En bra dag!

2013-08-26 21:28:00
Jag brukar inte gilla måndagar, men idag har varit en sån där kanondag!
Avhandlingen rättades klart och skickades in för tryckning (skönt!), jag och Hedvig sprang 5 km på personbästa tid (om än med ganska liten marginal) och jag fick meddelandet att jag kommit med på Lindy hop-kursen i höst. En bukett med blandade rosor från mig själv blev pricken över i:et. Jag kanske borde omvärdera måndagar?
 
 

Fler klänningar till Loki

2013-08-26 20:44:56
Det har varit dåligt med tid och ork för att sitta vid symaskinen de senaste veckorna. Avhandlingen tar tagit sitt och sedan har det inte funnits mycket kvar. Men eftersom jag inte varit särskilt aktiv på bloggen heller, så har jag inte hunnit visa upp vad jag sydde under semestern. Klänningarna har redan åkt hela vägen till Loki i Kenya med Birgitta, men jag tänkte att de ändå skulle få bli mitt bidrag i Klockarbarns utmaning.
 
 
 
Totalt skickade jag 10 sydda klänningar, 2 omlottskjortor och 1 mössa (+ några plagg som jag köpt på secondhand). Materialen är gamla påslakan, afrikanska kangas och spetsdukar skänkta av Lena, Anna, Gunilla och Tina.

Symötestisdag - 2 i 1-klänning

2013-08-20 10:35:00
I helgen hade jag väldigt få planer och därför äntligen tid över för att sätta mig vid symaskinen och sy något till mig själv. Under semestern besökte jag en av mina favoritloppisar och fyndade bland annat ett fantastiskt fint tyg, som jag köpte med tanken att sy en 50-tals klänning till mig själv. Två meter tyg för en tjuga och en dragkedja för en femma. Men så började jag fundera i lördags när jag skulle sätta igång och bestämde mig istället för att göra en tredje kopia av min favoritklänning. Den modellen är nämligen mindre uppklädd och passar även på jobbet. När jag sytt klart klänningens överdel och testade den, såg jag hur fint bakstycket blev och ångrade mig lite. Men så tänkte jag, varför sy ytterligare en klänning i samma tyg, när jag helt enkelt bara kan vända den bak och fram och använda den som en 2 i 1-klänning. Lagom till jobbet eller fin till fest. Kanske lite tokigt, eller vad säger ni?
 
 
Jag ser fördelarna med att klänningen tar bara hälften så mycket plats i garderoben som två och att det dessutom är perfekt med en 2 i 1-outfit när man ska ut och resa. Ytterligare en bra sak är att jag fortfarande har kvar ca 1 meter av tyget, som jag tänkte skulle bli en kort kavaj. Perfekt att matcha "baksidan" med om man vill dölja den detaljerade "ryggen". Och priset sedan, två klänningar för ca femton kronor och några timmars arbete. Toppen!
 
 

En ny Björnkram har kommit till!

2013-08-19 23:02:45
Men denna gång är det inte min förtjänst. Titta in på Björnkram-sidan och läs mer!
 
 
(Klicka på bilden)

En fullproppad helg

2013-08-12 08:52:00
 
Vilken toppenhelg! Synd att den tog slut bara...
Lugn fredagkväll med löprunda och film. IKSU spa, kalas och en trevlig kväll på båten med M på lördagen. Noliamässan med kusinerna och sushimiddag på söndagen. Ja, man kan säga att jag varit upptagen.
 

Lindy hop

2013-08-08 14:03:05
 
Igår besökte jag Gamlias dansbana för andra gången i sommar. Där är det prova på-Lindy hop på onsdagar. Jag som velat prova på i många år har äntligen tagit tillfället. Jätte kul! Och mer ska det (förhoppningsvis) bli!

Semester 2013

2013-08-06 13:28:00
Jag hade tre härliga veckors semester i år. Två veckor i stugan på Kvillskär (Ava) och en veckas resa till Gotland och Stockholm.
 
 
Årets första dopp och äntligen fick jag dyka från berget i stugan igen.
 
 
St Hans ruin i Visby får representera Gotlandsresan.
Detta var definitivt inte sista gången jag besökte denna vackra ö.
 
 

RSS 2.0