Sommarlinne med spetskant

2014-06-23 23:19:24
Jag har haft mamma på besök en vecka och har därför inte hunnit sy något sedan förra veckan. Mitt bidrag till Återbruksutmaningen blir därför ett litet secondhandfusk, vilket är återbruk på sitt sätt.
 
Jag köpte ett linne på secondhand för ett tag sedan. Gillade modellen och använde därför linnet som mönster när jag sydde ett nytt. Det söta blommiga tyget och spetsen som jag använde till linnet är även de secondhand, men inte inhandlade utan material som jag fått. 
 
 
... och som vanligt är allt jag gör lite skrynkligt. :)
 

Midsommar

2014-06-21 18:41:00
Jag, mamma och Hedvig åkte till Vätö i torsdags och firade Midsommar med min barndomskompis H och hennes familj. God mat, trevligt sällskap, allsång till gitarr och disco med DJ J på verandan. En glad midsommar helt enkelt!
 
 
 
 

Byxor och mössor till babyset

2014-06-16 22:12:00
För några veckor sedan skrev jag om en insamling till nyfödda bebisar i Loki. Sedan dess har jag jobbat med att ta fram mönster till insamlingen. Omlottskjortan som jag gjort mönster till och säkert sytt snart 100 stycken av, har jag tidigare sytt en omlottbyxa till och en mössa med knytning. Nu har jag arbetat fram mönster som ska motsvara storlek 62. Två byxor och mössor har jag hunnit sy, som ska få bilda babyset tillsammans med fina secondhandbodys som jag fått. Jag ska sy på en dekoration på bodyn i samma tyg och även sy en matchande filt.
 
Materialet denna vecka kommer från gamla påslakan (morbror Bertils och secondhand). Åhh, vad jag älskar när de får nytt liv!
 
 
 
Mitt bidrag till veckans Återbruksutmaning hos Klockarbarn.
 

Remake

2014-06-09 18:38:00
I lördags åkte jag iväg på en liten secondhandrunda. Tyvärr hade många av butikerna stängt eftersom det var pingstafton, men jag kunde i alla fall besöka Myrorna och Stockholms Stadsmission. Med mig hem fick jag bland annat detta linne.
 
 
Jag köpte det egentligen för den söta spetskanten överst och tänkte först att jag skulle sprätta loss den och sy ett enklare linne med ett annat tyg, och att nederdelen med volangerna skulle bli en kjol till en flicka någonstans i världen. Men så ändrade jag mig, sprättade/klippte bara bort volangerna och sydde en kanal för ett knytband längst ner.
 
 
Snabb och enkel remake till ett linne som redan gjort premiär. Det kommer nog användas flitig till byxor och shorts i sommar. Ännu ett linne i lite samma stil är på gång. Får se om jag orkar göra klart det ikväll.
 
Kolla in fler bidrag till Återbruksutmaningen hos Klockarbarn.

Björnkramar till Barncancercentrum vid Norrlands Universitetssjukhus

2014-06-06 12:00:00
När jag åkte hem till Umeå för att promoveras, besökte jag Barncancercentrum vid Norrlands Universitetssjukhus för att lämna över 16 stycken Björnkramar. Personalen var tyvärr inte informerade om att jag skulle komma, men blev lika glada för det och på avdelningen bredvid blev de avundsjuka för att björnarna inte var till dem (nästa gång kanske). 
 
 
Brorsdöttrarna fick representera varsin Björnkram
Från vänster: Thuva, Juni och Luna
 
De yngsta kusinbarnen fick också representera varsin Björnkram.
Från vänster främre raden: Max, Alma, Kalle, Lilly, Iris och Kiana
Från vänster bakre raden: Axel, Norah och Leo
 
Resterande utdelade björnar finns på bjornkramar.blogg.se
 
Att det blev ett så stort gäng var inte bara min förtjänst. Kläder och saker till Björnarna har också gjorts av Doris, Lena, Tina och Maria (+ björnar)! Jag har även fått björnsponsring av Lilly (Lisa och Daniel). Tusen tack till er alla för att ni gjort detta möjligt!  

Roligheter

2014-06-02 16:59:51
Helgen har varit alldeles full av roligheter. I torsdags kom kusin L med familj på spontanbesök och spenderade hela helgen med mig och Hedvig. Vi besökte fjärillarna och hajarna på Haga, Gröna Lund, träffade lilla M med familj, och hade väldigt trevligt. När de åkte hem i söndags kom mina gamla studiekompisar/kollegor som också varit i Sthlm över helgen förbi på en snabbvisit på vägen hem. Och sen blev det lite jobb innan det var dags att svida om för middag och Aerosmith-konsert. Bra musik och trevligt sällskap blev ett bra avslut på en fantastisk helg.
 
 
 
 
 
Jag känner mig lite bortskämd som har så fina människor omkring mig. Tack för att ni förgyllt min helg! 

RSS 2.0