Symötestisdag - Björnkramar

2012-12-11 14:19:00
Det blev som vanligt brått att komma iväg när vi skulle åka resans första sträcka till svärföräldrarna i Sundsvall, i söndags. Varken virkpåsen eller bilderna till dagens symöte kom med. Jag trodde att jag skulle klara mig fint utan virkningen, men redan igår kände jag abstinens o lånade garn o nålar av svärmor. 
 
Tanken var att jag ändå skulle kunna presentera mitt nya projekt, även om jag glömt bilderna hemma. Projektideen föddes när jag sydde till Ge lite tröst o har fått namnet Björnkramar. En björnkram är en Fabler-björn från IKEA som fått kläder o kanske även andra tillbehör. Björnkram-nallen får ett namn o skickas ett barn i Sverige som behöver en björnkram. Den allra första björnkramen fick sitt namn efter min farmor Sigrid och hon kommer att delas ut till ett av de 1808 barn som lever i barnfattigdom i min hemstad Umeå via Västerbottens kurirens julklappskampanj.
 
Sigrid fick bland annat en spetssmönstrad klänning som den röda på denna bild, fast ljusgrön.
 
 
Min ide är att Björnkramar ska få en egen blogg där varje björn får ett eget inlägg o en kort presentation. En mailadress används för att anmäla intresse för att ta emot en björn.
 
 Sist men inte minst undrar jag om det finns någon eller några flitiga handarbetar där ute som vill vara med o hjälpa till med mitt projekt? Jag har i nuläget ytterligare nio nallar som saknar kläder. Vill man får man gärna köpa en nalle på ikea för 9kr o klä den. Gör man det innan jul skänker IKEA foundation dessutom 10kr till barns utbildning - dubbelt bra alltså! När jag kommer tillbaka efter julledigheten ska jag renskriva mina mönster o skicka till den som är intresserad.

Kommentarer
Postat av: Annie

Bra idé, jag är gärna med och hjälper. hör av dig .

2012-12-11 @ 19:22:17
URL: http://anniegumman.blogspot.com
Postat av: Eva H

Ännu ett skäl att lära sig virka....
Vågar mao inte lova bort mig till detta :(

2012-12-11 @ 20:58:19
URL: http://fyrfotingar.blogspot.se
Postat av: Stina

Vilken bra idé! Vilken nalle från Ikea är det? jag är gärna med och virkar om du delar med dej av mönstret :-)

Postat av: Anonym

Men du är ju för underbar Linda! Här kommer massor av beundran -- vilken bra idé!

2012-12-12 @ 08:59:44
Postat av: Carol

Vilken underbar idé! Bjärnkram till dej! :-) <3

2012-12-17 @ 14:08:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback