Gå-bort-present

2011-04-29 09:16:00
I eftermiddag åker jag till Uppsala för att fira en riktig valborg tillsammans med O♥ och blivande svägerskan N med sambo och vänner. Då N har fyllt år och dessutom inhyser oss över helgen tänkte jag att det var passande med en liten gå-bort-present. Så, igår när det egentligen var läggdags sydde jag två skopåsar. Tyvärr hade jag inget roligt tunt bomullstyg så det fick bli ett tjockare tyg från IKEA. Påsarna blev svårare att dra åt, men å andra sidan håller de kanske bättre.

Ps. Skopåsar kan man naturligtvis använda även till andra saker än skor. Mina får fungera som virkpåsar när jag ska åka någonstans och vill ha ett pysselprojekt med mig.


Att känna sig som hemma

2011-04-27 22:37:00
Sedan jag flyttade in i den nya lägenheten i december har jag funderat mycket på om den känns som mitt hem. Den gamla lägenheten låg mig väldigt varm om hjärtat och jag har haft lite svårt att anpassa mig helt till flytten. När jag kom tillbaka från Asien insåg jag dock en förändring - jag hade kommit hem!

Mitt älskade vardagsrum som också fungerar som pysselrum.

Jag har ofärdiga projekt överallt! Haha!


Garderobsekonomi

2011-04-27 20:31:38
P3 sänder en hel massa skit, men emellanåt kommer faktiskt en del tänkvärda saker.
Jag har exempelvis fått lära mig vad jag kallar garderobsekonomi. Det går ut på att man när man köper kläder ska tänka att det är ett bra köp om man kommer att använda plagget en gång per 10kr det kostar. En annorlunda klänning för 2000kr som man använder en eller ett par gånger är med andra ord inget bra köp.

Jag gjorde ett test på dagens outfit för att se om den var garderobsekonomisk. Den thailandsfyndade klänningen och converseskorna, samt den reafyndade koftan är definitivt garderobsekonomiska.


Doktorandlivet - Ett rejält lönelyft

2011-04-26 20:36:24
Idag fick jag min första riktiga lön på kontot.
Ett rejält lönelyft på 7480kr, som i slutändan genererar 5222kr mer på kontot varje månad.

Kollegorna tyckte att jag skulle spendera pengarna på något fint.
Jag vet inte om en minisemster i Göteborg i juli räknas? (men det har jag iaf bokat idag)
Det finns planer på att köpa en digital systemkamera också. Om jag bara kan bestämma vad jag ska köpa...

En blivande hundfilt

2011-04-26 20:10:45

 

Som ni nog vet går jag i väntans tider (Nej, ingen bulle i ugnen, utan en oändlig hundväntan är det som gäller).

När jag hade bestämt mig för att det skulle bli tillökning började jag virka på en filt. Mormorsrutorna är klara sedan länge, men arbetet har kommit av sig. När jag kom hem från Asien hade det nämligen kommit ett mail till mig. Ett tråkigt mail, för det blev inga valpar denna gång (bara en skendräktig tik). Nu håller jag tummarna för att det ska gå bättre för nästa tik som ska paras nu i maj. Håll tummarna ni med!


En kort jeansjacka

2011-04-25 21:10:12

Grannen S frågade om jag ville hänga med ner på stan en sväng idag. Självklart!

På MQ hittade jag denna korta jeansjacka som bara måste få följa med hem. Den kommer att bli en given favorit i vår och sommar tillsammans med outfiten på bilden.


Ps. Påsken har inte direkt gett mig en mer smickrande figur, men det ska hårdträningen inför blodomloppet förhoppningsvis ändra på.

Påsken i bilder

2011-04-25 16:35:40

"Vad har de gjort!" blev min spontana reaktion på att markägaren i höstas röjt längs vägen ut till stugan. Där det tidigare varit skog, skog och åter skog kan man nu till och med skymta mormors stuga (som numera är min mosters stuga).

 

Årets första tussilago.

 

Skogspromenad med småtjejerna. Vi fick inte "hitta vilse" som T uttryckte sig.

 

Middag utomhus - tacos i pitabröd.

 

...Och såklart påskägg, som påskharen enligt ny tradition gömt i skogen.


Tupp, tupp, men inte höna

2011-04-22 11:07:00

 

Jag har i ungefär en veckas tid funderat på när man ska börja påskpynta. Det är ju inte som med jul där man har både ett givet datum för att plocka fram pyntet och städa undan det. I år blev mina påskpyntsfunderingar inte mycket mer än just, funderingar. Jag hade tänkt kila upp på vinden och hämta mina påskhönor, men när det inte blev gjort innan O♥ kom och det sedan bara var 3-4 dagar innan påskhelgen, så fick det vara. När jag städade förra veckan hittade jag iaf igen tuppen som jag köpte när jag besökte Lissabon första gången (en vanlig souvernir med en historisk bakgrund). Så det blev helt enkelt som i leken från barndomen - Tupp, tupp, men inte höna... (eller var det ingen höna?!?)

GLAD PÅSK på er!

Engelsk pelargon

2011-04-20 23:59:22

Våren får mig att längta efter blommande blommor. Jag skulle vilja ha pelargoner i mitt köksfönster, men är osäker på om det blir för varmt för dem. I helgen köpte jag i alla fall en engelsk pelargon för att testa. Den har redan hunnit slokna två gånger. Men nu har jag stängt av elementet under fönsterbrädan och den verkar trivas bättre. Den står i all sin prakt sedan knopparna på bilden också har slagit ut. Vi får väl se om den överlever en ensam påskhelg...


Doktorandlivet - Sena, mörka kvällar

2011-04-20 20:58:01
I veckan experimenteras det i doktorandlivet. Detta innebär i mitt fall ofta sena kvällar. Jag har inget större problem med att jobba på kvällarna - Det är kommer med på köpet av doktorandlivet. Det jag däremot inte tycker om med dessa sena pass, är att cykla hem ensam i mörkret. Inte för att det är jobbigt (jag har ju inte så långt), utan för att jag ständigt känner mig orolig för att det ska hända något. Det hjälper föga att jag har en stark polis-fästman som kan kampsport när han bor 27 mil bort. Men det känns i alla fall en aning tryggare att ringa till honom innan jag beger mig hemåt och sedan bekräfta att jag kommit hem.

Att cykla hem i mörkret får mig att längta efter midnattssolen. Förra sommaren kändes det som att jag cyklade hem på eftermiddagen fast klockan egentligen var runt midnatt. Norrland har sina fördelar...

Vår på allvar

2011-04-19 23:06:19

Jag gillar att vintern för en gångs skull valt att ge med sig utan att komma tillbaka igen (kanske missade jag årets sista snöfall när jag njöt av sol och värme i Asien?!?). Måste dock erkänna att det känns konstigt att fira påsk i stugan utan snö. Vad gör man då?!? Promenerar utan att bli alldeles blöt och lerig om fötterna och sitter i solen utan jacka kanske?

 

Jag har inte sett en enda tussilago, men dessa maskrosor växer nedanför mitt köksfönster.

 

 


En fantastiskt trevlig helg är till ända

2011-04-18 22:02:49


Helgen har bjudit på idel trevligheter.
Trerättersmiddag hos mamma, födelsedagskalas med goda tårtor, utemiddag med vänner och Klungan. Och idag, som grädde på moset, en nästan helledig måndag med mys, solsken och utelunch. Det är nästan så att jag känner mig bortskämd.

Omstylat kök

2011-04-18 21:33:53

 

Min första, egensydda gardin har sett dagens ljus.

Det blå tyget från Ohlssons blev en rak kappa med ett matchande draperi till "hålet" bredvid diskbänken. Nu slipper jag se kassarna med förpackningar och tidningar som ska återvinnas. Jag gillar den söta stilen som mitt 50-talskök har fått. När det blir tid över ska det resterande tygbiten omvandlas till något vackert, men det får ni se en annan dag...


Kvällens underhållning

2011-04-17 16:23:00

Jag hoppas att det blir riktigt bra. Förväntningarna är höga.

Innan har vi planerat att äta ute med ett gäng kompisar.

E som är uppe i Umeå ska hänga på. Det blir kul att träffas igen (är nog ett halvår sedan sist).


Inredning - Väggtyget och kuddarna har kommit på plats

2011-04-17 16:13:28

Med hjälp av O♥ har jag under helgen kunnat förverkliga en av mina senaste inredningsidéer.

Det finska designtyget hjälpte han mig fästa på väggen med häftstift igår och idag åkte han iväg och tränade med en kompis så att jag hann både träna (veckans testpass inför blodomloppet med förbättrad tid. Yeah!) och sy nya kuddaröverdrag. Jag har planer på att sy fler kuddaröverdrag då soffan är ganska stor. Gardinerna är i ett liknande vitt tyg så det kan tänkas att det gröna kommer att matchas med vitt.


Doktorandlivet - Pigg och glad, Fredag!

2011-04-15 13:36:50
Jag fick kliva upp 45 minuter tidigare i morse för att hinna med en buss till Umedalen och en föreläsning som jag skulle hålla i två högstadieklasser. I god tid travade jag ner till busshållplatsen. I väntan på bussen satt jag och läste på en reklamaffisch om John Bauer-gymnasiet. Rätt vad det är ser jag hur bussen dundrar förbi framför mig. Chauffören är minst 3 min tidig, kör fort och har antingen inte sett mig eller inte brytt sig om att stanna. Snopet ställer jag mig upp och springer ett par meter, men svär sedan högt när jag inser att jag inte kommer komma med. J-vlar! Tur att jag varit så förutseende att jag kunde ta även nästa buss utan att komma alldeles för sent. Lite stressigt blev det dock.

I övrigt tror jag att det här kommer att bli en kanondag.
Jag är pigg och glad - Det är fredag.
Dessutom kommer O♥ och stannar ända till på tisdag.

Trevlig helg på er!

Hitta tid

2011-04-15 12:59:58

Den här klockan köpte jag på en marknad i Bangkok.

Perfekt när man vill bära halsband och samtidigt ha koll på tiden, men slippa en klocka på armen.

 

Kanske kan den även hjälpa mig att hitta tid.

Jag har 1000 saker på gång just nu, både i doktorandlivet och privat.

Önskar att jag kunde avsluta några, men det är svårt att hitta just tid.


Doktorandlivet - När det inte spelar någon roll att solen skiner

2011-04-14 11:33:24
Solen skiner och det är underbart vackert väder utanför kontorets fönster.
Men vad spelar det för roll, när det i doktorandlivet är det en sitta-framför-datorn-och-rätta-ändringar-i-manuset-dag?... Jag kanske får vara glad att det samtidigt är en göra-kompetenta-celler-dag. Annars hade jag väl fått fyrkantiga ögon och vuxit fast i stolen.

Men nu, är det iaf lunch.

Nya projekt

2011-04-13 19:20:02
Ohlssons har många fina tyger just nu.
När jag köpte väggtyget i lördags stod jag också och kände på dessa tyger en stund. Men då jag redan bestämt mig för att köpa tyg för 450kr, kände jag inte att jag hade råd att handla mer. Väl hemma kunde jag inte släppa de fina tygerna och tänkte att det skulle vara fint med nya gardiner i köket. Så idag var jag tillbaka på Ohlssons. Det blev två meter blått tyg till köket och en meter grönt tyg till... ja, det vet jag inte ännu.

59kr/meter, som fått!


Sista chansen

2011-04-12 23:38:16
Snart är det vår och därmed dags att lägga alla tjocka, stickade plagg längst bak i garderoben.
Tills dess passar jag på att ta den sista chansen att använda dem.

Redo för Journal club.

Byxor och tröja från H&M, väst från Kappahl och halsband JohannaN.


Första utomhusrundan

2011-04-12 23:34:55

Victory!

 

Jag fick ställa in dagens planerade träningspass på IKSU pga magknip. När jag väl kom hem från jobbet kändes det bättre och jag snörde på mig löparskorna och värme upp i källartrappen innan jag gav mig ut på årets första utomhusrunda. Jag måste erkänna att den var kort, men jag tycker att det är svårt att klä sig rätt när det bara är några plusgrader och vill inte förkyla mig nu när jag tror att jag hittat formen.


Förkovra sig

2011-04-12 17:40:15
En av mina målsättningar för 2011 lyder "Läsa en rolig kurs".
Sagt och gjort har jag just anmält mig till inte mindre än två kurser.

 

Vi får se om jag läser båda, eller kanske bara en.

Blir det italienska ska jag boka min efterlängtade resa till Italien som "examenspresent".

Kanske ska jag försöka övertala O♥ eller någon annan att bli min studiekompis.... Hmm...Ps. Varje gång jag tänker på kurser vid universitetet dyker uttrycker förkovra sig, upp i mitt huvud. Jag såg nämligen en tv-intervju med en mycket bortskämd brat i 30-årsålder för flera år sedan. Han hade inget jobb, men fick pengar av sin pappa eller möjligtvis morfar/farfar om han förkovrade sig. Som en veckopeng ungefär. Vi andra (läs: vanliga dödliga) får förkovringspengar av staten...

Härmed förklarar jag krig!...

2011-04-11 18:13:17

I krig är alla medel tillåtna... Haha!


Yersinia till en Yersinia-bebis

2011-04-10 22:45:47
Ikväll har jag pysslat ihop en present till gruppens senaste tillskott, lilla H.
Självklart måste Yersinia-bebisen få en egen liten virkad Yersinia-bakterie.
Förhoppningsvis betydligt vänligare än föregångaren.

Yersinia, med både flagell och typ III sekretionssystem.
(kanske inte 100% korrekt, men betydligt sötare med båda)

Livets goda

2011-04-10 21:15:10


Ikväll har jag söndagsmyst med mig själv.
Till middag bjöd jag på favoriten: pasta med pesto, kallrökt lax, avokado och pepparrots-cremé fraiche.
Då jag haft cravings för cheesecake på sistone blev det blåbärscheesecake med chokladglass till efterrätt.

♥ Finsk design

2011-04-10 19:59:04


Igår förälskade jag mig i ett tyg på Ohlssons tyger.
Det kommer från finska Vallila och heter Daami.

Trots att jag egentligen tyckte att det var för dyrt, köpte jag två meter som ska få ta plats på väggen bakom soffan och en meter av ett enfärgat grönt tyg som ska bli matchande kuddar. Blir man förälskad så blir man...

En utmaning till mig själv

2011-04-10 16:06:24
Ett av målen för min träning under 2011 var att förbättra min tid på Blodomloppets 5 km. För att kunna genomföra detta har jag därför peppat mina kollegor och dragit ihop ett lag till loppet. För att klara mitt mål har jag dessutom lagt om träningen till mer kondition de senaste veckorna och idag tänkte jag att det var dags att testa formen. 5 km är ingenting för de flesta, men för mig som varken tycker att det är roligt att springa och dessutom inte har någon som helst fallenhet för längre sträckor än 100m, är det en liten utmaning.

Dagsformen var inte den bästa. Benen var stumma (träningsvärk från gårdagen?) och ryggen ville inte heller riktigt vara med. Men jag tog mig fram mina 5 km. Långt ifrån något personligt rekord när det gällde tiden, men det är väl det som är utmaningen? För nu ska det finslipas och varje söndag fram till loppet ska formen kontrolleras.

För att peppa mig själv lite mer köpte jag en bukett gulröda tulpaner.

Det är ju trots allt påsk snart.


TIPS: Skicka i hundbajspåsar

2011-04-10 11:22:14
Jag har rensat garderoben lite och säljer just nu kläder på Tradera.
Om man erbjuder en låg frakt kan det vara lättare att få sina saker sålda. Vikten på kläderna kan man inte göra så mycket åt, men däremot kan man påverka vikt och storlek på paketen man skickar och därmed få ner frakten. Jag skickar alltid i svarta hundbajspåsar. Det kanske låter konstigt, men påsarna väger nästan ingenting, är ganska stora och göra att man kan trycka in paketen i lådan och slipper 12kr i skrymmandeavgift. Smart va?!

Naturligtvis kan man använda hundbajspåsar när man ska skicka presenter och annat också...


Flera av samma

2011-04-09 17:40:18
Kläder som jag tycker om köper jag gärna flera av, men i olika färger. Idag utökade jag garderoben med en kofta som jag redan har i två färger och en tröja som jag har i en annan färg sen förut. Ingen större investering dock eftersom båda var på rea och hela kalaset slutade på 150kr.


Fri som en fågel

2011-04-08 21:38:44


Varje gång jag besöker Schmäck kompaniet här i Umeå kastar jag trånande blickar mot JohannaNs smycken. De är enligt mig alldeles för dyra, men att titta är ju som bekant gratis. Att köpa samma smycken i Bangkok var däremot också nästan gratis. Jag hade svårt att bestämma mig för vilket jag skulle välja, men till slut blev det detta. Jag älskar det!

Doktorandlivet - Träningsendorfiner

2011-04-07 20:53:19
Idag var ingen bra dag i doktorandlivet.
Dålig motivation till jobbet, vilket inte direkt blev bättre av att både datorn och mikroskopet jävlades med mig och vägrade fungera. Jag har räknat minuterna till förmiddagsfika, lunch, torsdagsbullen och dags-att-gå-hem. Torsdagar innebär vanligtvis träning, men jag var inte det minsta sugen. På väg till IKSU ångrade jag mig nästan och funderade på att bara köra core. Men när jag väl var igång blev det rodd, core och sedan både crosstrainer och löpning. Livet kändes betydligt lättare och trevligare när jag cyklade hem.

Träningsendorfiner...

Att göra en Linda

2011-04-06 12:38:36
När jag pratade med min kusin L innan vi åkte till Asien, tyckte hon att det skulle bli intressant att se om jag skulle göra en C eller D under resan. Att göra en C innebär att man budget-backpackar och kommer hem med undervikt. Att göra en D däremot innebär att man beställer in extra rätter och efterrätt och kommer hem med övervikt. Jag frågade såklart om det inte vara möjligt att komma hem med plus minus noll.

Så, hur gick det då?
Jo, jag gjorde en L, vilket innebär just plus minus noll i vikt. Detta kanske inte så mycket pga medel-backpackning, utan snarare pga magsjukan. När jag väl hade tillfrisknat hade jag dessutom gått ner ett kilo till (som jag för övrigt tänker fortsätta hålla borta).

Sommargarderob

2011-04-05 22:01:51

Jag trodde att jag köpt 12 klänningar i Asien, men det var visst 14.

Här är de 13 klänningar som passade - min nya sommargarderob.


Award

2011-04-04 23:24:35Jag tackar hjärtligt K för awarden och berättar åtta saker om mig själv.
Tyvärr läser jag alldeles för få bloggar för att kunna skicka vidare till åtta andra.
Hoppas att det går bra ändå.

  • Som barn var jag en pojkflicka, som högst motvilligt bar klänning. Varje examen innebar ångest. För vad skulle jag ta på mig? I 5an löste jag och två kompisar problemet genom att sy egna shorts på slöjden. Grått militärtyg och rejält häng hade de.
  • Idag har jag så många klänningar i min garderob att jag själv inte vet hur många det är.
  • Jag blir så uppspelt när jag ska på loppis att jag nästan springer ifrån mitt sällskap (om jag har något).
  • När jag var liten åt jag inte makaroner. Spagetti, som enligt mig inte smakade likadant, gick bra om det var köttfärssås till.
  • Idag äter jag nästan allt, men fortfarande inte fiskbullar och havregrynsgröt.
  • Jag lever efter mottot "Livet är för kort för att städas bort", vilket innebär att varken dammsugaren eller diskborsten riskerar att få förslitningsskador.
  • Det finns få saker som jag ogillar lika mycket som folk som inte gör något. Folk som maskar, så att andra får göra deras jobb åt dem.
  • Jag har inte bara skrikit till skräckfilm på bio, jag har även skrikit till en skräckfilm på ett flygplan (Paranormal activity 2, hem från Asien nu senast).

När åldern tar ut sin rätt

2011-04-04 19:58:19
Usch, vad det är hemskt att se någon åldras.
Sakta tyna bort...

Var detta vår sista match i kinaschack?


Doktorandlivet - Halvtid

2011-04-03 14:35:05
I fredags (1 april) gick jag in i halvtid som doktorand. I och med det går jag på den riktiga doktorandtjänsten och får för första gången i mitt liv en riktig lön. Jag ser fram emot löneförhöjningen på ca 6-7000kr. Frågan är bara om det blir fler klänningar, mer resande eller mer pengar på mitt vuxensparkonto än tidigare? Haha!

Sugar Preeds & Cupcake design

2011-04-03 10:59:44

Förutom 12 klänningar fick dessa linnen följa med mig hem från resan.

Hur kan man motstå söta tryck?


Yesterday

2011-04-03 10:51:30
Igår hade jag en fullspäckad dag. Klockan ringde 07.45 och jag begav mig till jobbet för att avsluta veckans experiment. Kl 12 hämtade pappa upp mig för att vi skulle åka till brorsan och fira hans födelsedag. Efter en dag med trevligt sällskap, god smörgåstårta, massa lek och pizzamiddag, skjutsade mamma mig till Maxi för att handla. Sedan kom S förbi för en tjejtv-spelskväll. Vi gjorde ett försök med Astro Zoo eyetoy, men bestämde oss sedan för att varva Hello Kitty Rollerskate Rescue. Ett spel helt på vår nivå.
Kärt återseende

2011-04-01 22:35:02
Idag hade jag ett kärt återseende, med IKSU.
Första riktiga träningspasset på 4 veckor. Tränade några gånger på resan, men inte som jag brukar hemma. Det var skönt med lite träning efter jobbet. Nu ska ju alla vardagsrutiner återställas.

Hade ett annat kärt återseende i Thailand. I en livsmedelsbutik hittade jag nämligen TimTams. Jag skuttade av lycka över dessa chokladkex som jag inte ätit sedan Australien 2008. Olle tittade konstigt på mig och sa "Sådär glad blir du aldrig när du ser mig". Vänta 3 år så ska du få se!


RSS 2.0