Kenya - Sista veckan

2014-02-18 21:17:00
Jag hade inte den minsta jobbångest i söndags, trots att jag hade sista veckan på sykurserna framför mig och massor att göra. Till råga på allt har jag engagerat mig i designen av några nya smycken till ANA-gruppens Shanga, som jag pysslat med på fritiden. Utöver alla mina syprojekt för kursen förståss. Väldigt mycket att göra med andra ord, men väldigt roligt också!
 
På torsdag avslutas sykurserna och då ska alla mina syelevers klänningar vara klara. Den flitiga symaskinsgruppen har jobbat över i veckan och varit i syrummet mellan kl 9-15. Detta har inneburit att jag haft båda grupperna samtidigt på eftermiddagen och alltså 24 elever totalt. Väldigt körigt att hjälpa alla när man är ensam och de ropar, slår i borden och petar på en för att få hjälp (samtidigt som man hjälper någon annan). Alla medel är tydligen tillåtna när man inte pratar samma språk.
 
 
Full fart FRAMÅT!
(Det är väldigt mycket enklare att sy bakåt på trampsymaskiner av någon anledning)
 
Idag hade jag och Birgitta individuella samtal med symaskinsgruppen för att fråga vad de tyckt om kursen och vad de har för önskemål inför framtiden. Många av dem drömmer om att lära sig riktigt skrädderi, men det har vi ju tyvärr ingen möjlighet att erbjuda i nuläget. Istället har jag utvärderat på vilken nivå de ligger i nuläget och jag och Birgitta har funderat ut ett lagomt svårt projekt till dem som vi dessutom tror och hoppas går att sälja så att de kan tjäna några kronor på det arbete de lägger ner. Till att börja med kommer resterande pengar i syprojektet finansiera det material som behövs. Mer om de framtida projektet tänkte jag presentera senare i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0