Köp-fri 1½ månad

2008-04-26 21:38:13
Jag ska göra ett försök att inte köpa massa onödiga saker. Jag har beställt lite kläder från HM och Meandi, men förutom det får jag inte handla några kläder förrän New York-resan. Vad gäller andra saker så är det förbud mot allt som jag verkligen inte behöver. Det enda tillåtna är garn, för jag kan inte vara utan min nya hobby så länge...!

För att göra det hela lite svårare gick jag en rejäl sväng på stan i solskenet idag. :) Köpte inte en enda grej, även om det var frestande när jag hittade ett par Lee jeans i rätt storlek för 300kr på JC. På vägen hem tröstade jag mig med tre garnnystan. Alla på rea ska tilläggas!

Prinsesstårta och en ny pipett...

2008-04-25 20:04:35
... var en bra avslutning på veckan!

Fina resultat på Annas western blot var inte heller fy skam. Nu är det bara att hoppas att mina bakterier behagar växa till i morgon så att jag slipper göra om elektroporeringen då.

Helgen blir lugn och skön. Jag har inte lust att göra någonting faktiskt. De senaste tre helgerna har varit intensiva. Så i helgen ska jag bara njuta av det fina vädret, köpa nytt garn och virka lite. Det blir great!

New York-resan håller dessutom på att bli verklighet. Jag letar resor för fullt. Tråkigt att man inte har obegränsat med pengar och kan fara och flyga som man vill. Men det här ska nog bli bra iaf.

Jag har aldrig förstått fenomen Marit Bergman...

2008-04-22 22:08:42
... inte förrän nu.

Lisa bjöd med mig på gratiskonserten som anordnades av Kultur på Campus i samarbete med Umeå Open. Vilken hit! Marit Bergman ensam vid en flygel. Avskalat, ja helt enkelt underbart! Jag har aldrig tidigare varit på en konsert och njutit så mycket trots att jag inte kunde en enda låt. Marit kan verkligen vara personlig och bjuda på sig själv. Det gillar jag. Måste nog kalla mig ett nytillkommet Marit-fan. :)

Wow, mina bilder finns publicerade på nätet!

2008-04-20 21:35:00
Jag gjorde ett litet fotoprojekt någon gång i mitten på mars när jag fick inspiration av ett flinghjärta som Micke glömt bland disken. Idag hittade jag en tävling i studenttidningen Vertex där man skulle skicka in bilder och kunde vinna 1000kr. De nappade direkt på mina bilder och la ut dem på sin första sida. http://www.vertex.nu/ Kul!

image11


I övrigt har det varit en bra dag. Var på Meandi-party hos min kusin Sara. Ville köpa en jättesöt klänning med godisråttor, men den var helt enkelt för dyr för min ekonomi just nu... Jag får vänta till rean. Det blev två hemliga plagg istället. Spännande att se vad jag får... Jag hoppas på molntröjan från höstens kollektion.

image12

Vill ha!!!

Skönt med helg efter en trött vecka

2008-04-18 23:14:06
Eftersom veckan började med rubbade vanor (besöket i Stockholm) var det inte konstigt att jag var trött på tisdagen när jag kom direkt från flyget till labbet. Att jag har varit trött resten av veckan, trots massa sömn, är däremot konstigt! Det har ju inte direkt varit dåligt väder, som jag brukar bli påverkad av - snarare varmt vårväder. Hmm...

Jag hade nog egentligen sett fram emot en lugn helg, hemma framför tvn, eftersom jag varit borta de två senaste helgerna. Men istället blev det inbokat både kalas, besök hos bror med familj samt Meandi-party. Jag slipper iaf jobba i helgen. :)

Måste bara avsluta med att påpeka hur imponerad jag är över alla som är ute och springer. Speciellt de som trotsar snö, slask och halka på vintern! Jag gjorde två misslyckade försök att börja jogga för snart 2 år sedan. Jag kunde konstatera att jag är en misslyckad joggare! Jag har inte den minsta vilja att springa mer än 500 m om jag inte är tvungen (som när jag nästan missade planet till Melbourne från London). Jag börjar iaf inse att de är dags att börja slipa lite inför Beach 2008. Låtsas-gravidmagen måste bort. :P

Stockholm och Backstreet Boys

2008-04-15 20:27:39
Åkte ner till Stockholm i lördags för att hälsa på vänner och se Backstreet Boys för första gången. Jag måste påpeka att det är nästan 10 år sedan jag var ett hängivet fan. Lördagen spenderades hos Elin och Fredrik i Farsta strand. Elin bjöd in till Examenskalas så jag hann träffa halva släkten och sedan kompisarna på kvällen. På söndagen gick vi på Naturhistoriska och tog sedan en fika på kafé String på Söder. Jag åkte därefter vidare till Glenn och Helene för en lugn kväll. Måndag började med shopping. Jag hade en förhoppning om att få kolla in secondhand butikerna på Söder, men alla hade naturligtvis stängt på måndagar. Vilket påfund! :( Ströstshoppade skor istället. Köpte bla dessa från Vagabond...

image5

Jag funderar på att ha dem på bröllopet i sommar, men måste bestämma mig för om de klämmer på tårna eller inte. Jag är ju mer ballerinatypen egentligen. Jag hann också köpa två koftor på Cubus innan jag mötte upp Mahsa och co på Centralen. Det blev sen lunch innan vi begav oss till Hovet för att köa till konserten. 4 timmar senare stod vi vid scenen. :) EMD inledde. De var bra, men inte lika bra som jag förväntat mig. Innan BSB kom sedan en amerikan som verkligen trodde att han var nåt. Tragiskt!... Han spelade över, sjöng sönder låtarna och förstörde dem genom att dra in luft så att det hördes i micken varannan mening.

BSB då... :) Jag skrek, alla skrek. Konserten var verkligen bra. Men jag hade nog uppskattat den till fullo för 10 år sedan. Tråkigt bara att det är så svårt att få skärpa på bilderna.Det var total kaos när jag skulle åka hem från Bromma idag. Kön till säkerhetskontrollen gick runt hela kafeterian. :) Jag kom iaf med mitt plan.

Dags att se Deperate Housewives.

Virkade blommor

2008-04-08 22:40:48
När man virkar sjalar får man oundvikligt garn över, men kanske oftast en sjal som nästan är klar där det fattar garn till de sista varven :( Iaf igår började jag virka blommor. Tänkte att det skulle bli broscher/kudd-dekorationer. Jag har funderat på att ha ett bord på en loppis framöver och tänkte att jag kanske kunde fylla ut skräpet med lite nya saker. Vad tycks?!?

image3

Min personliga favorit....

image4

Virkade sjalar

2008-04-08 22:26:48
I julklapp fick jag en virknål och garn av min mamma. Sedan dess har jag varit fast. Det har blivit ett antal sjalar. Här kommer ett smakprov på vad jag åstadkommit...image1

Det här är mitt senaste projekt. Bara fransarna fattas. Den kommer nog bli jätte snygg till en brun skinnjacka i vår. Tänkte ge den till min kompis Gertrud i försenad födelsedagspresent när hon och Tobbe kommer hem från sin Australien/Asien resa.

image2

Är du intresserad av mönster eller kanske rent av att beställa en sjal. Posta ett meddelande så hör jag av mig så snart jag kan.

Linda är med blogg! :D

2008-04-08 20:54:04
Jag kände att nu var det dags... Jag har försökt stå emot trycken, men nu gick det inte längre. Precis som med virkningen så kände jag hur det ryckte och drog i mig. :D

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad min blogg ska handla om, men efter att inspirerats av diverse virkbloggar kommer jag nog att lägga upp några av mina kreationer här. Kan kanske inspirera någon annan?

RSS 2.0