2014 i backspegeln

2015-01-10 11:13:00

Jag skrev aldrig någon årssammanfattning för 2013 (kanske för att året mest innebar att jag jobbade hårt med avhandlingen och samtidigt hade stora kärleksbekymmer), men jag tänkte att jag skulle göra ett försök med 2014.

 

Början av året blev mycket intensiv. Jag var arbetslös och jobbade hårt med att flytta ur min lägenhet i Umeå. Jag hade samlat på mig mycket saker under mina 10 år i staden som nu inte kunde följa med mig vidare. Den 18 januari var det dags för årets första äventyr. Fem veckor i Kenya med start i Nairobi och Masai Mara, och därefter 4 veckor volontärarbete i Loki i nordvästra delen av landet. Vilket fantastisk upplevelse det blev och troligt att syprojektet fortfarande rullar på ett år senare. Sista veckan i februari sa jag hejdå till Umeå och förberedde mig för flytten till Stockholm.

 

 

Den 3 mars fick jag nycklarna till min nya lägenhet och började mitt nya liv i Stockholm tillsammans med Hedvig. Vi spenderade några veckor med att komma till rätta i vår nya stad innan det i april var dags att börja jobba och gå på dagis. I april bestämde O och jag att det inte var någon idé att försöka lappa ihop det vi en gång haft. Jag firade påsk med familjen på Kvillskär och åkte veckan efter hem och dansade Lindy hop.

 

I maj pysslade jag på i lägenheten och promoverades (Doktorshatten) och Kusin L med familj kom och hälsade på. Juni flöt på i ungefär samma tempo. Favoritbandet Aerosmith hade konsert, labbet flyttade till Stockholms Universitet och månaden avslutades med besök av mamma (Midsommar) och sedan ett fantastiskt roligt 30-årsfirande.

 

I juli hade jag semester som spenderades i stugan på Kvillskär och på Lindyläger i Herräng. I augusti var jag tillbaka igen med ny energi till jobb, välgörenhetsprojekt, träning och trevligheter (Propagandafestivalen). I september träffade jag min internetkompis J för första gången. Jag tackade även ja till en dejt med en stilig J i randig tröja och parkas, vilket blev början till något riktigt bra!

 

2014 blev ett riktigt reseår då jag i oktober återsåg New York i sällskap av S och november avslutades med en tjejhelg i Berlin. I december jobbade jag mest och var helt slut när jag äntligen kom upp till norr för att fira jul och nyår med nära och kära.

 

 

 

När jag ser på 2014 i backspegeln tror jag att det var ett år som var väldigt bra för mig som person. Jag behövde byta miljö för att fortsätta utvecklas som människa. Nu ser jag fram emot 2015 som jag tror kommer bli ett väldigt innehållsrikt och spännande år! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0