Kenya - Kursavslutning och hemresa

2014-03-05 23:55:21
Sista dagarna i Loki hade jag fullt upp och jag hann aldrig skriva om sykursernas avslutning och hemresan. Jag vet att många av er läst Birgittas och Annas rapporteringar, men jag tänkte också skriva en egen.

Under sykursens sista dagar pågick febril aktivitet hos symaskinseleverna. Jag och Birgitta hade individuella samtal med alla där vi föreslog ett eller två projekt som var svåra nog för dem att klara av ensamma. Peter#1 och Simprose ska fortsätta sy väskorna som jag visat tidigare och har även fått beställningar på omlottklänningar. Emily ska sy armband som jag och Birgitta designat där man kombinerar en bit tyg med pärlarmband. Peter#3 och Susan ska sy leksakselefanter och förvaringspåsar. Tygerna som används är afrikanska och varorna ska säljas i Sverige och Loki. Om någon är intresserad av att beställa kan ni lämna en kommentar så förmedlar jag vidare kontakt. En del av intäkterna går tillbaka till den som sytt och en del går till syprojektet för inköp av material och förhoppningsvis fler sykurser i framtiden.

Jag hade några riktigt fina sista dagar i Loki. På torsdagen anordnade vi avslutningsfika med diplom och presentutdelning. Till och med jag fick presenter i form av armband och en ring. Fina tacktal fick jag också av Peter#3 och Easther. På kvällen bjöd Birgitta och KeA på god mat på Proland, och det blev tillfälle att både avtackas och tacka tillbaka. På fredagen var det dags att åka hem och jag hade tänkt hinna besöka Shangan och Bageriet, som jag bara sett från utsidan. Men jag kände att jag inte var riktigt klar med sykursen så jag spenderade min sista förmiddag tillsammans med symaskinseleverna. Tyvärr blev det väldigt stressigt när jag senare skulle åka till flygplatsen, så jag hann aldrig åka förbi skolan för att säga ett sista hejdå och hämta upp sakerna de sytt som skulle med till Sverige. Tur att det finns vanlig post även i Kenya! Sedan var det bara en kväll framför tvn på hotellet i Nairobi kvar, innan det var dags att sova några timmar före flygresan hem till Sverige. Tack vare den goda servicen på Turkish Airlines gick resan förvånansvärt smidigt och jag orkade dansa Lindy hop med mina vänner efter en dusch och lite mat.

Nu väntar nya äventyr i Kungliga huvudstaden!

Kommentarer
Postat av: Anna

Välkommen hem, Linda! Och hurra för allting som du hann med i Loki!

2014-03-07 @ 21:49:51
URL: http://kyrkkaffe.libris.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0