Kavaj

2015-03-10 10:00:00
En av mina målsättningar för 2015 är att inte handla några nyproducerade kläder under årets första sex månader. Detta dels ur ett miljöperspektiv, men även ur ett individperspektiv. Jag tycker att det är hemskt att människor i Asien jobbar ihjäl sig för skitlöner och under dåliga arbetsförhållanden bara för att tillgodose vårat intresse för mode. Dessutom har jag tillräckligt mycket kläder för att klara mig i flera år framöver. Jag skulle förmodligen inte behöva tvätta på ett år (förutom underkläder) om jag inte ville. Så fram till sista juli får jag bara handla kläder second hand eller sy dem själv.
 
Att sy egna kläder är också ett sätt att utvecka mina sykunskaper och ge mig själv nya utmaningar. För 1,5 vecka sedan åkte jag till Stoff och Stil och kom hem med två nya mönster, tyg och massa inspiration. Redan samma kväll hade jag sytt en kavaj i sweatshirttyg och i helgen sydde jag en till. 
 
 
 
Gillar verkligen modellen och misstänker att jag kommer sy fler. Stoff och stil rekommenderade fuskskinn eller liknande material, men med några små förändringar tycker jag att mönstret funkar bra även med andra tyger.
 

Kommentarer
Postat av: ingvor

Det var fina kavajer, den blå tyckte jag om.

2015-03-18 @ 13:52:56
URL: http://myrica123.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0