Kenya - Vrål och kulturkrockar

2014-01-30 19:08:00
Redan en vecka sedan jag landade i Loki och drygt tre veckor kvar av denna resa. Dagarna går fort när jag sysselsätter mig med sykurserna hela dagarna. Symaskinsgruppen börjar komma igång bra och är ett härligt gäng att jobba med. Imorgon hoppas jag kunna ge några av dem den första riktiga syuppgiften på maskinerna - att fålla en näsduk. Idag tog Birgitta med mig till en av byns skräddare, som jag ska besöka igen på lördag och som ska komma till oss på måndag och titta på maskinerna. Jag tror nog att han (som alltid syr på trampsymaskin) har ett och annat att lära oss nybörjare.
 
I sy-för-hand-gruppen är många besvikna över att de inte får sy på maskinerna. Det och språkbarriären (endast en av 18 pratar engelska och måste hela tiden tolka) gör mitt arbete i den gruppen lite svårare. Jag önskar att de bara kunde vara tacksamma över att de får gå en gratis sykurs och hoppas att de ska bli mer positiva på måndag när vi ska börja sy omlottklänningar. Jag får helt enkelt bara försöka fortsätta vara positiv och tro att de innerst inne uppskattar det jag gör. Jag kan ju tyvärr inte klona mig själv för att ha möjlighet att lära alla sy på symaskin.
 
I övrigt har jag det mycket bra här. Extra bra har det blivit sedan högtalar-pastorn blev polisanmäld för sina vrål-predikningar kl 05.30 på morgonen och tvingades sluta med dem. Nu väcks jag inte förrän kl 06.30 när gnek-fåglarna utanför fönstret vaknar till liv. Högtalar-pastorn verkar dock fortsätta terrorisera Loki-borna med sina predikningar på dagtid istället.  
 
Mina enda vrål - Djungelvrål! (Tack Mari!)
 

Kommentarer
Postat av: märta jagestig

Hej! Vad roligt att få läsa och se på vad du gör där nere - Kram Märta

2014-01-31 @ 15:17:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0