Semester 2015 del 3 - Kroatien

2015-08-06 11:40:00
Direkt hemkommen från dansveckan i Herräng var det bara att fylla tvättmaskinen med smutskläder och förbereda sig för semesterns sista (och kanske bästa) vecka i Kroatien. Jag o J var lite tveksamma när vi bokade resan i våras, för tänk om det blir en till kanonsommar i Sverige och tänk om det blir olidligt varmt? När det väl var dags att åka var vi överlyckliga att vi hade bokat en vecka utomlands! Och vilken vecka det blev! 
 
 
Vi startade med tre dagar i Cavtat, en liten lugn semesterort ca 2 mil söder om Dubrovnik. I tre dagar tog vi det lugnt, gick korta promenader, solade, badade, åt god mat och massor av glass! Vi kan varmt rekommendera maten på Bugenvila. Den var fantastisk! 
 
Sedan tog vi båten till Dubrovnik för att spendera resten av veckan där. Vi tog en ganska lugn fjärde dag med sightseeing i gamla stan, en promenad på muren, bad, och middag på Taj Mahal (Mycket bra Bosnisk restaurang). Dag fem åkte vi till Montenegro över dagen. Resan gick genom vackra fjordar och vi stannade i Kotor och Budvar. Jag blev helt betagen av ringmuren i Kotor, men hade velat ha mer tid att bestiga den så att jag hunnit med även de övre delarna. Budvar kändes sådär, men bjöd i alla fall på tid att bada. 
 
 
Den sjätte dagen åkte vi till ön Lokrum utanför Dubrovnik för sol, bad och miljöombyte. Det var väldigt vacker att ta en promenad runt ön. Sjunde och sista dagen passade jag på att ta en titt på några av inspelningsplatserna från Game of Thrones, medan J vilade. Sedan möttes vi upp för lunch på Spaghetteria Toni, bad, och rugby på den irlänska puben. Kvällen avslutades med middag på Gusta me, vars specialitet (skinkfylld bläckfisk) var bland det konstigaste och äckligaste jag beställt på restaurang, förutom i Kina.
 
 
Summa sumarum en väldigt lyckad resa! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0