2,5kg och pälsen växer som ogräs. Nu är det tillräckligt för en tofs på huvudet och skägget börjat komma. Det ska bli otroligt spännande att se hur hennes drag fortsätter utvecklas. Såhär har hennes utseende ändrats under de första tre månaderna. För min del får hon gärna fortsätta vara lika liten och gullig som nu för resten av livet, bara hon lär sig säga till att hon behöver gå ut och kissa. Jag tycker att hon är lik mamma Senja som valp så kanske kommer hon se ut såhär när hon blir stor.

 

Mellvin's Fantastic Minna (Senja)


TIPS: SVTs Bron

2011-11-05 14:24:39
Jag har själv blivit tipsad av en kriminalfantast, så nu tipsar jag vidare.Finns på SVTplay tom 23 dec.

Och så var det helg igen

2011-11-05 13:10:24
Det är otroligt hur fort veckorna går och helt plötsligt var det helg igen. Men det märks inte utav så mycket här, eftersom doktorandlivet för tillfället tillåter lite ro och vila. Jag håller på med vad som förhoppningsvis är ett spännande experiment och eftersom resultaten inte kan vänta jobbar jag både lördag och söndag. Men lite trevligheter hinner jag med också. Igår åkte jag och Hedvig hem till Nordmaling för att träffa mamma, kusinerna med familjer och moster och S. Mycket trevligt var det! Och ikväll unnar jag mig middag ute med grannen S. Den får ju Hedvig tyvärr inte följa med på. Åhh, vad det får mig att önska att man fick ta med små allergivänligt hundar överallt!

Hedvigs BFF

2011-11-03 22:08:38
Hedvig har fått en BFF, och jag är så otroligt glad för hennes skull. Ibland känner jag att hon behöver stimulansen i att leka med andra hundar, men de flesta hundarna på gården är vuxna och alldeles för stora. Hedvigs nya bästis heter Roxy och bor i ett av grannhusen. Idag lekte de i säkert 30 min medan jag och hussen stod och pratade. Sprang omkring och jagade varandra fram och tillbaka, och hade allmänt roligt.

Jag har försökt låta Hedvig hälsa på en jämngammal gårdshund på Gamlia vid två tillfällen, men den tiken har varit alldeles för aggressiv i sitt sätt att ta kontakt och bara skrämt livet hur henne. Roxy och Hedvig leker däremot på samma sätt och tycker om varandra.

Nakenhund?

2011-11-03 18:26:00

...eller bara en blöt hund?


Restips önskas!

2011-11-03 10:29:02
Om en vecka sitter jag inte här på jobbet och funderar på om det är dags att ta lunch och cykla hem till hunden. Nej, för då sitter jag på flyget på väg till Budapest. Eftersom jag vet att några av mina kära vänner (och kanske även mina andra läsare) varit där, tänkte jag be om tips.

Vad ska man göra? Äta? osv...

Slicka visparna

2011-11-02 22:24:36

 

Står man ut med oljudet från elvispen, får man naturligtvis vara med och slicka av visparna efteråt.


Liten lycka!

2011-11-02 16:13:41
Jag älskar Kungsörnens Lasagnette Fullkorn. Till min besvikelse har den inte funnits i de butiker jag handlar i på väldigt länge. Igår skickade jag därför ett mail till Kungsörnen och frågade varför. Till svar fick jag att bla Coop har pastan i sitt sortiment. Vilken lycka!

Ja, för det är väl fantastiskt att man kan bli glad för de små sakerna i livet också?


Symötestisdag - Tjocksockar med gemensamma krafter

2011-11-01 16:53:50
Tisdag och i vanlig ordning symöte hos Husmorsskolan. Denna vecka tänkte jag bjuda på ett gammalt, gemensamt sockprojekt som jag tvingade med min mamma på för några år sedan. Tycker att det passar utmärkt nu när så många verkar vara inne på just sockar.

Jag är som jag sagt tidigare ingen stickguru. Så när jag blev sugen på ett par bruna tjocksockar med annorlunda mönster tog jag därför mamma till hjälp. Själv gjorde jag naturligtvis den enklaste delen - sockarnas skaft. Med inspiration från Hemslöjdförlagets bok "Virka muddar!" virkade jag ett mönster i brunt och beige (Svarta fårets Jubileumsgarn) och lämnade sedan över staffettpinnen och ett par nystan brunt garn till mamma som stickade själva foten. Tillbaka fick jag dessa:

 

Har länge funderat på om jag borde göra en brun kant överst på sockarna, men kan inte bestämma mig för om jag gillar denna råa variant bättre. Vad tycker ni?


Annars är det många projekt på gång här. Under veckan som gått stickade jag klart en Pippi-tröja till Hedvig. Och då jag fått pippi på pippimönstret har jag köpt garn och mönster till en tröja till mig själv. Är sugen på en väst och en mössa också... Kan det bli för mycket?!?

RSS 2.0