Kenya - Klädutdelning

2014-02-19 20:01:00
Idag stannade jag kvar på skolan efter sykursernas slut, för jag, Birgitta och Emma hade bestämt oss för att ha klädutdelning. Ryktet hade spridit sig och redan en halvtimme innan började mammor och barn köa utanför dörren. Ganska snart hade väldigt många samlats och vi tvingades införa nummerlappar och ha en vakt utanför dörren för att första hålla någon form av ordning. Stundvis var det väldigt upprört och nästan slagsmål. Svårt att förstå för oss svenskar som har alla de kläder vi behöver. Men många av dessa familjer svälter och har inte ens mat för dagen, ännu mindre råd att köpa nya kläder. 
 
Vi hade annonserat om kläder för barn upp till tre år, men givetvis kom även äldre barn och där hade kläderna störst åtgång. Mina hemsydda klänningar gick åt fort och det var så roligt att dela ut kläder som jag själv sytt. Tur att jag dessutom hade rensat ur garderoben innan jag åkte och lagt till några rena linnen ur min resegarderob. Till slut fick jag till och med starta en av symaskinerna och korta axelbanden på några linnen för att vi skulle kunna erbjuda något till de allra sämst lottade. Vi delade ut väldigt mycket kläder och ca 30 familjer kunde vi hjälpa idag. Hugo och Bennine var också med och hade det viktiga uppdraget att dela ut armband (hårsnoddar) till alla barn. De flesta blev nog minst lika glada för det som för kläderna, så tack familjen Gustafsson för den fina presenten! De allra minst barnkläderna hade vi mycket kvar av när vi packade ihop, men det ska lämnas till kliniken här i Loki, som kan förmedla kläderna till nyfödda barn.
 
 
Lycklig tjej!
 
 
Bror och syster i matchande brunt.
 
 
Min garderob passade bra till de lite äldre Turkanabarnen.
Jag skulle ha tagit med mer om jag hade tänkt på det.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Tänk att något så litet kan göra någon annan glad. Vilken insats du har gjort för dessa människor. Du är värdefull:)
En stor kram till dig!!!

2014-02-20 @ 10:07:10
Postat av: lena näalund

så underbart, du är en super tjej som har gåvan att göra andra lyckliga utan att vänta något tillbaka. det är inte alla som har samma tänk som du. kramar

2014-02-20 @ 21:27:04
Postat av: Mamma

Linda man blir tårögd när man ser barnens glädje över en ny klänning el ett par byxor som du sytt...tänk att
DU fått se och uppleva detta i Loki.Det värmer ett modershjärta att ha en sådan dotter KRAMAR

2014-02-21 @ 19:25:29
Postat av: Anna

Underbart att se, Linda! Nu vet du verkligen att det du gör hamnar på rätt ställe och blir uppskattat!

2014-02-22 @ 19:58:23
URL: http://kyrkkaffe.libris.se
Postat av: klockarbarn

Vad mycket härligt du får uppleva. Jag surfade in och hittade en sida där det finns en hel del klänningar att sy. Har för mig att du skrivit förut att du gärna tar mot tips för att hitta variation.
http://www.vicki-arnold.com/2013/06/free-sewing-tutorials-dresses-for-little-girls/

2014-02-23 @ 10:48:54
URL: http://www.klockarbarn.blogspot.com
Postat av: Emma o Jonas Arnlund

Hej Linda, Hoppas resan hem gick bra och att du inte dragit med dig för mycket basillusker till Sverige. Det var jättekul att läsa din blogg från vistelsen här i Loki. Nu är värmen här på riktigt och elen borta på allvar:). Vi saknar dig här, sköt om dig! Kram/ familjen Arnlund

2014-02-25 @ 18:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0