Kenya - Studiebesök hos skräddaren

2014-02-01 20:32:00
Idag blev det en kort arbetsdag trots att det är lördag. Först åkte jag och Birgitta och köpte tyg till sykursen. Trots att jag tagit med mig massor med tyg och att det dessutom redan fanns en del insåg jag i fredags att tyget som redan finns inte skulle räcka till för att alla mina elever ska kunna sy varsin omlottklänning. Tur att insamlingen till symaskinsprojektet gick så bra att vi dessutom kan köpa in material för att genomföra en så bra kurs som möjligt!
 
Sedan släppte Birgitta av mig hos Peter som driver Jupiter tailoring här i Loki. Där spenderade jag ca 1,5 timme med att lära mig lite mer om hans arbete. Han visade mig hur han syr på sin trampsymaskin, tar hand om den och dessutom hur han klipper ut skoluniformsbyxor från någons mått. Imponerande! Inga färdiga mönster här inte!
 
 
 
Efter lunch på restaurang åkte vi till Trackmark och badade i poolen. Egentligen var vi inbjudna till ett ställe med nyöppnad pool idag, men de hade tyvärr problem med pumpen, så det blir kanske vid ett senare tillfälle. Bada fick vi i alla fall. När vi kom tillbaka tog vi en promenad till en av de intilliggande byarna för att besöka Marta (städhjälpen hos Jonas och Emma) och hennes familj, samt Martin (som kör ut bageriets bröd) och hans barn. Jätteintressant att se hur Turkanafolket bor. Marta har ett plåthus, medan Martin byggt en traditionell hydda täckt med plast. Jag hade tagit med mig kläder till Martins två barn. Byxorna och klänningen har jag sytt själv. Klänningen var dessutom med i en av auktionerna till förmån för mina sykurser. Tack igen Lena Eriksson som bjöd på den och sedan skickade den till Loki!
 
 
Nu ikväll har vi firat Jonas (Birgitta och KeAs son) som fyllde 37 år i måndags med tårta och presenter. Jag passade på att träna på symaskinen och sydde ett mobilfodral av några restbitar som present. Passande nog fyllde Jonas lillebror Jonathan år just idag, så vi skypade och sjöng för honom också över sprakig uppkoppling.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristine

Hej! Så kul att få se att dina kläder du sytt kommer till glädje för barnen. Bra jobbat! Kram Kie

2014-02-02 @ 12:17:22
Postat av: Lena BE

Hej Linda! De söta barnen är så fina i sina nya kläder, roligt att se att klänningen nu kommer till användning och passar flickan. Jättekul att få se bilder från Loki och läsa om allt som du är med om.
Lycka till med allt i fortsättningen också.
Kram Lena Eriksson

2014-02-23 @ 09:17:10
URL: http://www.lenasbloggsida.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0