Uppdaterat höstgarderoben

2015-08-14 10:36:21
 
I somras köpte jag flera vintagemönster på loppis, även fast jag vet att jag har massor av gamla mönster sedan förut och att jag inte tycker om att sy efter dem. Mönstren är ofta komplicerade och har så många delar att jag hunnit tappa lusten redan innan jag vikt ut alla mönsterdelar. Men i förrgår blev jag peppad på att sy en tröja till mig själv utifrån ett av mina nyaste mönster - en tröja i 60-talsstil. Jag bestämde mig för att använda ett tyg jag köpt vid samma tillfälle, ett ljunglila, finstickat tyg med lite stretch. Efter två kvällars jobb blev tröjan klar och jag är så pass nöjd att jag tänker göra en till med några justeringar, lite tightare, högre krage, längre (klänning) och eventuellt fickor i sidan.
 

Sånt som gör det lite extra fint att bo i Stockholm...

2015-08-13 09:44:59
Att man en solig tisdagkväll kan gå på gratis minimusikal - "Den allvarsamma leken".
 
 
Att man en måndagkväll kan ta bussen till Gröna Lund och se ungdomsidolerna Offspring spela, nästan gratis (240kr för alla konserter hela säsongen). Konserten var dessutom grym! 
 
 
Att man kan åka ner på stan och titta på uppvisning med Harlem Hotshots en helt vanlig tisdag, när det viktiga experimentet inte fungerar och man behöver göra något annat en stund. Såhär duktig på Lindy hop skulle jag också vilja vara! 
 
 
 
 

Semester 2015 del 3 - Kroatien

2015-08-06 11:40:00
Direkt hemkommen från dansveckan i Herräng var det bara att fylla tvättmaskinen med smutskläder och förbereda sig för semesterns sista (och kanske bästa) vecka i Kroatien. Jag o J var lite tveksamma när vi bokade resan i våras, för tänk om det blir en till kanonsommar i Sverige och tänk om det blir olidligt varmt? När det väl var dags att åka var vi överlyckliga att vi hade bokat en vecka utomlands! Och vilken vecka det blev! 
 
 
Vi startade med tre dagar i Cavtat, en liten lugn semesterort ca 2 mil söder om Dubrovnik. I tre dagar tog vi det lugnt, gick korta promenader, solade, badade, åt god mat och massor av glass! Vi kan varmt rekommendera maten på Bugenvila. Den var fantastisk! 
 
Sedan tog vi båten till Dubrovnik för att spendera resten av veckan där. Vi tog en ganska lugn fjärde dag med sightseeing i gamla stan, en promenad på muren, bad, och middag på Taj Mahal (Mycket bra Bosnisk restaurang). Dag fem åkte vi till Montenegro över dagen. Resan gick genom vackra fjordar och vi stannade i Kotor och Budvar. Jag blev helt betagen av ringmuren i Kotor, men hade velat ha mer tid att bestiga den så att jag hunnit med även de övre delarna. Budvar kändes sådär, men bjöd i alla fall på tid att bada. 
 
 
Den sjätte dagen åkte vi till ön Lokrum utanför Dubrovnik för sol, bad och miljöombyte. Det var väldigt vacker att ta en promenad runt ön. Sjunde och sista dagen passade jag på att ta en titt på några av inspelningsplatserna från Game of Thrones, medan J vilade. Sedan möttes vi upp för lunch på Spaghetteria Toni, bad, och rugby på den irlänska puben. Kvällen avslutades med middag på Gusta me, vars specialitet (skinkfylld bläckfisk) var bland det konstigaste och äckligaste jag beställt på restaurang, förutom i Kina.
 
 
Summa sumarum en väldigt lyckad resa! 
 

Semester 2015 del 2 - Herräng

2015-08-03 15:04:00

Lördagen den 18 juli blev jag upplockad av M och T för att åka till danshimlen på jorden en vecka. Förra året bodde vi fem stycken tillsammans i en husbil och hade fantastiskt roligt. I år var vi 10 personer som hyrde ett hus tillsammans. Det funkade alldeles utmärkt och vi hade mycket trevligt. Men tyvärr blev själva Herrängupplevelsen inte lika fantastisk som i fjol: jag var inte där för första gången, arrangemanget och vädret var långt ifrån lika bra som 2014 och jag hamnade dessutom inte i samma grupp som killarna. Men varför hänga läpp, man har inte roligare än man gör sig! 

 
För vem vet...? Nästa år kanske det inte blir något Herräng alls...
 

RSS 2.0