Kenya - Maten

2014-02-15 10:51:00
Folk undrar vad jag äter och naturligtvis kan jag svara på det. Jag har ju i vuxen ålder lärt mig äta allt (utom fiskbullar, surströmming, havregrynsgröt och stuvade makaroner), vilket brukar vara en fördel när man är ute och reser. Här i Loki är utbudet inte särskilt varierat, vilket förmodligen beror på att den större delen av invånarna är så fattiga att de knappt har råd med mat. Vi "rika" kan lyxa till det med förhållandevis dyra importer och kan därmed äta en sådan här frukost:
 
 
 
Juice, färskt bröd från ANA-bageriet med plommonmarmelad eller nutella, yogurt med "fullkornskross" och passionsfrukt (för lite konsistens och smak i brist på riktig müsli, som jag för övrigt fick av Birgitta som varit i Nairobi och kom hem i torsdags. Lycka!).
 
Lunchen äter jag antingen hemma hos Birgitta och KeA (som lagar väldigt god mat!) eller ute på någon av byns restauranger (tre dagar i veckan). Vi brukar antingen gå på ANA hotell och äta köttgryta, på Migingo och äta stekt kött eller äta buffe med tex fisk, kyckling eller köttgryta på Trackmark. Att äta ute är väldigt billigt. På ANA hotell och Migingo äter man en ordentligt lunch inkl läsk för ca 200-260 KES, vilket är 16-20 kr. Buffen på Trackmark kostar 500 KES, alltså 40 kr utan dryck.
 
Fry, alltså stekt kött med ris, succoma (nån grönsak) och chapati (bröd).
Gott, men man får akta tänderna för benbitarna som följer med köttet.
 
Till middag (eller kvällsmat) äter man sällan lagad mat. Istället är det mackor som gäller. Jag brukar dryga ut med godis, chips, nötter och frukt (tur att jag bara är här en månad) när jag är ensam på kvällarna.
 
Det går med andra ord ingen större nöd på mig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0