Kenya - En liten insats

2014-02-03 19:39:00
Idag hade jag mycket att förbereda till sykursen på eftermiddagen och bestämde mig därför att stanna kvar på skolan istället för att åka hem över lunchen. När jag satt och pysslade på med mina saker stod barnen i dörren och tittade på mig. Stundvis förde de ett himla liv och knuffade in varandra innanför tröskeln för att retas. Till slut vågade en flicka komma in. Hon visade upp en stor reva i sin klänning, pekade på en symaskin och undrade om jag kunde laga. Jag förklarade att hon måste ta av sig klänningen för att jag skulle kunna laga den och då frågade hon om hon kunde komma tillbaka senare. Det sa jag att hon kunde och sedan försvann hon. Sedan var lagningsverkstaden i full gång. Innan det var dags för mig att köra igång min sykurs hann jag laga diverse hål på två klänningar och fem skjortor. Och varje gång fick jag ett Thank you! tillbaka. Vilken glädje i hjärtat att få hjälpa någon så direkt.
 
Efter sykursens slut klockan fem dök flickan upp igen med sin skoluniform. Jag och Birgitta var precis på väg hem, men jag hade ju lovat och ett löfte håller man! Efter mycket maskintrassel och assistans av Birgitta gick Esther (som flickan hette) hem med en stjärnbeprydd klänning och orden att hon var en stjärna!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Birgitta Berggren

Hej Linda, äntligen har jag fått möjlighet att läsa din blogg och se hur dagarna har varit för dig. Kul att du fick se så många djur på safarin, det är mäktigt att se. Du gör det bra med att lära andra sy och se barnen springa omkring i dessa söta små klänningar. Hoppas att allt går bra för dig även i fortsättningen. Stor kram till dig.

2014-02-03 @ 21:32:53
Postat av: Anna

Så härligt, Linda! Ibland blir hjälpen helt självklar och konkret.

2014-02-04 @ 16:07:11
URL: http://kyrkkaffe.libris.se
Postat av: lena näalund

ja du är beundransvärd o uppfinningsrik, tur att du finns för så många

2014-02-05 @ 20:22:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0