Doktorandlivet - Äntligen semester!

2013-07-13 10:11:18
 
Efter ett sista ryck nu på morgonen tar jag och avhandlingen äntligen semester ifrån varandra!
 

Ett brustet ♥...

2013-07-11 14:12:33
... läker inte på 4 veckor.
 
Och inte blir det lättare av att någon sprejat följande ord utanför min port.
 
 
Jag tog faktiskt med mig sprejflaskan och gick ut för att skriva om det till Happy me! istället. Men så var jag rädd att någon skulle se mig, så jag vågade inte...
 

Symötestisdag - Babynest

2013-07-09 22:18:00
 
När jag hälsade min gravida vän A i Malmö gjorde vi ett besök på Stoff och stil. Med mig hem fick jag en stor påse med mönster och material för att sy ett babynest till As kommande bebis. Ett enkelt, snabbsytt projekt tänkte jag. Snarare ett väldigt pillrigt och långdraget projekt insåg jag i efterhand, men ikväll blev det i varje fall klar. I god tid till bebisens ankomst dessutom! Långt ifrån perfekta sömmar, men jag hoppas att nestet ska fylla sin funktion.

En kalashelg i Ava!

2013-07-07 21:56:00
Vi har haft en riktig kalashelg i stugan. Kalas i dubbel bemärkelse då vi firade Hedvig på 2-årsdagen med leverpastejtårta igår och hade storkalas idag (och helt enkelt haft en kalasbra helg). Sven fyllde 60 år och Lisa 29 år imorgon. Och jag fick också vara med på ett litet hörn då jag bara firat tillsammans med närmaste familjen tidigare. Mycket gott och mycket trevligt! Nu laddar jag inför en sista jobbvecka.
 
Min fina 2-åring med tårtan som brorsdöttrarna hjälp till att dekorera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doktorandlivet - Kontraster

2013-07-03 13:58:00
 
Förra veckan befann jag på konferens i Suzhou (Kina) med några efterföljande dagar i Shanghai. Denna vecka sitter jag återigen på mitt kontor och försöker göra något åt den där ångestframkallande avhandlingen.
 
Tänk om man fick resa runt i världen och konferera hela tiden... eller i alla fall lite oftare. Det känns lite vemodigt att det kan ha varit sista gången, någonsin. Vilken tur att jag hade så trevligt!

RSS 2.0