Min trogna följeslagare!

2013-11-27 11:36:00
 
Finaste Hedvig, vad livet vore tråkigt utan dig!
 

Symötestisdag - Sytrådslåda

2013-11-26 21:33:00
Varför köpa nytt när man kan fixa till något gammalt, tänkte jag för mig själv i söndags. Jag hade nämligen köpt en vit medicinlåda på apoteket för att få lite bättre ordning på plåster, värktabletter och annat, och blivit sugen på att köpa en låda till för att få bättre ordning vid symaskinen. Men så kom jag på att jag redan hade en jättefin plåtlåda som jag fyndat på loppis för flera år sedan. Lådan var ett riktigt fynd eftersom insidan blivit rostig. Ingenting man inte kan fixa med lite sprejfärg, tänkte jag. Sagt och gjort - Nu har jag en fin sytrådslåda som rymmer alla mina trådrullar!
 
 
Det hade förmodligen blivit snyggare med en annan färg än svart, men man tager vad man haver!
 
 
 

Sticka & skicka IV

2013-11-25 09:45:00
I veckan har jag försökt göra klart projekt som blivit liggande nästan-klara. Förra vintern stickade jag en mössa till mig själv som blev alldeles för stor och därför blev liggande. Idag fäste jag trådarna och sydde ett innerfoder av en överbliven fleecebit. Det blir en fin mössa till någon annan.
 
Kyrkkaffe-Anna tipsade om ett gratismönster till sydda vantar i fleece på Facebook. Eftersom jag försöker sy upp så mycket tyg som möjligt inför kommande flytt såg jag ett tillfälle att minska fleecelagret lite. Slutresultatet blev ganska bra tycker jag. Inte helt perfekta, men i varje fall väldigt sköna vantar. Mönstret var lätt att följa, men lite pillrigt och jag föredrar egentligen att sy saker med så få delar som möjligt. Dessa hade 6 delar per vante och tog mycket längre tid att sy än vad jag hade trott.
 
 
 
Inte så mycket återbruk denna gång, snarare stuvbitssömnad. Mina bidrag är åtminstone varma!...
Både mössa och vantar kommer skickas till Sticka & skicka IV för att värma Sveriges hemlösa.
 
Ps. Auktion 4 till förmån för syprojektet i Loki har startat och avslutas tisdag 3 december. Kolla in den här! Lite mer återbruk där som förhoppningsvis ska leda till värme indirekt.
 
 

Auktion 4: Till förmån för syprojektet i Loki, Kenya

2013-11-24 19:30:00
Den fjärde auktionen till förmån för syprojektet i Loki gäller två bebisbyxor i haremsmodell.
Båda byxorna är sydda i tyg från gamla påslakan.
 
 
Haremsbyxa 1 - Gröna
Storlek ca 62 (midjemudden är ca 38 cm i omkrets och byxorna är ca 40 cm långa)
 
Haremsbyxa 2 - Rosablåblommiga
Storlek ca 62 (midjemudden är ca 40 cm i omkrets och byxorna är ca 37 cm långa)
 
Utropspris: 60kr/styck (inkl frakt)
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv Haremsbyxa 1 (gröna) eller 2 (rosablåblommiga) samt det bud du vill lägga. Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt.
Auktionerna avslutas tisdag 3/12 kl 24.00
 
Naturligvis kan man om man vill, buda även om man inte har någon att ge ett par byxor till. I så fall kan jag ta med mig dem till Kenya och ge till en pojke eller flicka där. Som tack för bidraget lovar jag att göra mitt bästa för att maila en bild tillbaka!
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.

Andra vaccinationsomgången

2013-11-22 12:49:55
Idag var det dags för den andra omgången resevaccinationer: TBC, Gula febern och Tyfoidfeber.
 
Först ut var ett besök på Lungmottagningen och TBC-vaccinationen. Sköterskan lyssnade inte alls på mig när jag sa att jag gärna ville ligga ner och att jag har en behandlad panisk spruträdsla, utan tyckte att det var dags att ta tag i det och pressade mig att sitta på en vanlig stol och försökte prata bort det hela. Självklart slutade det hela med att jag svimmade och slog huvudet i golvet. En inte särskilt trevlig upplevelse för någon som har en fobi och som försöker samla på positiva upplevelser! Direkt vidare till infektionsmottagningen, där de gjorde ett fantastisk jobb för några veckor sedan och där de inte motsatte sig att jag ville ligga ner idag. En spruta i armen och inte den minsta reaktion! Tur att jag i alla fall fick med mig en positiv upplevelse från dagens vaccinationer.
 
Gula boken börjar bli välfylld, men plånboken är desto tommare...
 

Auktion 3: Tack!

2013-11-22 09:09:00
Så var Auktion 3 avslutad!
Tack och grattis till Monica, Kristina, Lisa och Agneta som vann varsitt glashänge!
 
Tillsammans har ni bidragit med 650kr till nya symaskiner i Loki.
Sammanlagt har auktionerna genererat 1645kr!
Men jag tänkte fortsätta fram till jul, så håll ögonen öppna efter fler auktioner.

Symötestisdag - Halvfärdigt

2013-11-19 21:24:00
Just nu påminner mitt arbetsliv och mitt handarbete väldigt mycket om varandra. Jag har en massa påbörjade projekt som jag inte riktigt har energin att bara ta tag i och avsluta. När det gäller handarbetet ligger det nästan-färdiga arbeten överallt. Här är några:

 
1) Förvaringspåsar som saknar snodd. Sydda av mitt gamla duschdraperi, som jag inte ville kasta bort. Tänkte att dessa påsar som också är tvättbara kunde passa bra för mina matlådor, så slipper jag ha samma plastpåsar som alla andra och fundera över var jag ställt min påse. Mer miljövänligt dessutom!
2) En liten klänning i storlek 72 som saknar knappar. Sydd av tyg från ett gammalt påslakan.
3) Halvfärdiga fleecevantar till Sticka och skicka, som ännu inte fått nåt foder eftersom det tyg jag valt inte vill samarbeta.
 
Nu hoppas jag att jag lyckas få tummen ur och gör klart!
 
Ps. Min tredje auktion till förmån för syprojektet i Loki, Kenya avslutas på torsdag. Snart sista chansen att köpa ett smycke i glas och samtidigt bidra till att kvinnorna får symaskiner. Smycke nummer tre har ännu inte fått något bud!
 

Autentisk jazz

2013-11-19 09:45:04
Igår hade jag en helt sanslös träningsvärk efter söndagens workshop i Tricks and dips. Tur i oturen att vi fick köra "Lindy hop fitness" på båda benen så att värken i alla fall blev jämn. :) På kvällen var det dags för mer kurs. Denna gång autentisk jazz, som är solodans till jazz. Kul, men lite klurigt att tänka och hålla reda på fötterna samtidigt när klockan passerat nio. Jag hade nog hellre startat tidigare. Men vi har roligt, jag, M och T och ännu roligare ska det bli när vi satt hela Shim Sham-koreografin och kan dansa på riktigt.
 
Jag avslutade måndagskvällen med att äta semla och dricka varm choklad med vispgrädde. Kyl- och frysrensning när den är som bäst!
 
 

En hel helg med Lindy hop!

2013-11-15 14:01:52
 
Egentligen började det redan igår när jag M och T försökte lära oss lite Charleston-steg på föreningens träningstid. Med lite hjälp förstod vi till slut hur de egentligen skulle se ut. Ikväll och på lördag blir det socialdans och lördag och söndag ska jag gå två workshops. En hel helg med Lindy hop med andra ord. Ja, och på måndag börjar nybörjarkursen i Autentisk Jazz. Snart kommer jag att studsa fram!

Tack!

2013-11-14 16:14:00
Moster Kristine vann auktion 2 till förmån för syprojektet i Loki, Kenya.
Den fina klänningen får följa med mig dit. Tack!
 
Sammanlagt har auktionerna hittills samlat in 995kr till nya symaskiner!
 
Fantastiskt bra, men vi hoppas på att kunna köpa mer än en symaskin, så auktionerna fortsätter. Glöm inte att kolla in de fina glashängena i Auktion 3. En perfekt julklapp!
 
 
 
 

Den trettonde

2013-11-13 15:13:00
Fem månader har passerat, men på något sätt känns det fortfarande som igår.
Ibland går tankarna tillbaka och får mitt hjärta att värka som ett öppet sår.
 
Då brinner tårarna bakom ögonlocken och rullar sedan sakta nerför min kind.
Men så minns jag tiden när jag behövde stabilitet och stöd och du istället gav mig motvind.
 
Det var nog helt enkelt inte meningen att det skulle vara du och jag.
Jag lever vidare med övertygelsen att allt kommer kännas bättre en annan dag…

Auktion 3: Till förmån för syprojektet i Loki, Kenya

2013-11-12 16:41:00
Auktion 3 till förmån för syprojektet i Loki, Kenya och inköpet av symaskiner gäller fyra glassmycken.
 
 
Glassmycke 1: Hänge av glasbitar i grönt, rött, gult, lila och blått. Ca 3,5 x 3,5cm
Glassmycke 2: Hänge i blått med svarta streck. Ca 2,5 x 5,5 cm
Glassmycke 3: Stort hänge i grönt med vita och blå detaljer. Ca 3,5 x 5cm
Glassmycke 4: Hänge i rött med olikfärgad detalj. Ca 3,5 x 4cm
 
Alla smycken har silverfärgad ögla så att de kan hängas i en kedja eller ett läderband.
 
Utropspris:100kr/styck
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv glassmycke 1-4 samt det bud du vill lägga.
Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt.
Auktionerna avslutas torsdag 21/11 kl 24.00
 
Passa på att köpa en julklapp eller något till dig själv och gör samtidigt en insats för kvinnorna i Loki, Kenya.

Symötestisdag - Att blanda porslin och glas

2013-11-12 16:33:00
För några veckor sedan bokade jag och några tjejer på jobbet in två kvällar med glasfusing. Vi brukar träffas ungefär en gång i månaden och ha pysselkvällar, men den här gången ville vi göra något annorlunda. Jag tog med mig en trasig Spisa ribb-kopp och gjorde några egna kreationer. Bland annat en ring och ett hänge med senapsgult glas, som blev mina absoluta favoriter.
 
 
Porslinet och glaset ville inte riktigt samarbeta i ugnen, vilket fick glaset att spricka, men det blev bara en annorlunda touch tycker jag.
 
Det blev också ett gäng hängen som jag aktionerar ut till förmån för syprojektet i Loki, Kenya och symaskinerna som vi ska köpa in. De hittar ni här! Och glöm inte att kolla in klänningsauktionen som avslutas ikväll!

En ny klänningsmodell

2013-11-11 19:07:00
I min presentlåda hittade jag en liten klänning som jag köpt för att ge bort, men som blivit kvar. Orginalklänningen kommer att få följa med till Loki, men jag passade också på att rita av den söta modellen och sy en egen variant, som blir mitt bidrag till Klockarbarns återbruksutmaning denna vecka.
 
 
 
Tyget är en stuvbit som jag fått av Lena och spetsen har jag fått av Anna. Knapparna har jag köpt på loppis.
 

Om livet i allmänhet

2013-11-06 11:03:00
 
Igår kokade jag min första köttsoppa
 
Jag hinner inte riktigt med bloggen just nu. Använder den som ni nog märkt mest för måndagarnas återbruksutmaning och tisdagarnas symöte. För er som brukar titta in här för att se hur jag har det och ta reda på vad jag har för mig kan jag berätta att det händer mycket trevligt och roligt, och det är väl också därför jag syns allt mindre här.
 
Förrförra veckan avslutade jag nybörjarkursen i Lindy hop och helgen som var gick jag en nybörjarmedelkurs. En fantastiskt rolig, men också jobbig helg med 10,5 timme dans i trevligt sällskap. Så nu blir det socialdans två helger framöver, vilket jag ser mycket fram emot! Kan inte förstå att det tog mig så många år att börja dansa!
 
Annars blir det en hel del träning och dåliga matvanor (jag försöker skärpa mig!). Tankarna och planerna för framtiden tar också mycket tid. Flygbiljetterna till Kenya är bokade och jag försöker hitta ett boende i Stockholm, så att jag kan flytta och börja jobba när jag kommer hem från volontärresan. Sammanfattningsvis är det ganska mycket just nu...

Auktion 2: Till förmån för syprojekt i Loki, Kenya

2013-11-05 21:12:00
Till veckans symöte har jag sytt en klänning som auktioneras ut till förmån för syprojektet i Loki, Kenya. Jag samlar in pengar för att finansiera inköpet av symaskiner till kvinnorna i byn.
 
Idéen till just denna klänning fick jag när jag insåg att en av dukarna som Tina skickat matchade mönstret på ett påslakan som jag fått av Lena. Det otroliga arbetet i varje liten virkad cirkel förtjänade att bli något fint.
 
 
 
 
 
 
Klänningen är sydd i ett tunt bomullstyg och har en överdel i ett tjockare bomullstyg dekorerad med en virkad duk. Dragkedja i ryggen. Storleken är ca 104 och livstyckets omkrets är 57 cm.
 
Utropspris:150kr
 
Hur lägger man ett bud?
Lämna en kommentar till inlägget och skriv det bud du vill lämna.
Glöm inte att lämna en mailadress så att jag kan kontakta dig efteråt.
Auktionerna avslutas tisdag 12/11 kl 24.00
 
Naturligvis kan man om man vill, buda även om man inte har någon att ge klänningen till. I så fall kan jag ta med mig klänningen till Kenya och ge den till en flicka där. Som tack för bidraget lovar jag att göra mitt bästa för att maila en bild tillbaka!
 
Sprid gärna länken till detta inlägg vidare så att att kvinnorna i Loki får använda symaskiner och inte bara sy för hand.

Ett litet lila bebisset

2013-11-04 21:34:00
Jag tänkte först att jag inte hade något att bidra med till Klockarbarns återbruksutmaning denna vecka, men så kom jag på att jag faktiskt sytt en omlottskjorta och en mössa, och att jag hade en filt som bara behövde en liten dekoration. Så veckans bidrag blir ett färdigt babyset i allra minsta storlek som ska få följa med till Loki, Kenya.
 
 

RSS 2.0