Mitt nya glutenfria liv

2015-01-30 14:59:00
I slutet av 2014 började jag koppla ihop min ibland uppsvälda mage med en eventuell glutenintolerans. När jag sedan läste mer om symtomen insåg jag att jag många av dem passar in på mig. Sedan årsskiftet har jag därför ätit glutenfritt och mår mycket bättre. Magen är en stor skillnad, men jag är heller inte lika trött och gäspar inte lika mycket som tidigare. Om några veckor ska jag börja äta gluten igen för att testa med blodprov om det är gluten jag reagerar på. Man kan ju även vara veteallergiker och då äta andra mjölsorter. 
 
Det är lite av en utmaning att veta vad man får och inte får äta. Vissa lakritssorter innehåller tex vetemjöl.
 
Jag har testat baka både mjukt bröd och kakor. Båda med ganska misslyckade resultat. Bröden blev alldeles för kompakta och ganska smaklösa. Kakorna flöt ihop till en enda stor kaka då jag inte visste att man måste tillsätta ett ägg när man bakar med glutenfri mjölmix. Jag har med andra ord en del att lära...
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Doris Eriksson

Glutenfritt mjölmix e ingen höjdare.. Svårt att få till gott..De bör ju gå att baka som de som äter LCHF.. De blir mycket godare ..
Med vänlig hälsning
Doris

2015-02-01 @ 01:27:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0