Freestyle

2012-03-30 10:15:46
Igår kväll besökte jag och Hedvig hundkaféet Skallet för att lära oss mer om hundsporten Freestyle. Jag måste erkänna att jag har haft lite förutfattade meningar om det hela, men att jag numera är mäkta imponerad och kanske framförallt inspirerad. Jag kommer definitivt använda freestyle för att få en mer uppmärksam och glad hund. Kanske blir det någon kurs när Hedvig blivit äldre och eventuellt någon mindre tävling. Vem vet... Tills dess ska vi fortsätta öva enklare konster hemma i köket.

Vårtröttis

2012-03-29 16:38:04
Jag var så himla glad i höstas när jag för en gångs skull slapp höstdeppen, men så har jag åkt dit nu istället. I tre veckor har jag varit konstant trött trots att jag sovit minst 8 timmar/natt. Någon gång efter lunch har energin tagit slut och vid 22-tiden har jag fått se mig besegrad. I tisdags blev till och med träningen utbytt mot 1,5 h vila efter jobbet. Jag som normalt får tvinga mig själv i säng kl 24, har inte känt igen mig själv.

Men nu håller jag tummarna för att det är på väg att vända. Jag orkar i alla fall inte med detta nå mer!

Kiruna

2012-03-28 09:54:29

Vi hade en riktigt fin helg i Kiruna.

Utsikt över Kebnekaise, besök på ishotellet i Jukkasjärvi (även om vi inte ville betala 325kr för att se rummen) också bröllopet såklart! Det vackra brudparet snuvade oss dock på vigseln som skett redan helgen innan, på toppen Nuolja. Men vi var glada att vi fick vara en del av en fantastiskt trevlig middag och rolig fest. Tack!


Doktorandlivet - Diskriminering?

2012-03-27 15:58:58
Jag ansökte just om medlemsskap i American Society for Microbiology (ASM) inför mötet i San Francisco. Tro att jag blev förvånad när man skulle fylla i sin ras (gällde dock inte mig som non-US-citizen). Vilket århundrade lever de i?
Symötestisdag - Matchade set

2012-03-27 15:09:57
Återigen tisdag och symöte hos Husmorsskolan. Även denna vecka bjuder jag på bidrag till Nepal-insamlingen, eftersom det är det enda jag handarbetar för just nu. Det blir dock ett nytt inslag, för när jag sydde Värma liten-tunikor i somras funderade jag på om man inte skulle kunna sy ett par enkla byxor till. Då fanns det aldrig tid för att ta fram en byxmodell, men nu är den här - Nepal-byxan.

Sydda på allra enklaste vis av två likadana tygbitar, två knytband och resårband. Modellen fick jag inspiration till från Krimskrams söta byxor (där du även hittar länken till orginalmönstret från Stoff och Stil). Omlottmodellen och resåren i benen gör att byxorna förhoppningsvis kan användas lite längre.Än så länge har jag hunnit sy tre matchande set med tunika och byxor till bebisarna i Nepal. Jag hoppas att det ska hinna bli några till innan jag skickar iväg mina plagg i slutet av nästa vecka.


Som avslut på veckans inlägg kommer några ord som jag tycker stämmer så bra in på att handarbeta för välgörenhet.

Den största lyckan  finns i att ge och glädja andra
-

inte i att få och äga

Tyst löp

2012-03-26 14:18:35
I tre veckor har Hedvig visat flera tecken på sitt första löp. Hon har varit svullen, kissat och luktat mer än vanligt, lyssnat dåligt, sovit mycket och haft sämre aptit. Jag har gått och väntat på att hitta blod på golvet, men det har däremot aldrig kommit. Efter lite efterforskningar har jag läst mig till att det är ett så kallat tyst löp hon går igenom. Jag blir dock lite fundersam på om det alltid kommer vara såhär, vilket återstår att se. Det är naturligtvis väldigt smidigt, men verkar även påverka fertiliteten (om det någon gång i framtiden skulle bli aktuellt med valpar). Dilemma...


Sådan matte, sådan hund

2012-03-21 21:41:32

Sådan husse, sådan hund lyder ju ordspråket, men här är det sådan matte, sådan hund som gäller. Ja, för vi är rätt lika jag och Hedvig. Morgonpigga och kvällströtta, även om hunden i detta fall är snäppet värre. Vi har inget emot långa promenader och det där med ordning är inget för oss. Ja och sedan har vi det där med att tjuvkika.

 

Hedvig håller koll


Symötestisdag - Mosstickad mössa med mönster

2012-03-20 18:16:00
Förra veckan lovade jag att dela med mig av ett mönster, så håll till godo symötesvänner. Här kommer det...

Mosstickad mössa (storlek 44-50)

 

Material: 40 cm rundsticka och/eller strumpstickor stl 3,5 eller 4. Passande garn. Tänk på att mosstickningen syns bäst med enfärgat garn.Lägg upp 64 maskor (garn tjocklek  4) eller 72 (garn tjocklek 3,5). Om du använder rundsticka kommer maskorna precis att räcka runt och det kan vara lite omständigt att sticka det första varvet.

 

Sticka resår *2r, 2a* i 2,5 cm (motsvarar ca 6-8 varv beroende på garntjocklek).

 

Sticka dubbel mosstickning tills arbetet mäter totalt 10-11 cm genom att först sticka 2 varv *2a, 2r* och sedan 2 varv *2r, 2a*. Varva de olika varven för att få mosstickningens rutmönster.

 

Avmaska sedan genom att sticka räta maskor *2m tillsammans, 3r* tills 12 maskor återstår. (Om du använder rundsticka är det dags att byta till strumpstickor). Klipp av tråden och dra den igenom de sista maskorna. Fäst lösa trådar.

 

 

Den färdiga mössan ska mäta 12-13 cm från kant till topp.


Lycka till! Och lämna gärna en kommentar med länk om du testar mönstret, så att jag får se resultatet.

Mina mössor kommer att åka med insamlingen till Nepal. För tillfället varvar jag mellan att sticka mössor och sy set med Värma liten-tunikor och Nepal-byxor. Men de får ni se nästa vecka.

Doktorandlivet - Draggisar: Känner ni igen er?

2012-03-18 22:05:00
En rolig sak med mitt jobb är att jag får åka runt till olika skolor och föreläsa ibland. Det är extra roligt när man får komma till någon av sina gamla skolar. Eller när man har turen att bli bjuden på lunch. Ja, för jag kan lova att man uppskattar skolmaten mycket mer när man måste börja ha med sin egen mat (om man inte har råd att köpa den förstås).

I tisdags besökte jag min gamla gymnasieskola (Dragonskolan), där man precis renoverat.
Jag gick omkring i mina gamla korridorer och funderade hur det såg ut på min tid, för sådär 9 år sedan...

Ja, inte såg S-korridoren ut såhär iaf.Myshelg

2012-03-17 20:01:50
För en gång skull har jag och O♥ inga planer för helgen och inte har vi tänkt göra några planer heller. Istället rår vi om varandra och Hedvig. Gör inte mer än vi måste och njuter av det. Idag innebar det en promenad till Maxi för att handla lite och ikväll blir det Underworld-filmer för hela slanten.


Mina älsklingar

Doktorandlivet - Väntan

2012-03-16 16:21:50
Det har gått över 4 veckor och ännu har vi inte hört ett ljud från tidningen angående vår artikel.
Vi kan inte bara gå och vänta, så nu åker det iväg ett mail för att få en uppdatering på statusen.

Doktorandlivet - Tidsslöseri

2012-03-15 16:35:49
Tänk att det kan ta en hel vecka att fylla i några papper och få de underskrifter som behövs för att kunna lämna dem vidare och få sina kurser godkända och införda i Universitetets system. Tänk vilket tidsslöseri! Jag kan nog bara konstatera att pappersjobb är ingenting för mig.

Till min granne

2012-03-14 08:49:45
Kära granne!

Tack för att DU väckte MIG med DITT alarm kl 05.45 imorse.
Det var ytterst vänligt av dig att inte stänga av pipandet på en kvart och tvinga mig att kliva upp, lägga mig i soffan tills oljudet försvunnit, för att sedan gå tillbaka till sängen och försöka somna om igen. Om det inte vore för att jag är alldeles för snäll och inte det minsta långsint hade du under helgen den 24-25 mars kunnat se fram emot att väckas av mitt monster till väckarklocka samma tid, hela helgen. Så var glad att jag är just alldeles för snäll och inte det minsta långsint...

Symötestisdag - Till Nepal-insamlingen

2012-03-13 15:12:50
Jag har inget direkt nyskapande att bjuda på denna vecka. Jag stickar och syr nämligen vidare till Nepal-insamlingen (som faktiskt blir av!). Två resårsstickade mössor och en tunika har kommit till sen sist. Malin, min favoritdocka som barn, får agera modell och visa upp plaggen. Då hon motsvarar ca storlek 44 passar hon perfekt för att testa kläderna så de passar till små nyfödda.

Tunikan är samma modell som jag sydde för Värma liten.
Tyget kommer från ett loppisfyndat påslakan och är härligt mjukt.
Resårstickad mössa i självmönstrande garn.
Mönstret hittade jag hos J.

Just nu sitter ännu en mössa på rundstickan. Jag försöker mig på att göra ett eget mönster som jag hoppas kunna bjuda på nästa vecka.

Pizza av lördagens rester

2012-03-13 10:22:00
Resterna från lördagens älgmiddag blev till en fantastisk hemmagjord pizza.

 

Norrlandspizza

Pizzadeg (egen eller köpt)

Tomatsås

En bit tillagat älgkött

Smörstekta kantareller

Lingon (snåla inte)

Prästost eller kanske ännu hellre Västerbottensost

Blandsallad att toppa med

 


VAB?

2012-03-12 23:18:08
Hedvig har kräkts ordentligt två kvällar i rad och går numera under namnet kräkhunden. Bolonkapälsen har nämligen en tendens att ta åt sig lukter och nu luktar hon spya trots schamponering. I övrigt är hon pigg och glad som vanligt. Jag hoppas dock att det går över snart. Annars måste jag kanske göra som alla andra föräldrar och vabba. VAB = Vård av Bolonka. Haha!


En trevlig lördagkväll

2012-03-11 11:40:22
Igår firade vi årsdagen med extra fin middag och efter melodifestivalen begav vi oss ner på stan för att ta en öl med en av Olles bästa vänner och ett gäng släktingar till honom. Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll, som avslutades där allt en gång började - Cover club.

Älgkött, Västerbottenspaj, smörstekta kantareller och lingon.
Enligt mig det bästa av tre världar.
Olle tyckte Västerbottenspaj till kött var lite konstigt. Är det?

Doktorandlivet - Scruid!

2012-03-08 13:37:29
Fortsättningen på publikationsberättelsen...

Igår hittade jag ytterligare en ny artikel, som om möjligt gör att det är ännu mer omöjligt för oss att få vår artikel publicerad. Skit också!

Ny bloggdesign

2012-03-08 09:01:09
Hoppas att ni gillar den nya bakgrunden.
Tyckte att det gråa såg så mörkt ut och ville ha lite förnyelse.

L ♥ O = 2 år

2012-03-07 16:31:34

2 år sedan vi träffades

1 år sedan vi förlovade oss

Och det känns fortfarande lika bra, om inte bättre.Hedvig - 8 månader

2012-03-06 23:52:00

 

Min lilla tjej blev 8 månader idag. Helt fantastiskt vad tiden går fort. Jag försöker minnas hur liten hon var när hon flyttade hem till mig för 6 månader sedan. Enklaste sättet är att jämföra henne med gamla kort som det här nere när hon leker med samma groda. Den var ganska stor i jämförelse då.

 

 

Med det är inte bara storleken som ändras. Hedvig börjar bli en stor tjej. Nu kan hon gå lös på promenader utan att springa omkring och vara en risk i trafiken. Men än har vi en del att jobba på. Som att man inte ska studsa (ja, hon springer inte) fram till hundarna på gården och skälla. Tonårsperioden (löpen) verkar också vara på ingång. Jag hoppas att vi slipper den medföljande trotsen.


Symötestisdag - Mössor

2012-03-06 14:57:16
Förra veckan virkade jag en ananassjal till svägerskan som fyllt 30 år. Jag har hunnit med några sådana de senaste åren, men kunde inte riktigt njuta av virkandet eftersom jag hela tiden hade lusten någon annanstans. Lusten ville hellre virka små bebismössor, sedan jag läst om bebisarna på Tansen Misson Hospital i Nepal på Kyrkkaffebloggen. Så när jag var klar la jag upp maskor till vad som var tänkt att bli en liten resårstickad mössa. Men efter två varv blev jag istället sugen på att mossticka, som jag aldrig testat tidigare. Mössan blev därför inte den storlek jag tänkt från början och inte heller kom det självrandande garnet till sin rätt med mosstickningen. Det blev mönster på mönster, men ganska fint till sist i alla fall.

Garnet kommer från Ice yarns.

Sedan tidigare har jag även virkat två spetshättor av garn från mina loppisrestgarnsgömmor. Jag har utgått från Majas Värma liten-hätta för att få den bakre delen på hättan och har sedan virkat stolpar i två olika mönster.

 

Nu återstår det att se om det blir någon insamling för bebisarna i Nepal. Om inte får mössorna åka med till Lettland eller möjligtvis till Afrika.

Sist men inte minst skulle jag vilja efterlysa mönster på solhattar för bebisar/små barn. Egentligen föredrar jag att göra mönster från redan existerande plagg och har därför letat solhattar på loppis utan resultat. Fel säsong antar jag. Men någon av er kanske vet av något bra mönster man kan få tag på? För matchande solhattar till mina klänning+hund-set skulle väl vara fint?


Doktorandlivet - Jahaja...

2012-03-05 18:21:17
Min värsta konkurrent i forskningen kom ut med ny artikel idag. Väldigt lika experiment som mina, så nu hoppas vi ännu hårdare att reviewerna vill ha min artikel. Annars blir det väldigt svårt att få den publicerad...

Köpte en bukett tulpaner på vägen hem som tröst.

Födelsedagsmöhippa

2012-03-05 18:18:15
I lördags överraskade vi C med en möhippa på hennes födelsedag. Vi fick en riktigt härlig dag i Piteå tillsammans med vår bridezilla. Champagnefrukost, skridskoåkning i solsken, lekar i pulkbacke, grillning, äventyrsbad, middag med La Rouge-show och utgång.

Visst var hon vacker?


Blodpuddingssallad

2012-03-01 19:19:40
Hedvigs farmor brukar bjuda henne på blodpuddingsgodis när vi är i Sundsvall. Hon tycker att det knastrar så gilligt när Hedvig tuggar. När jag handlade för ett tag sedan köpte jag blodpudding för att göra hundgodis och äta själv. När den sedan legat och glott på mig ett bra tag i kylskåpet och började närma sig bäst före-datumet kände jag inte alls för traditionell blodpudding utan bjöd mig själv på en ny fantastisk smaksensation, så fantastisk den nu kan bli med blodpudding som huvudingrediens.

 

Blodpuddingssallad

Stekt blodpudding i tärningar

Blandad sallad (tex ICAs provenkaliska)

Avocado

Blodapelsin

 

 


RSS 2.0