Filtar till Lokis nyfödda

2014-08-11 16:03:00
Efter att Kliniken i Loki meddelat Birgitta att bebispaketen som vi lämnat där blivit mycket uppskattade och lett till att fler valt att inte föda hemma, bestämde vi oss för att starta in liten insamling. Det blev ett lite gäng tjejer/kvinnor som hakade på och som under sommaren tillverkat kläder och filtar. I lördags skickade jag den första leveransen innehållande 9 bebispaket som jag satt ihop med hjälp av kläder jag sytt och begagnade kläder som jag fått.
 
Svårast tyckte jag dock att filten var. Som tur var fick jag massa mjuka tyger av en fd kollega och en vänlig själ innan jag skulle åka till Loki i vintras. Då fleece inte ska användas till bebisfiltar i Afrika där man ofta har öppna eldar i hemmen har sweatshirttyg, tjockare ribbad bomull och flanell istället fått bli fina filtar. Om man har tur går dessa tyger att hitta billigt på loppis och secondhand, men det är alltifrån vanligt. Men så kom jag på att någon tipsat om IKEAs "tvättlappar" under en tidigare insamling. Två bomullsfiltar för endast 29kr. Lite synd att de är vita, men det är ju ingenting som man inte kan råda bot på med lite textilfärg eller en bit bomullstyg som framsida.
 
 
Om någon vill bidra till insamlingen för Lokis nyfödda genom att skänka bidrag till filtar, kan man lämna en kommentar med mailadress så skickar jag info om hur man går till väga. Jag lovar att sätta ihop ett bebispaket av varje filt som skänks och skicka bildbevis (även om det kanske dröjer).

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Så bra! Vad ska bebeispaketen mer innehålla?

Svar: Varje paket innehåller omlottskjorta, omlottbyxa, mössa och filt. Jag kan skicka ut mönster om du är intresserad av att hjälpa till.
Linda

2014-08-21 @ 17:10:14
Postat av: Caro Thuresson

Underbart Linda! Så härligt att läsa allt som du gör för Loki!
Undrar.. Jag har tipsat till dem som gör till Manduar att göra filtar med fleece som innanmäte med flanell eller bomullslakan runt om. Vore det ok?
Hälsn. Carol

Svar: Det tror jag absolut är ok! Det lilla problemet med denna insamling är dock att allt transporteras med flyg och Birgitta och KeA måste betala för all frakt över 20kg/person när de flyger med MAF mellan Nairobi och Loki. Det är därför viktigt att hålla nere mängden material både pga utrymme och kostnad.
Linda

2014-08-21 @ 17:12:16
Postat av: Elin Beck-Friis

Hej! Jag stickar och virkar både mindre babyfiltar och mindre plagg som mössor och västar, mestadels av akrylgarn. Hör av dig så bidrar jag gärna med lite.
Hälsningar Elin B-F

2014-08-21 @ 18:39:23
Postat av: maria

Hej Linda :)De tvättlapparna man kan köpa på IKEA är rätt så tunna och efter tvätt blev mina 68*68 cm stora......... Jag har 4 st som jag gärna kan donera de är tvättade men inte använda jag tänkte att man kanske kunde sy ihop dem så att det blev 2 filtar av dessa 4? Sen har jag en snutt flanell här hemma som kanske kunde bli en omlottbyxa + omlottskjorta om du vill skicka mönstret...Maria

2014-08-21 @ 19:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0