Min egen garnaffär :P

2008-08-24 17:03:31
Kvinnan som äger garnaffären (egentligen en tygaffär, men ändå...) som jag oftast köper mitt garn i brukar alltid fråga mig om jag redan har slut på garn, när jag kommer in. Jag svarar alltid att jag inte har slut på garn, utan bara nya idéer.

En av mina senaste idéer resulterade i att min hylla fått bli min egen garnaffär. Nu ser jag tydligt vad jag har och slipper den stora påsen med garn på golvet. Jag har letat efter en virkkorg, men det har varit omöjligt. Kanske inte så konstigt med tanke på storleken på mitt garnlager...?!?


Inför höst och vinter

2008-08-24 16:55:12
Efter en vecka med mycket regn är det svårt att inte börja tänka på att hösten snart är här. När det bli kallare är det inte dumt att ha en varm halsduk och ett par tofflor. Dessa har jag virkat till mig själv. Det blev en par svartvit-randig tofflor ändå till slut. Jag hittade inte två nyanser av någon färg som passade ihop. Sjalen kommer att bli snygg till min röda jacka i höst. Jag gjorde en smygpremiär vid lördagens kräftskiva, även om det inte alls var tillräckligt kallt för sjal. :)Back to Thailand

2008-08-22 20:09:34
Jag är grymt sugen på att åka till Thailand i vinter, men det närmaste jag kommer kom jag nog ikväll - Thaiköket på Sandahöjd...

Atmosfären var verkligen Thailand! Till och med "den svenske ägaren och hans kompis" fanns där. *drömmer mig tillbaka till Hua Hin* Gubben hade tom en svart t-shirt med Thailandstryck. HAHA! Tyvärr var varken priserna eller smaken på maten densamma som i Thailand. Men vi kanske bara gjorde ett dåligt val? Vi kan iaf inte rekommendera nr 22 el 24 på menyn.

Hjärtan på tråd

2008-08-17 14:18:55
Eftersom vår lägenhet bara har fönster i sydväst men sol under nästan hela dagen är det inte lätt att få något att växa och må bra ett längre tag. Men min Hjärtan på tråd har verkligen frodats. Jag har flera gånger försökt ta sticklingar på det genom att klippa av trådarna, men det har naturligtvis inte fungerat. I veckan läste jag att man måste plantera om de vita "rotklumparna" för att kunna få fler plantor. Lättare sagt än gjort insåg jag ganska snart... Ja, det var inget problem att hitta de två stora klumparna i krukan men sedan skulle ju trådarna trasslas ut och mina var längre än 2 meter. SUCK! Efter ca 1,5 timme kunde jag iaf plantera om mina två plantor. Jag måste verkligen älska min Hjärtan på tråd. Den är för övrigt något av en fotomodel och var släktens favorit i min fotoutställning.

De andra blommorna blev nog också glada över lite ny jord. Det är troligtvis inte säsong för att sätta om blommorna nu, men ändå...
Söta tofflor

2008-08-17 14:11:18
I Erika Knights bok Enkel virkning hittade jag mönstret till dess söta tofflor. Under sommaren var jag inte alls speciellt sugen på att virka, men de fick upp motivationen igen. Ifredags kände jag av virk-beroendet = känslan av att man bara måste hem och fortsätta. :P Jag har planer på att nästa par ska bli randiga, men jag har inte bestämt i vilka färger. Bara svart och vitt är ju snyggt, men ganska tråkigt.

           

Blomman är egentligen ett av mina virkade bokmärken. Jag satte dit den mest för att liva upp bilden lite. Ett tag funderade jag på att virka kanten runt hålet för foten i grönt, men jag fegade ur. Jag kanske hade gillat det själv, men frågan är om tofflornas framtida ägare skulle göra det...

Ett virkat äpple till moster Kie

2008-08-11 22:58:20
Jag får ofta kommentarer och nya idéer när jag visar upp vad jag virkat för folk. Så kom detta äpple till, som är virkat utan mönster. Själv gillar jag gröna sura äpplen. Gärna svenska. Detta ska föreställa Granny Smith som oftast finns hemma i min fruktskål. När andan faller på igen ska jag försöka mig på även andra frukter.


GRATTIS MOSTER KIE!

Bullkalas!

2008-08-11 22:39:19
En kanelbulle och en chokladboll blev de senaste kreationerna bland mina bakverk. Bilden blev suddig, men visst blev de ganska bra? Fatet tillhör min Spisa Ribb kopp - en favorit i porslinssamlingen!Jag skulle aldrig kunna jobba natt!

2008-08-07 22:01:28
Jag jobbar kväll för att göra ett experiment så nära dag 10 från start som möjligt. I morgon ska jag på bröllop och på lördag hade jag inte lust att jobba, så därför jobbar jag kl 17-?. Jag får gå hem när jag är klar. Förhoppningsvis snart... men iaf minst 1,5 timme bort. Klockan är bara 22 och jag har redan ganska svårt att hålla hjärnan igång. Den stänger normalt av vid 17. Tur att Kemal var snäll och lämnade en halv Twix men lappen "You will need it :)". YES I WILL!

Tur att jag inte fick för mig att bli typ sjuksköterska. Hur skulle jag ha fixat det? Då hade jag nog varit tvungen att börja dricka kaffe.

Nää, nu ska jag vara duktig och tömma diskmaskinen innan det är dags att gå tillbaka in på lab.

Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar rea! :P

2008-08-05 16:21:42
För 1,5 vecka sedan hittade jag ett par skor jag provat nere på stan, ännu billigare på Vagabonds hemsida. Jag beställde skorna men fick sedan ett mail att de haft systemfel och att skorna inte fanns i lager. Pengarna skulle jag få tillbaka. Lite surt tyckte jag, men idag blev jag desto gladare när jag hittade skorna på Nilson och dessutom mer nersatta än tidigare. de kanske inte är världens snyggaste men de passar mina kräsna fötter perfekt!

Som sagt... jag kan inte hjälpa att jag älskar rea. :) Jag har dock bestämt mig för att inte handla några nya kläder denna månad. Skor är ju som tur är inte kläder... :D Lägenheten börjar bli full av alla mina kläder som ligger över allt. Jag behöver en större garderob, eller rättare sagt mer plats än vad som finns i vår klädkammare.


RSS 2.0