Grattis Mormor!

2012-06-29 08:31:06
Min mormor fyller 90 år idag och eftersom jag inte kan fira henne personligen kommer här en lite hälsning från andra sidan jorden.
 
 
 
Många grattiskramar till världens bästa Mormor!

Doktorandlivet - Efter tre års arbete

2012-06-27 03:51:15
Efter tre års arbete kom äntligen det där mailet som alla forskare vill ha - mailet med orden:

"I am pleased to inform you that your paper has been accepted for publication."

I mitt fall blev det slutresultatet inte vad vi hade hoppats på, men en publikation är alltid en publikation, och dessutom ett steg närmare disputation.

Jihooo! Det här ska firas!
Inget mer jobb med depletionmodellen!

Resdagboken

2012-06-26 08:15:52
Resdagboken verkar äntligen fungera något sånär ok, så nu skrivs det där istället.

Santa Monica - Strandväder

2012-06-25 06:32:08
Imorse var det dags att lämna tillbaka bilen, så vi klev upp tidigt, återlämnande den, åt frukost på ett mysigt café och kröp sedan i säng igen. Vid lunchtid gjorde vi oss sedan iordning för att besöka stranden nedanför hotellet. Vi hade hoppats på ett dopp, men vattnet var inte tillräckligt varmt. Skitkallt faktiskt! Vi läste bok och njöt av sol och svalkande vindar (i SF blåste det bara kallt) istället. Ca två timmar senare gick vi upp till hotellet och bytte om för en promenad in till stan. Vi gick efter strandpromenaden till Santa Monica pier och sedan upp till shoppinggatan. I väntan på middagshungern kollade vi igenom shoppingutbudet och slog till på en pike till Olle och ett par crocs-stugskor till mig. Äntligen har jag fått ett par egna efter att ha köpt åt andra under mina tidigare resor.

Det har blivit lite sådär med träningen sedan vi kom hit, så ikväll knöt vi på oss våra nya löparskor och tog en promenad till Venice beach, men löpning på tillbakavägen. Skönt!

Vi gillar Santa Monica och förstår varför många rekommenderar det. Hade det inte varit så dyrt att bo här hade vi gärna stannat några dagar, men imorgon flyttar vi till Hollywood och testar på hostellivet några dagar.-----------------------------------------
Personliga meddelanden

Mitzi och Anders
Kul att ni hade en trevlig Midsommarhelg. Vi önskar att vi också hade varit där. Roligt att höra att Hedvig inte är lika mycket badkruka som husse och matte. Hoppas att hon fortsätter så! :)

Lisa
Jag funderar på att köpa ID bare minderals fundation till dig i födelsedagspresent. Vad tror du om det? Fairly light va?

LA - Universal Studios

2012-06-24 07:28:19
Imorse lämnade vi Highway 1 bakom oss och styrde kosan mot Los Angeles. Olle besökte några butiker av intresse och sedan bestämde vi oss för att spendera resten av dagen på nöjesfältet Universal Studios. Vi såg fram emot häftiga bergochdalbanor, men fick tyvärr nöja oss med mindre häftiga 3D-åk. Inte en enda liten bergochdalbana fanns det. Möjligvis kan man räkna Mumien. Tur att vi bokat in oss på ett hotell bredvid Six Flags till min födelsedag. Spökhuset var i alla fall en riktigt höjdare. Jag höll Olle i handen hela tiden och försökte gömma mig bakom honom när de levande spökena kom emot oss. De riktade naturligtvis in sig på den som visade rädsla så mina försök att komma undan hjälpte inte det minsta. Helt klart det bästa spökhus jag upplevt. Tvåa kommer Walk of terror på Vaxmuseumet i NY.
 
När vi kände oss nöjda med åkandet tog vi bilen till Santa Monica där vi ska spendera de kommande två nätterna. Det är tur att vi har vår TomTom-gps. Vet inte hur vi skulle klara oss utan den, även om den ibland luras när det blir för många avtagsvägar.

Highway 1 - Hearst Castle och shopping

2012-06-23 07:44:35
Idag startade vi med en rundtur på Hearst Castle vid San Simeon. Vi gick grand tour och därefter en sväng i trädgården, vilket var väldigt trevligt. Kanske coolast var de zebror (!), som fortfarande finns kvar sedan Mr Hearst haft massa exotiska djur vid gården, och som idag levde bland korna efter motorvägen. Jag hade tur och lyckades skymta dem när vi körde vidare. Tyvärr saknas bildbevis.
 
Sedan blev det en lång avslutade körning efter Highway 1. Om någon annan ska göra samma resa kan vi rekommendera att inte köra efter Highway 1 efter att den gått ihop med 101. Helt onödigt, då det inte finns något mer att se! Vi kom fram till vårt hotell i Oak View (inget att rekommendera, men billigare än de boenden som fanns i Santa Barbara via Hotels.com) vid 15-tiden och tog det lugnt en stund innan vi åkte till den närliggande Premium outleten i Camarillo. Den var egentligen planerad till imorgon, men nu kan vi komma iväg till LA tidigare istället. Jag köpte två par jeans, två tröjor, en klänning (tro det eller ej, men den första under denna resa!) och nya löparskor.
 
Ja, det var vår midsommar (som åtminstone bjöd på goda jordgubbar).
Hur var er?
 
 
 
Så fort resdagboken fungerar som det ska kommer jag skriva där istället.

Highway 1

2012-06-22 06:07:26
Nu har vi kört Highway 1 i två dagar och sett massa fantastiska vyer. Dag 1 körde vi San Francisco till Big Sur med ett oplanerat, långt stopp i Monterey för valsafari. Vi kom precis när sista turen skulle gå och kunde inte låta bli att följa med. Tre timmar till havs bjöd på två par med knölvalar (mamma + unge) och en blåval. Tidigare på dagen hade de sett en grupp späckhuggare. Det hade varit häftigt, men en blåval var inte heller fy skam. På kvällen kom vi fram till Riverside cabins and campground och checkade in i det mysigaste rummet kan kan tänka sig. Där somnade vi trötta efter en intensiv dag.
 
Idag körde vi vidare från Big Sur och stannade i två state parker för att se mer av omgivningarna. Vattenfallen i Pfiffer Big Sur state park och Julia Pfeiffer burns state park (McWay falls) var väl värda att se. Hela vägen från Monterey till San Simeon där vi bor i natt består av väldigt fin natur, men den allra finaste delen är helt klart norr om Big Sur. Vi har haft tur med diset som vi läst kan dölja sikten såhär års.
 
Glad midsommar!
Vi firar med sightseeing och många timmar i bilen.
 
 
 

San Francisco - Avslutad konferens och sista dagen i SF

2012-06-20 06:50:55
 
Blogg.se har bytt textredigerare och tydligen har allt jag skrivit denna dag försvunnit... SUCK!!!
 
 
Personliga meddelanden
------------------------------------------------
 
Johan
Som sagt är Bugermeisters hamburgare är bra. Burgarbaren på Macys är däremot inte värd pengarna.
Om ni vill se fotbolls-EM har Jillian's på 4th street (någon gatan ner från Market street) stora skärmar. Maten är också bra.

Symöte - Skickat

2012-06-19 06:08:26
Jag glömde helt bort förra veckans symöte, då det var mycket att fixa inför USA-resan, så här kommer inlägget en vecka för sent.Innan jag åkte skickade jag iväg ett stort paket till Birgitta och dockprojektet i Loki. Kläderna jag designat till projektet har jag visat förut här och här, När jag skickade iväg paketet skickade jag med fem extra omlottunikor och fyra klänningar som ska delas ut till dockor och barn i byn. Min provdocka med kläder utifrån mina mönster fick också följa med. Nu ser jag med spänning fram emot en framtida rapport om hur det går med projektet.

Annars stickar jag så mycket jag kan till Gambia-insamlingarna. Stickor och en påse restgarn fick åka med till USA och hjälper mig att hålla mig vaken på konferensen. Jag är den enda av 8000 deltagare som gör annat än bara lyssna och anteckna. :)

San Francisco - Kända ansikten och en GPS-promenad

2012-06-18 08:10:00
Igår hade vi resans hittills varmaste dag med sol och tryckande värme. Idag var San Francisco-blåsten tillbaka och termometern visade ca 16-17 grader. Vi är glada att vi blev förvarnade om att man behöver en tröja eller jacka här, och att jeans inte är så dumt.

Jag har varit på konferensen hela dagen, men hann träffa Olle under lunchen. Vi hade bestämt träff på Jillian's där vi åt igår och medan jag stod och väntade tyckte jag att jag såg några som jag kände igen. Det visade sig vara Petra (handledare) och Rebecka (doktorand) från Tyskland som också jobbar med Yersinia, och har samarbete med oss och andra grupper i Umeå. Jag och Olle åt lunch tillsammans med dem + tre tyskar till. Jätte trevligt!

Eftermiddagen spenderade vi på vad som visade sig bli en långpromenad för att köpa en GPS till den kommande road tripen. Vi har insett två saker under våra promenader.
1) San Franscisco har backar åt alla håll.
2) Bara något gata från centrum är det inte fullt lika trevligt och fint. Vi bor lyckligtvis på rätt sida (mot Chinatown).

Till middag fick jag äntligen testa sushi som åker förbi på små fat - i detta fall på båtar flytande i en vattenränna. Förhoppningsvis inte sista gången, även om Olle inte är någon sushifantast. Tur att det finns teriyaki!

 

Personliga meddelanden

----------------------------------------

 

Mitzi & Anders

Vi skrattade också gott åt att Maja jagat Hedvig. Hon kan behöva lite uppläxning när hon kaxar sig.

 

Johan

Hoppas att du fått svar på några av dina frågor...San Francisco - ASM 2012

2012-06-17 05:51:47
Idag var det dags att börja jobba igen efter några dagars semester. Olle följde med mig till registreringen för mötet och efter en gemensam lunch gick jag på karriär-workshop och opening session medan Olle underhöll sig själv några timmar. Vet inte om jag direkt fick några nya uppslag inför min kommande karriär, men 2 av 3 inledande föreläsningar var i alla fall roliga att lyssna på. Efteråt mötte Olle upp mig för att delta i opening reception, vilket vi kan sammanfatta med att vi gick omkring och åt mat och drack vin.San Francisco - Golden Gate Bridge

2012-06-16 17:24:32

Dagens mål var Golden Gate bron med park. Vi tog en buss i rätt riktning och hyrde sedan cyklar som så många andra turister i den här staden. Brons avsedda övergång för gångare och cyklister kändes inte anpassad för cykelturismen, men vi tog oss fram och tillbaka utan olyckor. Men sedan fick vi ångra att vi inte fått med oss en karta från uthyraren. Vi tog oss ner till parken men missade en stor del av den rekommenderade rutten när vi frågade om vägen. Lite off road-cykling gav oss dock en försmak på vad kommande bilkörning kommer att bjuda på. Golden gate park hade en hel del att bjuda på. Tyvärr var det inträde på alla ställen, så vi valde en tur i den japanska trädgården. Inget överväldigande, men trevligt att se. Vi hade valt en cykeluthyrning med möjlighet att lämna cyklarna i parken vilket kändes väldigt skönt när vi efter drygt 4 timmar kände oss nöjda och hellre ville ta bussen tillbaka till stan.

 

När vi promenerade från hamnen igår gick vi förbi ett hamburgerställe som hette Burgermeister. Vi skrattade gott åt namnet, men fick ångra oss lite när Olle senare på kvällen läste att de har San Franciscos bästa hamburgare. Vi kunde därför inte låta bli att göra ett återbesök trots promenaden i fel riktning. Och det var det värt! Meisterburger = mums! Kvällen avslutades med Promethius på bio. Den har fått höga betyg, men var alldeles för mycket Alien för min smak. Jag sov gott på slutet istället. Tidsskillnaden har inte riktigt gått till sig och vid 8-tiden är man väldigt sugen på att krypa i säng.


San Francisco - Alcatraz

2012-06-15 06:28:36
Resdagboken har fortfarande inte kommit igång. Så jag skriver här igen. Vi får se om det fortsätter så.

2012-06-14 San Francisco


Första nattens sömn blev ganska störd, men vi har nog lyckats vända dygnet någorlunda rätt tack vare att vi tvingade oss vara vakna igår. Att ställa om kroppen 9 timmar gör dock att man kan känna sig lätt bakis emellanåt, trots att man inte druckit en endaste droppe alkohol.

 

Dagen har vi spenderat i hamnområdet Fisherman’s wharf. Vi tog en promenerade via Chinatown och hann se både utsikten från Coit Tower och den slingrande vägen på Lombard street på vägen dit. Dagens plan var att åka ut till Alcatraz, men vi hann även se insidan av en ubåt från andra världskriget. Fängelset var häftigt och omgivningarna fina. Efteråt åt vi god pasta på en restaurang längst ut på Pir 39, men utsikt över detsamma.

 

Efter en power nap på hotellet tog vi en shoppingrunda precis som igår och anslutade med Thai-middag. Nu tar vi det lugnt en stund innan det är dags att krypa i säng och ladda för en ny dag imorgon.
San Francisco

2012-06-14 10:42:03
Efter många restimmar har vi kommit fram till San Francisco. Resan med mellanlandning i Amsterdam gick förvånansvärt bra trots att KLMs underhållningssystem inte bjöd på varken bra bild, bra ljud eller särskilt bra filmer. Efter att ha stått i kö till gränskontrollen i flera timmar kom vi till hotellet vid 14-tiden. Rummet var inte städat, så istället testade vi stadens shoppinggator och passade på att fylla på resväskorna lite. För att försöka vända dygnet rätt håller vi oss vakna och har nu inte sovit ordentligt sedan måndag kväll. Vi hoppas därför på en god natts sömn inför morgondagens sightseeande.

-------------------------------------------

Personliga meddelanden

 

Mitzi och Anders

Skönt att höra att Hedvig funnit sig till rätta. Inte för att vi trott något annat.
För-semester

2012-06-11 11:30:15

Igår tog jag och Hedvig tåg + buss till Sundsvall, med stopp i Nordmaling för att träffa mormor och mamma en stund. Här har vi för-semester med lite jobb och fix inför resan. Väldigt skönt efter alldeles för många dagar i sträck på jobbet. Hedvig har full koll på mig och verkar känna på sig att det är något på gång. Vilken tur att hon får stanna hos världens bästa hundvakter medan vi åker iväg på äventyr.


Hedvig och stora resväskan väntar på tåget.

 


Time out

2012-06-09 20:37:53

 

O♥ införde time out för Hedvig en gång när hon betett sig riktigt dåligt. Idag var det min tur att göra detsamma efter att hon sträckt sig efter och vält ner det som var kvar från min middag på golvet. Hon vet mycket väl att hon inte får ta saker från vardagsrumsbordet vid det här laget och det syntes. Speciellt när hon förvisades till sovrummet. Time out fungerar med andra ord lika bra på små bolonkor som på barn som gjort dumheter.

 

Ps. Såg idag att jag fått följare på Instagram. Kul! Jag som bara använt appen för att göra bilderna till bloggen lite roligare, ska nu försöka skriva kommentarer lite oftare.


Hedvig & jag

2012-06-09 12:44:00
Jag hjälpte några vänner att ta familjefoton förra helgen. Under en paus fick jag och Hedvig vara med på några kort. Så himla roligt att ha, att jag genast blev sugen på en riktig fotosession.


Foto: Reine Vindebro


Resfebern börjar infinna sig, men energin saknas

2012-06-08 21:19:58
Nu har jag i alla fall tillåtelse att resa in.

Bara kvar att göra klart på jobbet, tvätta, packa, städa undan i lägenheten och boka det sista. Jag gillar inte resebyråer, men om det fanns en som kunde fixa även dessa små detaljer skulle jag anlita den direkt. Nu får jag istället hoppas att energin att slutföra infinner sig imorgon eftermiddag när jag äntligen går på "semester"... Just nu känns den väldigt välbehövlig!


Favoritplatsen

2012-06-07 22:24:14

 

Sedan jag visade Hedvig att man kunde sitta på ryggstödet till soffan och titta ut genom fönstret, har det blivit hennes absoluta favoritplats. Där går det naturligtvis lika bra att kura ihop sig för en tupplur.


Hedvig - 11 månader och Nationaldagen

2012-06-06 20:25:24

 

Inget vidare firande idag när matte har mycket att göra på jobbet, men vi hann i alla fall med en kvällspromenad i Gamliaskogen och lite traditionsenlig fotografering på månadsdagen.


Doktorandlivet - Sånt som gör en lite extra glad

2012-06-05 16:35:13
Idag fick jag beskedet att jag fått ett stort, fint resestipendium för konferensen i San Francisco. Jag fick också godkänt från chefen att åka på en immunologikonferens i Glasgow i september. Det firar jag med att smygäta kakor ur godislådan (utan att för den saken jobba över) och inte deppa det minsta över att den svindyra cytokinassayen vi körde igår, inte visade samma sak som sist.

Slutsats: Idag är en bra dag i doktorandlivet!Symötestisdag - Medaljer

2012-06-05 12:17:00
Igår anordnade jag institutionens första löpartävling med efterföljande picknick. Tidigare år har vi deltagit i Blodomloppet, men förra året var det alldeles för mycket folk. Blodomloppet har medaljer till alla deltagare så givetvis skulle även vi ha det, tyckte jag. Det blev dock gjort i sista stund så det blev bara medaljer till vinnarna på respektive sträcka.

Grön fleece med röda detaljer och guldsnören såklart. M:et står för Molekylärbiologi.Hedvig (loppets yngsta och minsta deltagare) testar.


Det viktiga är inte att vinna. Det viktiga är inte ens att delta. Det viktiga är picknicken efteråt!

Doktorandlivet - Molbiol-loppet

2012-06-04 22:55:22
Ja, doktorandlivet är inte enbart jobb. I alla fall inte idag, för idag var det dags för det första Molbiol-loppet att gå av stapeln. Vi är ju ett gäng tjejer som sprungit blodomloppet de senaste åren, men lessnat på allt folk. Det resulterade i vårt alldeles egna lopp med efterföljande picknick. Vädret blev som beställt och vi var fyra tjejer, en kille och en hund som ställde oss på startlinjen. Jag och H sprang in på andra och tredje plats i 5,1km-klassen. Om vi bortser från att tidtagaren inte fick igång timern på en gång, blev tiden den bästa någonsin, så det gör vi såklart.


Vi planerar redan för nästa lopp, i augusti. En anledning för H att fortsätta jaga matte runt spåret.

Doktorandlivet - Work, work, work!

2012-06-03 20:42:08
Vi är här igen, labhunden och jag - på jobbet alltså. Det har blivit mycket jobb den här veckan, drygt 60 timmar. Det är väl en av nackdelarna med doktorandlivet, att det i perioder blir mycket jobb och lite fritid. Speciellt när det är dags för semester. Då måste saker avslutas och det blir nästan så att man jobbar in ledigheten veckorna innan. Så det är väl bara att fortsätta en vecka till så jag hinner klart allt, för här blir inget gjort av sig själv.
Doktorandlivet - I bästa sällskap

2012-06-02 17:14:07

 

Vi har varit ganska effektiva idag, labhunden och ja. Vi tog en liten sovmorgon (ja, för det är inte mänskligt att kliva upp kl 7 en lördag), följt av en löprunda i Gamliaskogen istället för den vanliga promenaden. Sedan packade vi och cyklade till jobbet för att göra rätt för oss. Labhunden fick en egen stol och mutades med ben, vindruvor och pizzabullar för att orka vara stilla en hel dag. Lite tröttsamt blev det förståss ändå. Vi får väl se om hon är lika exalterad över att följa med imorgon...


RSS 2.0