Natti natt!

2011-03-31 21:59:18
Nu ska jag krypa ner i sängen.
Läsa Dan Brown.
Och sedan ringa älsklingen för att säga "Natti natt!".


Ps. Inte förrän man packar upp väskan inser man hur mycket man fått med sig hem. Jag hade en fotosession med mig själv idag. Jag ska visa senare...

Nästan som att leva på existensminimum

2011-03-31 11:40:03
Den här dieten jag har blivit ordinerad är inte rolig. Jag vill inte bara äta kokt mat och yogurt.
Jag vill äta stekta leverbiffar och hårdbrödmackor med leverpastej!

Framför allt vill jag bli mätt.

Keldas svampsoppa med kokta grönsaker och ägg är gott, men jag är fortfarande hungrig.


The best of Asia 2011

2011-03-30 16:38:10


Schyssta Bostaden

2011-03-30 15:22:20
Bostadsföreningen som jag hyr min lägenhet av, är bra på många sätt. Men jag kan inte låta bli att vara irriterad över att de höjer hyran, men inte talar om det förrän någon vecka innan den ska vara betald. Jag som varit bortrest, fick veta samma dag som jag skulle betala. Det här måste de väl ha vetat om?!?


Buddhas brak

2011-03-30 12:56:48
I Egypten fick jag smaka på Faraos hämnd, men jag kan säga att den upplevelsen var långt ifrån Buddhas brak. Kanske för att jag började äta diaréetabletterna i tid. Nu hjälper de inte ens... På sjukvårdrådgivningen fick jag upplysningen att jag inte var den enda som just nu kommit hem med magsjuka från Thailand och att jag borde ta prov på vårdcentralen. I kontakt med dem blev jag dock istället ordinerad diet. Så nu är det kokt mat, te och yogurt som gäller. Den där MAX-burgaren som slank ner igår till lunch och leverbiffarna till middag var med andra ord inte godkända...  Jag som var så glad att jag fått tillbaka lite av aptiten.

Bild från Aftonbladet


Hemma, med extra (otrevligt) bagage

2011-03-29 14:19:23
Med tanke på de senaste dygnen är det ganska skönt att vara hemma. Jag åkte på tvåvägarsmagsjuka sista natten och fick inte sova. Första delen av hemresan (Bangkok-Doha) var inte den mest angenäma jag upplevt i mitt liv. Men det börjar kännas bättre och nu ska jag ta tag i tre veckors post och missade tv-serier.

Jag återkommer...Halsningar fran Thailand

2011-03-22 05:04:49
Har kommer en liten uppdatering for er som kikar in har trots att jag inte skrivit pa tva veckor.En bild fran resans hittills basta dag! Solnedgang pa Koh Kood.
Behover jag saga att jag har det helt fantastiskt bra och att jag inte vill aka hem, an...


Adios!

2011-03-07 08:23:45
Nu är det äntligen dags!
Vi hörs på resdagboken.Den bästa!

2011-03-07 00:14:00

1 år

12 månader

365 dagar

Tillsammans ♥

 


Doktorandlivet - Nästa vecka

2011-03-06 22:06:00
Såhär borde alla veckor i doktorandlivet vara planerade.


Uppladdning

2011-03-06 21:31:19
Idag har jag laddat upp för morgondagens långa resa. Från att jag lämnar Umeå tills vi är framme i Ho chi minh city tar det nämligen över ett dygn. Hela dagen har jag spenderat på Röbäck med G's lilla familj. Lunch, promenad i underbart väder och semelfika. Vilken toppendag! Ikväll har jag packat upp och packat ner allt i ryggsäcken igen, packat handbagaget och pratat med de närmaste på telefon. Till middag laddade jag med blodpudding. Ja, så nu är jag nog så redo som jag någonsin kommer att bli.


Tidig morgon

2011-03-06 09:03:44
Hur kan man sova när solen lyser rakt in i sovrummet?
Det här måste jag göra något åt...


Det våras

2011-03-05 16:07:54

Bar asfalt

 

Videkissar, finns det något sötare?

 

Om det fortsätter såhär kanske det är riktig vår när vi kommer hem igen den 29 mars...


Doktorandlivet - Röja upp i röran

2011-03-05 14:49:50
Innan det är dags att ta ryggsäcken och bege sig ut på äventyr måste jag lämna ifrån mig en ordnad mapp med mina resultat från det senaste året. Min handledare och bihandledare ska nämligen jobba på vårt nya manuskript medan jag är borta. När jag ändå var igång passade jag på att röja upp bland alla mina filer, som fanns lagrade på 2 olika datorer, en hårddisk och ett USB-minne. Skönt att få lite ordning på sakerna. En backup ska det också bli.

Och ja, jag jobbar idag, fast det är lördag och underbart väder. Så funkar det i doktorandlivet...

Historien återupprepar sig

2011-03-04 22:42:32
När jag tvättade och packade inför resan till Australien för 3 år sedan, slängde jag igen lägenhetsdörren utan att ha nycklarna med mig. Idag gjorde jag samma sak igen.

Vilken tur att min jobbarkompis K är världens snällaste. Han mötte mig på ICA med ytterkläder (för det hade jag naturligtvis inte på mig) och nyckelkort så att jag kunde hämta min extranyckel. Det här är andra gången på 1,5 månad som han får rycka ut. Han har med andra ord två guldstjärnor i min bok!

Jag funderar seriös på att sluta använda det självlåsande låset i min dörr. Det suger!

Packningskonster

2011-03-04 18:23:51
Just nu upptäcker jag konsten att packa för 22 dagar i en 45 liters ryggsäck.
Jag brukar i vanliga fall resa med en gigantisk resväska och ha med mig alldeles för många ombyten. Eftersom vi denna gång ska backpacka på allvar och förflytta oss många gånger har jag bestämt mig för att resa lätt. Jag måste ju orka bära mina egna saker. Jag började därför tänka igenom min packning redan i söndags och skrev ett första utkast till packlistan. Jag ska försöka följa den, men förmodligen slinker det med några extra klänningar i slutet. Lite av min strategi är att ta med några plagg som jag faktiskt kan kasta när det är dags att åka hem, om jag skulle ha köpt något nytt. Vakuumpåsarna åker också med. Äntligen kanske de kommer till användning.


En bukett tulpaner

2011-03-03 21:14:00
Tulpanerna jag fick av G har blommat ut.
För att få njuta lite extra roar jag mig med att göra ett bildspel.


Smart förvaring

2011-03-02 23:30:23
Jag har kanske världens minsta toalett. Det finns inte ett enda litet golvutrymme för förvaring sedan badkaret sattes in. Jag har därför försökt komma på en lösning för alla hårprodukter och annat som inte får plats i badrumsskåpet. Jag har letat efter ett lagomt stort skåp utan framgång. Så till slut köpte jag en stuvbit markisväv för ynka 6kr och sydde en alternativ lösning med fickor, som faktiskt sväljer oväntat mycket utan att ta plats. Perfekt! Om inte annat så fungerar den utmärkt tills vidare.


En andra chans

2011-03-02 23:20:48

 

Jag har tidigare läst en bok av Paulo Coelho, Djävulen och fröken Prym, som jag tyckte var helt värdelös. Men eftersom alla är värda en andra chans tänkte jag att jag istället skulle ge mig på hans storsäljare, Alkemisten. Inte heller denna bok föll mig i smaken. Jag gillar inte Coelhos sätt att skriva och kanske är det också så att hans böcker är för djupa för mig. När jag läser utanför jobbet vill jag att läsupplevelsen ska vara avkopplande och lättläst. Ett litet plus får han dock för att han skriver lagomt långa böcker.

 

Att läsa Alkemisten var inte helt bortkastat. I boken får nämligen huvudpersonen två stenar, en svart och en vit.  Som barn fick även jag två stenar. En svart och en vit av mammas faster Ida. Dessa har alltid varit lite speciella för mig och har fått ligga i det skrin som jag senare fick ärva efter samma faster (om jag inte missminner mig). I Alkemisten kallas stenarna, som har bibliskt ursprung, för Urim och Tummim och betyder ja och nej. Till dem kan man ställa frågor och få svar. Kan det vara Urim och Tummim som jag har i min ägo?...


Doktorandlivet - Livet innan semester

2011-03-02 16:22:28
Det är samma visa varje gång man ska ha semester. Helt plötsligt ska allt vara gjort och klart.
"Övertiden" som jag måste jobba i veckan, borde generera en semestervecka utan att behöva ta ut semesterdagar. Men i doktorandlivet finns ju inga sådana regler. Här får man vara glad för det lilla, som att det tex inte var något onsdagsseminarium idag. Istället kunde jag... ja, just det jobba.

När den här veckan är över kommer jag att vara i behov av semester... vilken tur att den redan är bokat. Haha!


RSS 2.0