Shorts i Loki

2015-05-25 08:07:00
Bilden är lånad av Birgitta Arnlund
 
Nu har shortstillverkningen kommit igång inom syprojektet i Loki. Här har 5 glada killar fått nya, fina shorts.
 
Vill du också bidra till att en kille i byn får nya shorts och att projektet får fortsätta? Sätt in 50 kr på 9022 2634199 (Länsförsäkringar bank) och märk med "shorts". 
 

Nytt i syprojektets webshop!

2015-05-18 08:21:57
Under den senaste veckan har jag sytt byxor i omlott- och haremsmodell. Några ska få åka till Loki i form av bebispaket, men det blev också några till syprojektets webshop. Där går alla förtjänster till syprojektet som jag hoppas kunna genomföra innan året är slut.
 
 
 
Slutligen tack till Maria, Marit och Gunilla som skänkt några av tygerna! 
 
 

Moln och rävar

2015-05-14 16:19:29
Igår besökte jag familjen Wallinder och gratulerade dem till nytillskottet i familjen. I present fick lilla E haremsbyxor som jag sytt. Bruna med moln och naturvita med rävar. Det var mysigt att få hålla bebis och trevligt att få prata en stund. 
 

Disputationsfest i omsydd klänning

2015-05-11 09:32:00
Sista omgången av Klockarbarns återbruksutmaning och jag tänkte först att jag inte hade något att dela med mig av, men så kom jag på att jag inför min vän Maris disputation i fredags faktiskt sydde om en klänning. Jag har tyvärr ingen bättre bild än denna från instagram, men den får duga.
 
 
Köpte en grå klänning från Riley på secondhand och tänkte att jag enkelt kunde sy till den, då den var lite för stor.
 
Jag började med att korta av axelbanden ca 8 cm genom att nåla in, sy raksöm och sedan sicksacka. Jag hade hoppats att det skulle räcka för att midjan också skulle kännas bättre, men klänningen satt fortfarande för löst. Pga en dragkedja i sidan kunde jag inte bara sy in klänningen på ett enkelt sätt, utan tvingades sprätta upp midjebandet för att kunna sy in i ryggen. Det blev två kilsömmar på överdelen och två bredare veck på kjolen bak innan jag sydde tillbaka bandet i midjan. 
 
Till styling bestämde jag mig för att använda ett halsband som jag köpte i Aten i samband med en kurs under doktorandtiden (och som aldrig blivit använt), men det glömde jag ju såklart när jag skulle iväg... Attans! Men nästa gång jag ska använda klänningen ska jag komma ihåg det! 
 

Jeans blev jeansjacka

2015-05-04 18:00:00
Vid förra veckans återbruksutmaning visade jag upp delar till en barnjacka som jag klippt ut. Under veckan har jag sytt klart jackan.
 
 
 
 
Jeanstyget är restbitar från två olika jeans och det blommiga tyget i huvan och insidans nederkant är ett gammalt påslakan.
 
Jackan finns till salu i min nya shop - OmLindat, där allt säljs till förmån för syprojektet som jag hoppas kunna genomföra till hösten/vintern.
 
 

RSS 2.0