Kenya - Morgonpromenaden

2014-02-10 19:06:00
Jag är ju van att röra på mig dagligen där hemma, så för att inte säcka ihop totalt här I Kenya fortsätter jag med det på det enda sättet man orkar i värmen - att gå. Idag får ni följa med på min morgonpromenad till skolan där jag håller i mina sykurser. Promenaden tar ca 30-40 minuter beroende på temperatur och energinivå. Just idag hade jag tur då temperaturen på morgonen har sjunkit till en väldigt behaglig nivå, dvs under 30 sträcket.
 
När jag går ut genom vår compounds grind kommer jag direkt upp på stora vägen som går genom Loki. Efter ett par hundra meters promenad börjar byn torna upp sig. En inte helt ovanlig syn är barn som springer fram, försöker hålla jämna steg eller bara vinkar och ropar Hello! på avstånd. Just idag blev jag väldigt glatt bemött.
 
 
Det är heller inte helt ovanligt att man får sällskap av en långsamtgående åsnefamilj efter vägen. Eller att man får väja för en envis get.
 
 
När jag gått igenom byn viker jag ner brevid några hus och går genvägen förbi termitstacken och engelska kyrkan (ofärdig ruin) som min elev Peter visat mig. Den bespara mig nog 5 minuter och är väldigt trevlig att gå.
 
 
Sen ser jag skolan på avstånd - Hanna Emuriakin. Där sitter mina entusiastiska elever redan och väntar på mig trots att klockan bara är 08.50. En ny sykursdag har börjat!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristine

Hej! Så kul att få följa din väg till sykursen.Passa på att njuta av sol o värme för här hemma är det bara regn o rusk.Vilken bra ide att sy väskor i de vackra tyger som redan finns.Lycka till med projektet! Va rädd om dig!kram Kie o Sven

2014-02-11 @ 15:44:38
Postat av: Johan B

väldigt spännande att följa din tid därnere och hoppas såklart allt är bra med dig. En liten fråga bara? Hur kan en ruin vara ofärdig? =)
Jag märker säkert bara ord och förstår tror jag vad du menar att kyrkan inte blev färdigbyggd eller?

/Johan

2014-02-12 @ 14:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0