3 dagar kvar...

2011-08-31 23:15:38
Om 3 dagar flyttar lillskruttan hem till mig.
Om 3 dagar blir det helt nya rutiner...

Favoritkjolen

2011-08-31 21:47:23
Jag är egentligen ingen kjol-tjej, men den här från 50-talet är en av mina absoluta favoriter i garderoben.
Hade den inte varit i ylletyg hade jag nog använt den oftare. Idag fick den följa med både på jobbet och på kvällens gratiskonsert med Kammarkören Sångkraft.

Dagens outfit: Prickig blus från H&M, 50-tals kjol och stickade tights.


Snål och snålast

2011-08-30 13:39:50
Jag vet inte vem som är snålast. Jag eller Posten?

Jag snålar och packar i plastpåsar för att få ner vikten på mina försändelser och för att samtidigt kunna knöla in dem i brevlådan och på så sätt slippa skrymmande avgiften på 12kr. Posten sätter in spärrar i postlådorna för att förhindra "bovar" som jag och tvingar folk till sina ombud så att de kan ta ut just denna extra avgift. Jag knölar på och inser snart att paketet fastnat halvvägs in i brevlådan. Det går varken att trycka in eller dra ut, trots allt våld i världen. Jag får ge mig, riva sönder påsen för att få ut den och senare cykla till Ålidhem för att lämna in mitt paket. Skrymmande avgiften kom jag dock undan. Haha!

Linda är snål, men Posten är snålast!

Symötestisdag - Tack för den här gången!

2011-08-30 08:36:00
I 10 veckor har jag sytt och virkat för Värma liten. Det har varit 10 fantastiska veckor, men nu har det blivit dags att tacka för den här gången och skicka iväg de sista plaggen.

Jag hade som initialt mål att sy 10 tunikor. Ett mål som visade sig vara lätt att uppnå då det i slutändan blev hela 70 plagg - Ett för varje dag som jag medverkat i insamlingen. Jag måste säga att jag är smått överraskad själv. Till och med så överraskad att jag inte hade personliga hälsningar så att det räckte till alla plagg. Men det får väl ses som ett i-landsproblem i det här sammanhanget?

Första leveransen: 27 tunikor, 3 overallbyxor, 5 sydda hättor och 19 virkade hättorAndra leveransen: 4 tunikor, 3 overallbyxor, 1 väst och 8 virkade hättor

Totalt
31 tunikor
6 overallbyxor
1 väst
5 sydda hättor
27 virkade hättor


Med det här inlägget vill jag också passa på att tacka ALLA som på något sätt hjälp till!
Material, klipp- och fäst-hjälp, och framför allt alla värmande kommentarer via bloggen och Facebook.
Ingen nämnd, ingen glömd!

Och som en liten avslutning...

Mitt hjärta för Kongo!Det luktar skog hemma hos mig

2011-08-29 18:20:39

De tidigare hyresgästerna glömde kvar en plåtställning när de flyttade ut. Den agerar nu torkställning för helgens skörd av rödgul trumpetsvamp - Perfekt eftersom kökets övriga ytor blir fria.

Doktorandlivet - Svältkost

2011-08-29 16:46:03
Man skulle nästan kunna tro att jag befunnit mig i Afrikas horn idag.
Pga utebliven matlagning under helgen har jag fått leva på svältkost.
Nudlar utan tillbehör och Nyåkers mandelkubb är inte att rekommendera för en doktorandhjärna.

Tyst helg

2011-08-29 10:59:25
Vi har spenderat helgen i O♥s stuga med hela familjen Bylund.
Det blev en tyst helg med begränsad kontakt med omvärlden hela helgen, då mobilskugga råder där.

Istället svampplockning, grillmiddag och åska. Mysigt!

Stövlar i gummi

2011-08-25 20:31:24

Jag vet inte hur många par skor jag har från Vagabond, minst tio. Nu har jag ett par gummistövlar också. Både snygga och sköna. Passar för såväl regniga promenader med Hedvig som bär- och svampplockning. Perfect!


I think I'm back

2011-08-25 09:15:03
Det här inlägget och Veronika Maggio i lurarna verkar ha fått mig tillbaka på banan igen.
Kanske LifeGene-testerna också gjorde sitt till, för nu är det roligt att träna igen.
Vi får väl se hur det blir när Hedvig kommer...

Doktorandlivet - Ett försök att vara positiv

2011-08-24 21:51:19
Imorse bestämde jag mig för att jag skulle vara positiv hela dagen på jobbet.
Solen sken och allt kändes bra. Tills jag fick ett mail med texten "It is my pleasure to announce that the National and International Seminar Series will start on Friday again!". What?!? Jag som såg fram emot att för en gångs skull kunna åka tidigare till Sundsvall. Fredagsseminarierna borde nämligen inte börja förrän vid terminsstart, dvs om två veckor!

Det kändes i alla fall lite bättre när jag tog ut veckans friskvårdstimme och åkte till IKSU spa direkt efter jobbet.

Såhär tomt var det på hela spaavdelningen strax innan jag också bestämde mig för att åka hem.


Typiskt!

2011-08-24 10:32:12
Älskade O♥ har råkat dubbelboka vår romantiska helg i Budapest med sin militära övning.
Hoppas att det löser sig på något sätt...

LifeGene och plåster på såren

2011-08-23 20:12:15
Innan sommaren fick jag en inbjudan från LifeGene om att delta i en stor satsning från Sveriges universitet för bättre hälsa. Sedan jag själv började forska har jag bestämt att jag ska delta i alla undersökningar som skickas till mig eftersom jag nu vet hur viktiga alla data är för att resultaten ska bli vetenskapliga. Genom att delta i LifeGene får jag dessutom en ordentlig hälsoundersökning gratis.

Först fyllde jag i ett stort frågeformulär på nätet och idag var det dags för alla tester. Längd, vikt, lungkapacitet, hörsel, puls och blodtryck mättes och jag fick lämna blod- och urinprov. Många intressanta data fick jag med mig hem, såsom muskel- och fettmassa. Andra får jag om en vecka när urinprovet och blodproven analyserats. Jag har fått en bekräftelse på jag rent kroppsligt befinner mig inom normalvärdena. Det blir intressant att se vad urin- och blodproven ger för ytterligare information om min hälsa. Tyvärr gjorde min behandlade spruträdsla det omöjligt för mig att lämna mer än 2,5 rör blod, så det blev inget blod till biobanken för vidare forskning.


Ett plåster på såren för varje plåster blev en helt ny outfit på H&Ms utförsäljning.
Synd att sommaren är över...

Symötestisdag - Hundfilt

2011-08-23 08:12:00
Så var det tisdag, symöte och dags att visa lite av veckans handarbete.

När jag i vintras bestämt mig för att det skulle bli hund-tillökning i hushållet började jag virka mormorsrutor till en filt. För precis som små bebisar behöver filtar, behöver små hundar också det, tyckte jag.

 

Men rutorna blev aldrig någon filt, för kullen som jag gick och väntade på visade sig vara en skendräktighet. Istället hamnade rutorna längst bak i mitt tygskåp och där har de legat fram tills nu. Under veckan har de fått komma fram igen och jag har sytt ihop dem till en liten, liten filt - 4x4 rutor, lagom till lilla Hedvig.

 

För att göra filten lite extra fin gjorde jag en volangkant runt om genom att virka *halv stolpe, stolpe, dubbelstolpe, stolpe, halvstolpe, fast maska*.

 

Under veckan har jag också fortsatt virka och sy till Värma liten. En ny avslutning på Majas hätta har kommit till då det efter 20 hättor behövdes lite ny inspiration - Kolla här!

 

Besök Husmorsskolan för att se vad de andra symötesmedlemmarna gjort denna vecka.


TIPS - Bloglovin

2011-08-22 13:52:41

Under sommaren har jag gett efter och skaffat en användare på Bloglovin. Genast insåg jag vilken genialisk idé det var. Nu slipper jag klicka mig runt på de bloggar jag läser varje dag för att se om de uppdaterat. Det enda jag behöver göra är att logga in på Bloglovin, som enkelt visar och länkar till alla nya inlägg. Skit smart är sidan dessutom eftersom jag nu kan lägga till nya intressanta bloggar, så att jag inte glömmer bort adressen och aldrig hittar dem igen.

 

bloglovin

Klicka här för att skaffa Bloglovin eller för att följa mig!


Doktorandlivet - Måndag igen...

2011-08-22 13:39:01
Måndag
Trist väder
Heldag vid 26°C-kalla cryostaten

= dålig kombination

När man får oväntat besök

2011-08-21 23:29:30
Det blev inget spa idag, för jag fick lite oväntat besök.
Eller riktigt så oväntat var det kanske inte eftersom jag fick en förvarning i onsdags. Vissa vänner träffar man helt enkelt alldeles för sällan. I detta fall har jag räknat ut att det var december senast. Och äntligen har jag fått träffa lilla N, vilket charmtroll!

Jag borde för övrigt bjuda hem folk oftare. Det är så bra när jag får tummen ur och städar... *fniss*


En produktiv lördag

2011-08-21 00:41:36
I morse vaknade jag kl 7 av alarmet som jag glömt stänga av. Naturligtvis kunde jag inte somna om, vilket kanske var bra för jag har hunnit massor idag. Bokat flygbiljetterna till vår lilla kärlekssemester, köpt alla de sista sakerna inför Hedvigs ankomst, tvättat, dammsugit, virkat och sytt till Värma liten och dessutom börjat klä om Hedvigs andra bädd. Jag gillar lediga dagar utan större planer. Sådana dagar när man hinner göra allt det där som man inte hunnit med tidigare. Imorgon ska jag fortsätta på samma spår, och utnyttja att IKSUkortet fortfarande gäller på spa.

Men nu är det dags att knyta sig - Sov gott!

TIPS: ICA student

2011-08-20 13:37:48
Doktorandlivet har sina fördelar ibland. Mestadels för att man fortfarande räknas som student och kan ta del av diverse rabatter. Nu har även ICA börjat med studentrabatter. Det krävas dock att man startar ett bankkonto i deras bank, vilket iofs är helt gratis så länge man är student. Jag har redan ICAbanken och tycker att den är kanon när man är ute och reser eftersom de inte tar någon uttagsavgift. Att jag nu får mitt kort gratis (annars 240kr/år), studentrabatter i butik och dessutom en bonus i form av på 100kr på mitt konto känns lite extra bra.

En försenad födelsedagspresent

2011-08-20 00:22:08
Det där med försenade födelsedagspresenter är inte alls dumt. Jag gillar att dra ut på trevligheterna. Som ikväll när grannen S bjöd mig på valfri aktivitet. Det slutade med att jag bjöd på pizza och hon på bio. Vi såg Bridesmaids. Hilarious!


Värma liten - Ny variant av Värma liten-hättan

2011-08-19 10:27:00
När jag hade gjort 20 stycken Värma liten-hättor bestämde jag mig för att det var dags med lite variation. I ICA förlagets "Stora boken om att sticka och virka" hittade jag mönstret till en söt, spetsvirkad hätta som fick fungera som inspiration. Detta mönster satte jag ihop med början på Husmorsskolans mönster, som är så bra eftersom det inte kräver någon montering. Istället för ett hålvarv och en snodd blev det virkade snoddar att knyta med. Jag har dock funderingar på en ny lösning på knytningen. Vi får se vad det blir av det.

Den gröna mössan ska få åka till Afrika. Den vita hoppas jag ska passa på en liten svensk tös.


Värma liten - Bortglömd

2011-08-18 21:21:06
När jag letade igenom min påse med restgarn hittade jag en bortglömd Värma liten-hätta. Nästan klar var den efter helgen i Stockholm, men sen glömdes den bort och blev alltså aldrig färdig att skickas. Vilken tur att jag bestämde mig för att fortsätta med Värma liten ett tag till...

Hätta nummer 20 enligt Husmorsskolans mönster.

 Så var det dags igen...

2011-08-18 20:41:00


Vintips - Las Mulas

2011-08-18 14:31:00
På bröllopet fick vi ett fantastiskt gott vin till förrätten. Jag som normalt har ett ganska taskigt smaksinne (eller kanske bara en taskig smak...) kände helt plötsligt de där friska och fräscha smakerna som vinprovarna alltid pratar om. Det var det chilenska vinet Las Mulas vi drack. Tyvärr måste det beställas på Systembolaget, men det är det värt.BUZZADORTIPS: Dove intensivbalsam

2011-08-18 11:46:25
Dags för ett liten buzzadortips igen. Jag är som sagt Buzzador-ambasadör och får med jämna mellanrum tillfälle att testa olika produkter och tjänster. Jag har sedan som uppgift att skriva en recension, vilket innebär att jag ska säga exakt vad jag tycker om produkten eller tjänsten.

Under sommaren har jag testat Doves intense repair balsam.

Jag använder regelbundet inpackningar från finare märken, men tycker att detta intensivbalsam har flera fördelar i jämförelse med dessa. För det första innehåller det både balsam och inpackning och kräver bara en minuts behandling. Mitt hår som är av fin kvalitet får fin volym och stadga efter användning och blir inte lika snabbt fett som av andra produkter jag provat. Jag tvättar normalt håret varannan dag, men tycker att det håller sig fräscht längre efter behandling med Doves intensivbalsam. Sist men inte minst är priset ett stort plus - ca 35kr.

 

Jag glömde tyvärr min flaska i all hast när jag var på IKSU spa i söndags. Besviket fick jag kostatera att den inte gick att hitta när jag ringde dit morgonen efter.  Hoppas att "tjuven" gillar balsamet lika mycket som jag!

 

Vad tycker ni andra som hade turen att få en provflaska?Doktorandlivet - Forskarläger

2011-08-17 10:28:49
I veckan består min undervisningsdel av att delta som handledare på ett Forskarläger för 14-åringar som Umeå universitet och Umevatoriet anordnar. Jag hade min dag igår med temat Bakteriell intelligens. Ja, för bakterier är faktiskt väldigt smart, även om man inte kan tro det. Vi experimenterade på antibiotikaresistens och bakteriers sätt att prata med varandra (Quorum sensing), med hopp om att öka intresset för naturvetenskap.

Jag kan inte låta bli att minnas mitt eget sommarlov mellan sjuan och åttan när jag och några kompisar anmält oss till en tjejvecka för att öka intresset för teknik. Det var på den tiden när de flesta inte hade en dator hemma och än mindre internet. De extra tekniklektionerna var det nog ingen som uppskattade, men timmarna i datasalen blev betydligt fler än på schemat. Vi tvingade kvar våra lärare tills larmet gick igång kl 22 på kvällarna. Chattade, gjorde hemsidor och hade jätte kul. Det var tider det... 13 år sedan närmare bestämt.

Omotiverad

2011-08-17 08:03:00
Jag har under en längre tid haft svårt att motivera mig till träningen. Trots att jag inte kräver mer än 180 min/vecka av mig själv, har jag sedan innan semestern fuskat. Jag vet inte ens om jag kan beskylla semestern för den minskade lusten då jag trots att jag varit tillbaka på jobbet i 2 veckor och borde vara tillbaka i mina vardagsrutiner, ändå inte klarar kvoten... Idag fick jag tvinga mig själv till IKSU efter att först ha börjat cykla hemåt efter jobbet.

Kanske är det hela IKSUs fel? Sommarschema måste ju vara djävulens påhitt.

Symötestisdag - Hedvigs hörna

2011-08-16 08:04:00
Inför det kommande livet tillsammans med bolonkan Hedvig har jag en hel del att ordna. Utgifterna är många, så istället för att investera flera hundra kronor på en hundbädd bestämde jag mig för att sy en egen. På Ohlssons tyger köpte jag en bit vaxduk (den dyrare varianten som inte är lika plastig) med samma mönster som mina köksgardiner och draperiet för hålet i köksbänken.

Min första tanke var att göra bädden rund med en kant runt, men jag blev osäker på hur jag skulle fylla den för att den skulle bli riktigt bra. Så istället använde jag en stor, fjäderfylld kudde som jag sydde ett överdrag till. Vaxduken gör bädden lätt att rengöra, vilket kan vara bra under den första tiden.

Det visade sig att bädden passade perfekt i det lilla krypinet i köket där jag just nu förvarar mina påsar med returer. Då jag ändå inte kommer kunna ha någonting framme, tänkte jag att detta får bli Hedvigs egen hörna. Jag hoppas att hon ska gilla den.


I fredags skickade jag iväg ett stort paket till Värma liten insamlingen (här).
54 plagg blev det totalt, men jag hoppas att jag ska hinna göra några till när jag gjort klart det jag planerat till valpen.

Glöm inte att kolla in övriga bidrag till denna veckas symöte!

Prickar i regnet

2011-08-15 20:08:42

 

Inför mitt nya liv som matte till lilla Hedvig insåg jag att det kanske kunde vara bra att införskaffa en regnkappa. Jag letade runt på nätet efter prickiga kappor och hittade till slut den här på ebay. När jag skulle betala blev jag tillfrågad om jag ville skänka 1$ till torkans offer i Afrika. Naturligtvis ville jag det, men det kändes lite lustigt att jag samtidigt som jag köper en regnkappa för att skydda mig mot regn, skänker pengar till de som svälter för att de saknar just regn. Nu återstår det att se om regnkappan håller för norrländskt regn.


En fabulös helg av kärlek

2011-08-14 23:56:26
Jag har dragit ut på det här inlägget, för jag vill inte att den här fantastiska helgen ska ta slut.
Den har varit alldeles, alldeles underbar.

Fredagen startade helgen med en riktig date night. Jag och O♥ slog på stort med både middag ute och bio (Source code - bra!). På lördagen gjorde vi oss så fina vi bara kunde inför L&Ds bröllop. O♥ insåg att jag inte är den perfekta flickvännen, då jag varken kan stryka skjortor eller knyta slipsknutar. Han däremot är ett riktigt kap, som till och med kan fixa håruppsättningar.

Här får ni även en bild på brudbuketten.


Vi hade en fantastiskt trevlig dag och kväll på Baggböle herrgård, men många skratt och även en del tårar (av glädje såklart!). Jag skulle vilja säga "Det här måste vi gör om!", men det får väl i så fall bli med ett annat brudpar. Tack L&D för att vi fick vara med och fira er dag!

Idag, söndag har vi njutit av varandras sällskap på IKSU spa och lagat go´middag med fläskfilé och potatissallad. Nu får vi vänta 2 veckor tills nästa gång vi ses...

En skål till Hedvig

2011-08-14 20:03:40
Det är mycket som måste köpas när man skaffar hund. Då jag gärna handlar second hand har jag bestämt att inte allt behöver vara nytt. Som mat- och vattenskålarna till exempel. Mycket sötare med en bättre begagnad.


Värma liten - Skickat!

2011-08-14 19:25:13

 

Varje plagg fick en lite personlig hälsning. Idéen fick jag får Husmorsskolan-Maja.


Slutligen blev det 54 plagg till Värma liten-insamlingen.

27 tunikor
3 overallbyxor
5 sydda hättor
19 virkade hättor

Ett STORT TACK till alla som på något sätt hjälp till.
Mamma och Gertrud som hjälpt mig klippa, fästa trådar och göra snoddar.
Mamma, Kie, Birgitta, mormor, Maria och Ulla som på ett eller annat sätt skänkt material.
Kusinbarnen Kalle och Lilly som varit modeller och Alma som hjälpt till med färgsättningen.

Eftersom man kan skicka kläder ända fram till 1 september och jag fortfarande har skänkta material kvar kommer jag att fortsätta sy lite till.

Värma liten - Ett ♥ för Kongo

2011-08-11 17:55:32

 

Jag tror inte att någon kan förstå hur mycket det har värmt

mitt hjärta att få tillverka kläder till bebisarna i Kongo.


Dubbelnamn på en hund

2011-08-11 15:13:43
Jag vet inte om jag tror på ödet, men jag vet att det ibland kan vara väldigt svårt att inte tro att något var menat att bli på ett visst sätt.

När jag besökte valparna i Stallarholmen frågade jag A vilka namn de fått och hur hon bestämmer namnen på sina valpar. I det registrerade namnet får valparna ett adjektiv på engelska efter mamman och första bokstaven i sitt namn efter pappan. Hedvig kommer alltså att heta Marvelous efter mamma Minna och ha ett namn på bokstaven I efter pappa Igrun.

Jag hade tänkt på det där namnet väldigt mycket innan jag hälsade på. Vilken bokstav skulle det bli? Förra kullen fick namn på H, så om det var bokstavordning skulle denna kull heta något på I. Om jag i så fall skulle bli tillfrågad, vilket namn skulle jag vilja ge hunden i alla register? Jag kunde inte komma på så många tjejnamn på I, men tycker att det norska namnet Irmelin som finns med i Sagan om isfolket är fint.

Det roliga med hela den här historien är att vi, jag och A hade tänkt på exakt samma namn - Irmelin.
Hur stor är sannolikheten för det? Eftersom Irmelin betyder "Liten Irma" tänkte A ett tag döpa Hedvig till Irma och den lilla tiken till Irmelin, men hade i slutändan gjort som hon tänkt från början, dvs tvärtom. Glad för det är jag. Jag fick vara med och bestämma, utan att egentligen har något att säga till om.

När jag funderat på namn har jag ibland tänkt att man kanske ska vara före sin tid och ge hunden ett dubbelnamn. Men det blir ju lite krångligt. Och när det blev som det blev fick min lilla sötnos i alla fall två namn som jag tycker om - Irmelin-Hedvig.


Mellvin's Marvelous Irmelin-Hedvig

Doktorandlivet - Lugnet före stormen

2011-08-11 08:51:32
Inte ett endaste litet mail att svara på.
Vad ska jag då hitta på?

Doktorandlivet - Höst?

2011-08-10 11:19:19
Vilken tur att man inte har semester.
För då hade jag blivit deprimerad.

Värma liten-kväll

2011-08-09 22:56:45

 

Fika, massa snack och början till flera nya plagg till barnen i Kongo.
Receptet på en lyckad kväll!

Tack för att ni kom.
Det här får vi göra om!


Ps. Extra tack till G som såg till att alla mina virkade hättor fick snoddar och trådarna fästa.

Dirty dancing i ny version

2011-08-09 22:52:31
Om jag inte hörde helt galet så sa de nyss på Kulturnyheterna att Dirty dancing ska filmas i en ny version.
Frågan är om det blir ett helgerån?

Orginalet räcker för mig!


Symötestisdag - Snälla bakterier

2011-08-09 09:12:00
Det pratas ofta om snälla bakterier, men vänligare än dessa kan de nog inte bli.


Bakterierna och pyjamasen är en present till lilla R, som är son till två vänner på mitt jobb. Mamma S forskar på Pseudomonas (den gröna till höger) och pappa R på Streptokocker (de röda till vänster). Jag har tidigare även virkat en Yersinia-bakterie till lilla H vars mamma jobbar i samma forskargrupp som jag (här).  Idéen har jag inte kommit på själv, utan lånat från Giant microbes som säljer sydda mikroorganismer av olika slag. Och ja, jag får nog erkänna att jag är lite nördig.

Och Värma liten då? Jo, jag fortsätter sy och virka, men i lite stillsammare tempo då det tyvärr är mycket annat som ska hinnas med nu när semestern är slut och det dessutom vankas bröllop till helgen. Ikväll har jag dock bjudit in ett gäng pysslande vänner till en Värma liten-kväll. Det ska bli en trevlig "avslutning" på det här projektet, för jag har svårt att tro att jag kommer kunna sluta sy tunikor och virka hättor när det fortfarande finns tyg och garn kvar...

Vad har de andra symötesmedlemmarna gjort denna vecka?

Ny leksak

2011-08-08 21:25:14

Jag trivs jätte bra med nya kameran, men tycker att objektivet i vissa lägen inte klarar av att zooma så mycket som jag vill. Idag införskaffades därför ett macroobjektiv - Tamron 90/2,8. Det ska bli intressant att se om det uppfyller kraven på jobbet. En av anledningarna till att jag köpte det just nu är nämligen att det ska användas i forskningen.


Gammal vänskap rostar aldrig

2011-08-07 22:01:44
Förutom ett besök i Stallarholmen, passade jag under helgen på att åka ut till Vätö för att träffa min barndomsvän H. Vi konstaterade att vi känt varandra i ca 23 år vid det här laget. Nu för tiden kan det bli långt mellan gångerna vi ses, så det var trevligt att "catcha up".


Kärlek vid första ögonkastet

2011-08-07 20:03:19

 

I fredags tog jag flyget till Stockholm för att träffa Hedvig för första gången. Jag hade en mycket trevlig kväll tillsammans med Annika och hundarna i Stallarholmen.

 

Och hur kan man låta bli att förälska sig i den här lilla tjejen?

Så liten att hon får plats i handen. Om 4 veckor blir vi sambos.


Fler loppisfynd

2011-08-04 14:58:00
På Bröd till bröders loppis hittade jag en grön keramikskål med återigen modernt mönster (enligt mig är det iaf inne med fåglar) för 20kr.


... och ett halsband för 5kr.


Jag hittade dessutom tre tavellister i ek för 15kr styck som jag tänkte att O♥ ska ha som kryddhyllor i nya lägenheten.

Det bästa med allt är att pengarna dessutom går till välgörenhet. Då känns det extra trevligt att handla secondhand.

Rösta i Panduros tävling!

2011-08-04 11:59:08
Panduro har just nu en tävling där man kan vinna presentkort.
Gå in och rösta! ;)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Ps. Du måste ha Facebook.


Värma liten - Byxor

2011-08-03 22:12:53
Återigen har jag tagit med mig ficklampan och begett mig upp till förrådet på vinden för att leta inspiration till Värma liten-insamlingen. Jag har haft tankarna på ett par byxor och när mamma visade ett par från 70-talet som hon köpt till min kusins son på loppis kunde jag inte längre låta bli. Jag ritade av dessa byxor men fick inte ihop mönstret när jag väl skulle klippa ut det. Så återigen har ett plagg från min egen barndom fått stå modell. Två bitar tyg, snedslå och två knappar. Enklare kan det nog knappast bli.

 

Enligt lappen är storleken 80, så jag tror att jag ska försöka mig på att förminska mönstret och samtidigt rita om det lite. Är inte riktigt nöjd med grenen och funderar på om man kanske kan sy in en tygbit där för att ge mer plats och bättre passform.


Doktorandlivet - Uttråkad

2011-08-03 14:24:28
Det är inte ofta jag känner mig uttråkad på jobbet. För det mesta har jag tvärtom alldeles för mycket att göra. Men såhär efter semestern är det väldigt lugnt. Experimenten ska startas upp igen och undervisningen har inte kommit igång. Många har dessutom fortfarande semester så man kan inte ens fördriva tiden med att störa andra... Själv sitter jag på kontoret och längtar tills jag får gå hem och tvätta.

Loppisfyndat

2011-08-03 13:52:00

Det har blivit alldeles för lite loppisbesök i sommar. Den planerade loppisturen till Ö-vik fick ställas in då mamma fick problem med bilen. Kanske hinner vi ta den innan sommaren är slut? Som tur va hann jag i alla fall gå en liten snabb sväng på Lions loppis på Nordmalings marknad. Där stod dessa skönheter och väntade på mig. 10 kr tycker jag var ett rejält fynd. Jag har tidigare budat på likadana på Tradera men tyckt att de blivit alldeles för dyra.

 

Ljusstakar i röd plast. Vet tyvärr inget mer om dem, mer än att jag gillar dem skarpt!


Värma liten - Tack Marie!

2011-08-02 22:04:32
När jag kom hem från min sista semestervecka hade Marie skickat en paket med tyger till mig. Hittills har jag klippt ut tre nya tunikor och sytt färdigt den ena (nummer 24 totalt). När man massproducerar är det roligt med lite nya intryck vid symaskinen.

Visst blev den fin?

 

Ps. Jag hoppas att ingen tar illa vid sig över min massproduktion. Jag tycker bara att det är så roligt att jag helt enkelt inte kan sluta. Det fantastiska med att medverka i en insamling är ju att det inte är en tävling. Det handlar inte om vem som syr, virkar eller stickar mest eller om vem som gör finast saker. Det handlar om att hjälpas åt för ett gemensamt mål och då räknas varje insats, stor som liten.

 


Doktorandlivet - Ren luft?

2011-08-02 13:05:08
Min sommarstudent T gjorde ett eget litet experiment förra veckan när jag hade semester. En bakterieplatta fick stå utan lock på labbänken i 30 min. Resultatet blev...

 

Detta är alltså vad som finns i luften som vi andas på jobbet. Äckligt!

 

Jag vet inte om jag ska säga att det inte är konstigt att jag aldrig är sjuk, eller att det är konstigt att jag inte är sjuk oftare.
Symötestisdag - Personliga kökshanddukar

2011-08-02 10:09:00
Jag har tidigare berättat att min moster K alltid köper loppispresenter till mig (här) när jag fyller år och till jul. Tillbaka får hon (nästan alltid) något som jag gjort själv. I år hann jag inte riktigt tänka på den där presenten i tid, pga att jag satsat 100% på både Värma liten-projektet och möhippeplanerandet, och därtill jobbade en vecka mitt i semestern. Tur då att jag hade ett gammalt ess i rockärmen. För några år sedan pysslade jag nämligen väldigt mycket med textiltryck. Något som jag använt mig av både till möhippan och till årets present till moster K.

Jag var som vanligt överambitiös och tänkte mig en lång text, men när planeringen svek och jag saknade flera nödvändiga saker, såsom en utskrift på texten eller alternativt en spritpenna, fick jag tänka om. Kökshanddukarna fick texten Ava och ett hjärta och kan på så sätt sätta en mer personlig prägel på köket i sommarstugan på Kvillskär, eller i Ava som vi säger.

 

Personliga textiltryck skapar man enkelt med hjälp av en utskriven text som man överför till självhäftande plastfilm (finns på tex Clas Ohlssons för 19kr). När man skurit ut texten, fäster man plastfilmen på tyget och duttar på textilfärg med en svamp eller pensel. Sedan är det bara att stryka trycket från baksidan för att härda trycket. Jag har tidigare tryckt många namntröjor till brors- och kusinbarnen men också gjort mer avancerade bilder.

 

Glöm inte att kolla in vad övriga symötesmedlemmar gjort den senaste veckan!


Älskade prickar

2011-08-01 23:48:40

 

I H&Ms höstkollektion finns fina prickar. Så fina att jag inte kunde bestämma mig för om jag skulle köpa en klänning eller en blus med knytning. Båda fick helt enkelt följa med hem. Frågan är nu bara om båda får stanna. Klänningen har jag ju egentligen redan i två olika mönster...


Doktorandlivet - Så var det slut på det roliga

2011-08-01 11:31:15
Tillbaka på jobbet. Tillbaka i allvaret.
Viktigt experiment i veckan.

Håll tummarna!

RSS 2.0